Відео: 10 ударів поспіль у «дев’ятку» – новий рекорд футбольного фрістайлера (фото)

2

Удари в дев’ятку – це те, що чи не найбільше люблять футбольні вболівальники. Відомий буковинський фрістайлер-рекордсмен Олександр Козак вирішив довести, що влучати в дев’ятку можна багато разів поспіль.

Сашко поставив собі за мету увійти до Книги рекордів Буковини (яка базується на порталі SportBuk.com і підтримується обласним центром «Спорт для всіх» і спортклубом «Гешко»), влучивши футбольним м’ячем з  одинадцятиметрової позначки в умовну «дев’ятку» (металевий щит розміром 85 на 95 сантиметрів) 10 разів поспіль. І зробив це в присутності представників Книги рекордів Буковини та ЗМІ 20.08.13 на стадіоні «Садгора» у Чернівцях. На виконання вправи Олександр Козак-молодший витратив 3 хвилини 40 секунд.

Відповідний диплом від Книги рекордів Буковини йому вручила Антоніна Фантух – перший заступник генерального директора ОДТРК «Буковина» і Заслужений діяч мистецтв України. А ще рекордсмену дісталися презенти від ТзОВ «Хрещатик-Агро» – футбольні бутси, футбола та м’яч. Річ у тім, що «Хрещатик-Агро» (Заставнівський район, смт. Кострижівка, вул. Заводська, 16, тел. 03737-2-75-48, 2-75-47, e-mail: khreschatik@email.ua) очолює виходець з Росії Костянтин Зубахін, який є великим шанувальником футболу і сам займався цим видом спорту. Тож дізнавшись про незвичні футбольні здібності Олександра Козака-молодшого, вирішив підтримати його.

Рекордне дійство на стадіоні «Садгора» стало одночасно своєрідним анонсом перед встановленням цього ж рекорду в Книгу рекордів України. Коли Сашко спробує увійти в цій номінації до Книги рекордів України і який результат він атакуватиме наразі ще не відомо. Але на тренуваннях йому якось вдалося влучити в «дев’ятку» 46 (!) разів поспіль.

Олександр Козак-молодший народився 8.01.1994 р. на Кіцманщині. Є випускником Ставчанської ЗОШ. З 10-ти років почав займатися футболом у чернівецькій ДЮСШ «Буковина». Майже одночасно почав захоплюватися і футбольним фрістайлом. З 2011 р. Олександра почали запрошувати на показові виступи з футбольного фрістайлу. Цим вправам він присвячує вже по декілька годин на день. Він неодноразово входив до Книги рекордів Буковини  Рекордсменом є його батько-художник – Олександр Козак-молодший (детальніше інформація – нижче).

***

Фото: Георгій МАЗУРАШУ, Олександр КОЗАК-старший

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

20.08.13. Рекорд Олександра Козака – удари з 11 м у «дев’ятку» (SportBuk.com)

***

Відео телеканалу «Інтер» (програма «Подробиці»)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

10 ударів поспіль у дев’ятку

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Олександр Козак-молодший (рекорди)

Рекорд (20.08.13): 10 разів поспіль влучив футбольним м’ячем з одинадцятиметрової позначки в умовну «дев’ятку» (металевий щит розміром 85 на 95 сантиметрів).

Переглянути фото, відео

***

Рекорд (24.05.13): у цирку «Кобзов» одночасно виконував трюки з м’ячем (футбольний фрістайл) та читав репу (власна пісня «Золотий м’яч», спеціально написана для цього рекорду).

Переглянути відео

***

Рекорд (5.10.12): на честь 604-ої річниці від першої писемної згадки про Чернівці: втримав на голові футбольного м’яча протягом 604 сек.

Переглянути фото, відео

***

Рекорд (10.08.12): змінював положення стоячи і лежачи з м’ячем на голові 30 разів – на честь ювілейних ХХХ Олімпійських ігор 2012 р.

Переглянути фото

***

Рекорд (8.06.12): жонглював футбольним м’ячем (футбольний фрістайл) безперервно 2012 секунд – на честь відкриття фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Переглянути фото

Переглянути відео

***

Олександр Козак-старший (18.04.1963 р. н.) є відомим художником і давно вже малює ікони. На даний час три його ікони сльозяться, про що неодноразово повідомлялося в ЗМІ. Крім цього, п. Олександр реставрує іконостаси. На даний час він, як художник, тричі увійшов до Книги рекордів Буковини.

Олександр Козак-старший (рекорди)

Рекорд (26.04.13): за 30 днів намалював 2 картини 3D

Переглянути фото, відео

***

Рекорд (2012 р.): на честь 604-ої річниці від першої писемної згадки про Чернівці: за 604 сек. намалював по пам’яті 3 портрети Тараса Шевченка (розміром А3).

Переглянути фото, відео

***

Рекорд (2012 р.): 7 (сім) власноруч намальованих ікон церквам з трьох країн (Україна, Росія, Румунія).

Переглянути фото, відео

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.