Фото: Весілля чемпіона Європи поєднали з незвичними змаганнями з орієнтування

0

Уперше на буковинському весіллі влаштували змагання зі спортивного орієнтування – саме вдало подолавши дистанцію з контрольними пунктами, наречений – переможець юніорського Євро-2006 з рогейну Тарас Остап’юк – зміг повернути «викрадену» обраницю.

130802-OstapukTaras-Maria-vesillya-sportbuk.com (98)

Чернівецький орієнтувальник Тарас Остап’юк одружився з землячкою Марійкою і відгуляв весілля 2.08.13 у ресторані «Казкова долина» у с. Валя-Кузьміна.

Про звичай «красти» наречену, а потім змушувати нареченого задля її повернення виконувати різні завдання, напевно, знають всі, хто хоч раз бував на весіллі у нашому регіоні. Враховуючи те, що нареченим був чемпіон Європи 2006 р. з рогейну (добове орієнтування) серед юніорів Тарас Остап’юк, «крадії нареченої» вирішили влаштувати йому змагання зі спортивного орієнтування на прилеглій до ресторану території. У визначений час Тарасу запропонували знайти енну кількість контрольних пунктів та заховані там «секретні предмети». Наречений впорався з цим завданням просто відмінно, здивувавши гостей неочікувано швидким бігом у святковому костюмі. Правда, після взяття КП Тарасу довелося продовжувати «викупати» наречену, витанцьовуючи та виконуючи інші завдання разом з дружбами.

Загалом, весілля було доволі «спортивним». Батькував колишній резервіст ФК «Карпати» Денис Бучинський зі своєю дружиною Настею (сестра нареченого). Тато нареченого Іван Остап’юк у минулому був рекордсменом області в стипль-чезі, а нині викладає фізвиховання у транспортному коледжі і є почесним працівником фізичної культури і спорту України. Чимало відомих спортсменів було і серед гостей. Гуляли на весіллі, зокрема, дворазовий чемпіон СРСР серед юніорів з бігу на стаєрські дистанції Михайло Пужняк зі своїм тренером Григорієм Істратієм, перший в Україні майстер спорту на дистанціях від 1500 м до марафону (включаючи стипль-чез, в якому він побив рекорд області Остап’юка-старшого) Ігор Сурла, майстер спорту зі спортивного орієнтування Андрій Слобожанінов, майстри спорту з велоспорту (швидкісний спуск) Дмитро Ричковський та Олександр Васильков, екс-гравець ФК «Буковина» Сергій Ковтун (28.01.1985, був у складі у сезоні 2002/03) та інші. Останній тепер працює разом з нареченим у представництві «солодкої» фірми «Рошен», яка теж була широко представлена на весіллі.

Інші фото будуть додані.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

2.08.13. “Спортивне весілля” Тараса Остап’юка (SportBuk.com)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.