Фото: Герої Євро-2013 з рукопашного бою дали прес-конференцію в міськраді

1

У середу, 16.10.13, буковинські герої Євро-2013 з рукопашного бою зустрілися з журналістами у Чернівецькій міській раді.

 

Петро Вакула, Іван Зварич і Руслан Адамович
Петро Вакула, Іван Зварич і Руслан Адамович

У прес-конференції взяли участь Тарас Мандрик (вагова категорія +90 кг – 1 місце особисте і 1 місце командне, лайт-контакт), Іван Зварич (70 кг – 1 місце особисте і 1 місце командне, фул-контакт), Петро Вакула (70 кг – 3 місце особисте і 1 місце командне, лайт-контакт)

Михайло Головач (90 кг – 3 місце особисте, фул-контакт), Василь Гуцул (90 кг – 3 місце особисте і 1 місце командне, лайт-контакт), тренер переможців і призерів Іван Штефюк та голова міської федерації рукопашного бою Руслан Адамович. Серед героїв Євро були відсутні лише Іван Бойчук (65 кг – 1 місце особисте і 1 місце в команді, фул-контакт) та

Юрій Озорович (80 кг – 3 місце командне, фул-контакт).

Іван Штефюк розповів про те, як спортсмени готувалися до Чемпіонату Європи і як налаштовувалися на боротьбу за найвищі позиції. Руслан Адамович подякував партнерам федерації, які допомогли нашим спортсменам поїхати до Чехії на Чемпіонат Європи.

Тарас Мандрик зізнався, що той факт, що вони виступали за другу збірну України, певною мірою, додатково стимулювало: «Так сталось, що у фіналі ми зустрілись з першою командою України. Спершу думали, чи варто битися зі своїми. Але вирішили, що треба визначити, хто сильніший. Як суперважковик, я вийшов останнім на бій, коли рахунок був 3:3. Тобто від мене залежало, кому дістануться золоті, а кому срібні нагороди. Вдалося перемогти, що, звісно, дуже приємно».

Іван Зварич згадав, що раніше ніяк не вдавалося добратися до п’єдесталу пошани на міжнародних змаганнях, тому «золотий дубль» особливо приємний.

Петро Вакула і Михайло Головач зауважили, що дебютувати на змаганнях такого рівня – хвилююче, але за допомогою тренерів їм вдалося впоратися з «зайвими» емоціями і піднятися на п’єдестал пошани.

Василь Гуцул, який торік виграв Чемпіонат світу, констатував, що цілком міг оформити і переможний дубль: «У перший день ми перемогли командою, на це пішло багато сил та емоцій. І на другий день я трохи недоналаштувався, мабуть, і програв перший же бій. Але, слава Богу, вдалося по втішній сітці добратися до «бронзи». Хоча довелося провести більше поєдинків, ніж фіналісти. Можна сказати, що сам винен, що програв перший бій. Треба робити висновки, аби не повторювати подібні помилки в майбутньому».

 

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Рукопашний бій: Зварич, Вакула і Озорович – про «подвиги» на Євро-2013 у Чехії

***

Рукопашний бій: Буковинці «озолотилися» на Євро-2013 в Чехії

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.