Фото: Чернівці і Botosani (Romania) розіграли «Кубок Дружби» з міні-футболу

0

Уперше у Чернівцях представники професорсько-викладацького складу (і не лише) з України та Румунії зійшлися на турнірі з міні-футболу на призи БДФЕУ.

«Кубок Дружби» з міні-футболу, як ми вже повідомляли, зініціював і організував доцент кафедри фізвиховання

В атаці Віталій Соболевський
В атаці Віталій Соболевський

Буковинського державного фінансового економічного університету Аурел Васильчук (за підтримки ФОК «Олімпія», облцентру «Спорт для всіх» та інших друзів і партнерів).

Попередньо планувалось, що в цьому пропагандистському турнірі 30.11.13 візьмуть участь 4 команди. Але в останній момент через незалежні від організаторів обставини довелося перейти на формат трьох команд, які грали по колу між собою.

У першому поєдинку команда Буковинського державного медичного університету у непростій боротьбі одержали вольову перемогу над гостями з Ботошан (Румунія) – 2:1.

Під час церемонії відкриття до учасників з вітальним словом звернувся, зокрема, професор-кардіолог Віктор Тащук. Гостям з Румунії презентували символічний футбольний м’яч з символікою України та автографами відомих буковинців, а також пам’ятні презенти від облцентру «Спорт для всіх».

Після маленької урочистості на майданчику зійшлися команди БДМУ та Буковинського державного фінансово-економічного університету. Остання виглядала потужнішою, адже у складі були, зокрема, відомий голкіпер Володимир Баб’юк (нагадаємо, в юності він навіть отримував приз кращого воротаря всесоюзного турніру з рук легендарного Льва Яшина!), екс-гравець «Буковини» Володимир Павлов, знані футболісти Віталій Соболевський, Григорій Токар, Іван Олійник, Володимир Ткачук… Проте медики, серед яких були не лише вікові професори, а й молодші гравці, двічі відігрувалися, причому забиваючи красені-голи. Але кінцівка була за БДФЕУ – 4:2.

У заключному матчі Ботошани двічі вели в рахунку в двобої з фаворитами з БДФЕУ. Але втримати перевагу не змогли – 2:3. Був епізод, коли досвідчений арбітр Василь Яшан міг залишити БДФЕУ в меншості, але не став давати другу жовту картку і псувати гру вилученнями.

У підсумку головний трофей дістався БДФЕУ, а румунам презентували пам’ятні медалі.

До слова, професорський склад румунської команди має свій підтекст: річ у тім, що в Румунії «професорами» називають всіх вчителів/викладачів (а у нас це науковий ступень).

Склад команди м. Ботошани (Румунія): воротар – Дан Ласкович (Dan Laskovich), польові гравці – 9 Константін Гренчюк (Konstantin Hrenciuc), 2 Думітру Тома (Dumitru Toma), 22 Денуц Рудей (Danut Rudei), 17 Паул Куку (Paul Cucu), 4 Міхай Буюк (Mihai Buiuc), 19 Овідіу Бірзоєс (Ovidiu Birzoes).

Відео буде додане.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.