Фото: На Кубку України з карате переміг Львів, але головний трофей… у Чернівців

4

Прем’єрний командний Кубок України з карате 15.12.13 гостював у Центрі розваг «Панорама-Чернівці», де перемогу святкували гості зі Львова, але головний трофей залишився… у чернівчан.

Чернівецький етап І командного Кубку України з карате, організацією якого займався переважно спортклуб

Прапор команди Чернівців несла ІІ віце-Королева MUSCLE HOUSE 2013 Інна Тьотюл
Прапор команди Чернівців несла ІІ віце-Королева MUSCLE HOUSE 2013 Інна Тьотюл

«Лідер» (Олександр Пікулін, Андрій Лазоренко), став справжнім спортивно-мистецьким святом.

Сюрпризи розпочалися вже з відкриття змагань – гімн України виконав хор під керівництвом Надії Селезньової (Чернівецька філармонія), команди на татамі виводили моделі з агентства «Шоу-Тайм», а в перервах між поєдинками публіку розважали дівчата з школи східного танцю «Аміра».

У першому матчі зійшлися представники Чернівців та Львова. Слід зазначити, що у першому турі, який відбувся у Львові, переможцями стали господарі, а чернівчани посіли друге місце, здолавши киян 3:2 і поступившись львів’янам 1:4. Єдину перемогу над представником Львова тоді одержав срібний призер юніорського Чемпіонату світу WKF Євген Мотовилін. Але в рідних стінах Євген через проблеми зі здоров’ям не зміг вийти на татамі. Як не побачили чернівецькі шанувальники карате і чемпіона Європи серед юнаків (WKF) Олександра Дожука (обидва – вихованці Руслана Білоскурського з клубу «Дзаммай»). Тож здавалося, що з такими кадровими проблемами цей матч стане для фаворитів зі Львова «легкою прогулянкою». Але, як кажуть, не там-то було. Чернівецькі каратисти проявили відмінні бійцівські якості і дали справжній бій львів’янам. Достатньо сказати, що після чотирьох двобоїв рахунок був 2:2. А в заключному поєдинку львів’янин вирвав перемогу 2:0 лише в кінцівці.

У другому матчі Львів здолав Київ з рахунком 4:1.

У заключному протистоянні Чернівці – київ вирішувалась доля другого місця. І тут теж боротьба видалася дуже напруженою. Можливо, переломним став другий бій, в якому Максим Юрчак, програючи 0:3, на останніх секундах вирвав нічию (2:3 рахунок став за 23 сек. до завершення зустрічі, а третє очко Максим заробив за 5 секунд до фінального сигналу!). Далі перевагу чернівчан збільшив Валерій Чоботар (який виступав з розсіченням, яке отримав у переможному двобої проти титулованого львів’янина Ярослава Горуни). Ефектно свій бій виграв і Роман Гаргаун. А Олександр Качуровський поступився тоді, коли доля зустрічі вже була вирішена.

Після вручення головного трофею представник компанія «YoungPig» Геннадій Пресняк вручив призи двом кращим, на його думку, учасникам змагань (чернівчанин Микита Ончуленко і львів’янин Ілля Нікулін). Організатори дякують також за підтримку ресторану «Чічері».

Цікаво, що після церемонії нагородження тренер львів’ян Антон Нікулін передав переможний Кубок чернівчанам, пояснивши, що хлопці заслужили цей трофей своєю гарною боротьбою, а головне, мовляв, те, що це друзі.

Заключний третій тур відбудеться у лютому 2014 р. в Києві.

Фото Анатолія Бойди будуть додані.

Львів

Чернівці

Рахунок

Олександр Хахула

Олександр Качуровський

2:0

Ярослав Горуна

Валерій Чоботар

1:3

Станіслав Горуна

Максим Юрчак

10:1

Роман Кміть

Микита Ончуленко

2:3

Ілля Нікулін

Роман Гаргаун

2:0

Підсумковий рахунок зустрічі

3:2

***

Львів

Київ

Рахунок

Назар Сенчишин

Сергій Пінчук

3:2

Ярослав Горуна

Михайло Дерпак

9:2

Станіслав Горуна

Артем Вох

2:1

Роман Кміть

Гліб Камєнєв

2:8

Ілля Нікулін

Сергій Бігун (знятий лікарем)

0:0 (+:-)

Підсумковий рахунок зустрічі

4:1

***

Київ

Чернівці

Рахунок

Гліб Камєнєв

Микита Ончуленко

2:3

Сергій Бігун

Максим Юрчак

3:3

Артем Вох

Валерій Чоботар

0:3

Михайло Дерпак

Роман Гаргаун

1:9

Сергій Пінчук

Олександр Качуровський

4:0

Підсумковий рахунок зустрічі

1:4

***

1. Львів. 2. Чернівці. 3. Київ.

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.