Буковинська миля 2013: Зіркові румуни, француз, росіянин, грузин і… немовля

1

Серед тих, хто заявив про участь у «Буковинській милі 2013», вже є і декілька іноземців, у тому числі «прем’єрні».

 

Уперше на «Буковинській милі», як повідомив SportBuk.com директор змагань Іван Гешко, очікуються бігуни з Atletism-Campion-Zaizan-800-m-1500m3Білорусі, Росії, Франції та Грузії (грузини сконтактували з організаторами через Федерацію легкої атлетики України, яка теж є співорганізатором, адже цього року, нагадаємо, в Чернівцях відбудеться і перший Чемпіонат України з бігу на 1 милю). Румунію цього разу будуть представляти не сусіди з Сучави, а зіркові спортсмени з міста Бакеу. Іоан Зайзан домінує в сусідній країні на цій дистанції і має в активі результати 3.39,33 на 1500 м, 3.57,73 на дистанції 1 миля (Дублін) і 1.46,56 на 800 м. У жіночому забігу буде змагатися його дружина Аліна Андрея Панаінте, яка бігла у фіналі цьогорічного Чемпіонату світу в Москві в естафеті 4х400 м, де Румунія фінішувала сьомою.

Маємо цікаві новини і з заявочної кампанії на масовий забіг на 2 милі. Так, публічно про намір колективно взяти участь у «масовці» заявив начальник Чернівецького відділення ПАТ «Банк Національний кредит» Олексій Бєляков. І рекордна цікавинка – для участі у масовій частині «Буковинської милі» офіційно заявився власник «Льодового майданчика», капітан ХК «Чернівецькі пінгвіни» Павло Польовий з дружиною Діаною та донькою Глорією, якій на час змагань виповниться… лише 23 дні! Спершу Павло поцікавився у організаторів, чи може він бігти з дитиною в колясці, після чого оформив заявку.

Співорганізатори змагань: СК «Гешко», Департамент освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецький обласний центр ФЗН «Спорт для всіх», Чернівецьке міськспортуправління, Федерація легкої атлетики України, Чернівецька обласна федерація легкої атлетики, Чернівецьке обласне відділення НОК України.

Генеральний партнер – готель «Буковина». Патронат – секретар  Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, депутат міської ради Валерій Чинуш. За підтримки народного депутата України Артема Семенюка.

***

БДФЕУ і Станція 103,2 FM збираються колективно на «Буковинську милю 2013»

***

«Буковинська миля» (реєстрація) / «Bukovynian mile» (registration)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.