Рукопашний бій: Зварич, Вакула і Озорович – про «подвиги» на Євро-2013 у Чехії

1

Секретами успіхів та враженнями від «медальних» виступів на Чемпіонаті Європи з рукопашного бою в Чехії зі SportBuk.com поділилися буковинські чемпіони та призери Євро-2013.

131006-Euro-Chehia-2-sportbuk.com (2)

Приїхавши з Чемпіонату Європи з рукопашного бою, буковинські чемпіони і призери те й роблять, що роздають інтерв’ю та пре-конференції. Ось кого вдалось «впіймати» в першу чергу. І приємно поспілкуватись.

 

Чемпіон Європи Іван Зварич!

Що тебе захоплює в цьому виді спорту?

Рукопашний бій це серйозний спорт, який визначає, формує мужність, характер, силу духу спортсмена. Мене захоплює цей вид спорту своїм великим арсеналом прийомів, де можна застосовувати техніку з інших єдиноборств, це і прийоми боротьби, дзюдо, боксу. Нічого не приносить задоволення так, як вміння тактично ними скористатися у необхідний момент часу, і за рахунок цього досягати перемоги. Це словами не описати, можна відчути, зрозуміти тільки на татамі.

В який момент ти зрозумів, що готовий до «титульних» боїв?

Якось сам не замислюєшся над цим, знаєш, що треба ще більше тренуватись, ще більше працювати над собою. Щоб досягти результату, не можна зупинятись.

Яка перемога з усіх для тебе є найважливішою?

Напевно, перемога на Кубку України, це були перші дуже важливі змагання не тільки для мене, а й для збірної команди нашої області, які ми виграли і які дали старт для подальших перемог, вже на міжнародній арені.

Якщо б тобі запропонували контракт на бої у Чехії, включаючи і підготовку там ти б переїхав?

Звичайно, хотілося б спробувати себе у професійних боях, пройти професійну підготовку, отримати цей безцінний досвід…

Чемпіон Європи Петро Вакула!

Чому з усіх видів єдиноборств обрав саме рукопашний бій?

Рукопашний бій це вид спорту, який приносить задоволення, зміцнює  сили, стимулює фізичний розвиток та поєднує в собі велику кількість всіх єдиноборств.

Це твої перші такі важливі змагання? Кому завдячуєш цією перемогою?

Так, це мої перші серйозні змагання і своїм результатом на чемпіонаті Європи я повністю задоволений. Звісно, завдячую своєму тренеру Штефюку Івану Кириловичу,  який вкладає душу та старється виховати з нас справжніх чемпіонів!

Батьки підтримують твій вибір у спорті, чи навпаки?

Батьки повністю підтримують мій вибір у спорті і якнайбільше стараються допомогти та посприяти новим досягненням та фізичному розвитку.

Які плани на майбутнє, яких висот мрієш досягнути у спорті?

Планую займатися спортом завжди, адже якщо ти чогось досягнув, то не повинен зупинятися на цьому, а рости в очах своїх близьких та друзів все вище і вище. У спорті мрію досягти таких висот, щоб потім можна було з гордістю розповісти своїм дітям (сміється – авт.).

 

Призер Чемпіонату Європи Юрій Озорович!

У скільки років почав займатися рукопашним боєм, що тебе до цього спонукало?

З 7 років займаюсь вільною боротьбою, у 18 захотілось спробувати щось нове для себе у спорті, і обрав я саме рукопашний бій, про це на сьогоднішній день не шкодую. І раджу ним почати займатися усім – як хлопцям, так і дівчатам.

Розкажи про свій «медальний поєдинок», які враження?

Звичайний поєдинок з талановитим бійцем, який вже має досить великий досвід та чимало титулів і нагород з рукопашного бою. Залишились в мене тільки позитивні враження після поєдинку, хоча собою, якщо чесно, не повністю задоволений. Адже міг виступити краще, але, напевно, не вистачило досвіду такого рівня змагань.

На твою думку, за рахунок чого збірна України перемогла командою на Євро-2013?

Наша збірна перемогла завдяки зібраності, цілеспрямованості. І тому, що ми, українці, найсильніша нація у Світі! (сміється – авт.)

Твої плани на майбутнє у рукопашному бої? Будеш продовжувати займатись ним і надалі?

Займатись і надалі, не покладаючи своїх зусиль. Хочеться досягти високих титулів у цьому виді спорту, стати чемпіоном Європи, світу… Звичайно, що буду займатися!

 

Сподіваємось «впіймати» незабаром і решту чемпіонів. І особливо тренерів нашої збірної Штефюка Івана Кириловича та Адамовича Руслана Георгійовича, яким, напевно, теж є про що розказати в контексті останніх успіхів.

Аліна ТОКАР

***

Рукопашний бій: Буковинські герої Євро-2013 зустрінуться з журналістами

***

Рукопашний бій: Буковинці «озолотилися» на Євро-2013 в Чехії

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.