Відео: Козак, Мглинець і 13 ударів поспіль у «дев’ятку» (Книга рекордів України)

1

Неодноразовий рекордсмен Книги рекордів Буковини Олександр Козак-молодший добрався і до Книги рекордів України – завдяки влучним ударам в «дев’ятку».

У четвер, 14.11.13, як ми і анонсували, відомий футбольний фрістайлер Олександр Козак-молодший на

Олександр Козак-молодший і Віктор Мглинець
Олександр Козак-молодший і Віктор Мглинець

стадіоні «Садгора» в Чернівцях «атакував» Книгу рекордів України – серією ударів футбольним м’ячем з 11 метрів у «дев’ятку» («мішень» розміром 85х95 см).

Як відомо, 20.08.13 Олександр увійшов в цій номінації в Книгу рекордів Буковини, влучивши в «дев’ятку» 10 разів поспіль.

Цього разу погодні умови були не дуже сприятливими – мокре поле після дощу та доволі низька температура (лише +5 градусів). У перших двох спробах Сашко не зміг продовжити серію без промахів далі 7 ударів. За підказкою батька, Олександра Козака-старшого, він включив мелодію, під яку, зазвичай, виконує вправи футбольного фрістайлу. Не знати, чи цей музичний супровід допоміг, чи просто Сашко краще адаптувався до «специфічних» умов, але в третій спробі на очках у експертної комісії, глядачів та представників місцевих телеканалів він влучив 13 разів поспіль і з цим результатом увійшов до Книги рекордів України.

Відповідний диплом від Книги рекордів України Олександру Козаку-молодшому вручив член експертної комісії – колишній футболіст «Буковини», «Чорноморця» та команд вищого дивізіону Ізраїлю, тренер чемпіона першої футзальної ліги України «Меркурія» (Чернівці) Віктор Мглинець, якого називають одним з найтехнічніших гравців в історії буковинського футболу.

Нагородив «новоспеченого» лауреата Книги рекордів України і директор ДЮСШ №4 Володимир Прегар, який відзначив Сашка, як одного з кращих футболістів спортшколи.

На думку почесного гостя рекордної акції Віктора Мглинця, у цій вправі реально досягти і набагато поважніших результатів: «Олександру було непросто сьогодні встановлювати рекорд – і холоднувато на вулиці, м’яч за такої погоди «кам’яніє», і з подачею м’ячів все було не дуже зручно. Тобто оптимально, коли виконавець відчуває оптимальну траєкторію і йому оперативно подають м’ячі, щоби він не збивався з ритму. А Саша ще й сам бігав за м’ячем, це не сприяло покращенню результату. Недарма на тренуваннях у нього кращий результат 46 влучних ударів. Думаю, в ближчих до оптимальних умовах можна влучити разів 50 поспіль в таку «мішень». Але це лише припущення. Треба ще на практиці довести».

До слова, коли Олександр встановив рекорд в Книгу рекордів Буковини, погода була вітряна, що теж не найкращим чином впливало на політ м’яча.

Рекордну акцію Книги рекордів України організували обласний центр «Спорт для всіх» та Книга рекордів Буковини (яка базується на SportBuk.com), за сприяння дирекції ДЮСШ №4.

Олександр Козак народився 8.01.1994 р. на Кіцманщині. Є випускником Ставчанської ЗОШ. З 10-ти років почав займатися футболом у чернівецькій ДЮСШ «Буковина». Майже одночасно захопився і футбольним фрістайлом. З 2011 р. Олександра почали запрошувати на показові виступи з футбольного фрістайлу. Цим вправам він присвячує вже по декілька годин на день. Неодноразово входив до Книги рекордів Буковини. А 14.11.13 став рекордсменом Книги рекордів України. У 2013 р. дебютував у складі команди «Буковина-2-Лужани».

Рекордсменом є його батько-художник – Олександр Козак-старший (детальніше інформація – нижче).

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Місцевий час (Чернівці, 5 канал)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

***

Фото: Георгій МАЗУРАШУ, Валентин ОДАЙНИК

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Олександр Козак-молодший (рекорди)

Рекорд (20.08.13): 10 разів поспіль влучив футбольним м’ячем з одинадцятиметрової позначки в умовну «дев’ятку» (металевий щит розміром 85 на 95 сантиметрів).

Переглянути фото, відео

***

Рекорд (24.05.13): у цирку «Кобзов» одночасно виконував трюки з м’ячем (футбольний фрістайл) та читав репу (власна пісня «Золотий м’яч», спеціально написана для цього рекорду).

Переглянути відео

***

Рекорд (5.10.12): на честь 604-ої річниці від першої писемної згадки про Чернівці: втримав на голові футбольного м’яча протягом 604 сек.

Переглянути фото, відео

***

Рекорд (10.08.12): змінював положення стоячи і лежачи з м’ячем на голові 30 разів – на честь ювілейних ХХХ Олімпійських ігор 2012 р.

Переглянути фото

***

Рекорд (8.06.12): жонглював футбольним м’ячем (футбольний фрістайл) безперервно 2012 секунд – на честь відкриття фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Переглянути фото

Переглянути відео

***

Олександр Козак-старший (18.04.1963 р. н.) є відомим художником і давно вже малює ікони. На даний час три його ікони сльозяться, про що неодноразово повідомлялося в ЗМІ. Крім цього, п. Олександр реставрує іконостаси. На даний час він, як художник, тричі увійшов до Книги рекордів Буковини.

Олександр Козак-старший (рекорди)

Рекорд (26.04.13): за 30 днів намалював 2 картини 3D

Переглянути фото, відео

***

Рекорд (2012 р.): на честь 604-ої річниці від першої писемної згадки про Чернівці: за 604 сек. намалював по пам’яті 3 портрети Тараса Шевченка (розміром А3).

Переглянути фото, відео

***

Рекорд (2012 р.): 7 (сім) власноруч намальованих ікон церквам з трьох країн (Україна, Росія, Румунія).

Переглянути фото, відео

Leave A Reply

Your email address will not be published.