Фото: Кубок Незалежності 2013 з волейболу з ювілейним підтекстом

0

Відродження традиційного волейбольного турніру до Дня Незалежності в Чернівцях відбулося з ювілейним підтекстом – змагання присвятили 70-літтю волейболіста-ветерана Леоніда Гончарука.

Саме ювіляр і виступив ініціатором відродження традиційних волейбольних баталій в рамках святкування Дня Незалежності, але вже серед ветеранів. Його ініціативу підтримали обласний центр «Спор для всіх», міська влада та цегельний завод №3, на якому, як відомо, базувалась команда Суперліги «Будівельник». У тому історичному для буковинського волейболу залі і гостював турнір, під час якого, звісно, вшанували і пам’ять «хрещеного батька» команди «Будівельник» Василя Ватаманюка.

Під час церемонії відкриття секретар міської ради Віталій Михайлішин привітав ініціатора турніру Леоніда Гончарука з ювілеєм, а також вручив квіти та подарунки вдовам волейболістів (у т.ч. вдові Василя Ватаманюка – Людмилі Михайлівні).

У турнірі взяли участь 6 команд: «За здоровий спосіб життя», «Управління пенсійного фонду», ветерани м. Чернівців, Соцзахист, ветерани Сторожинця, ветерани Чернівецького національного університету. Зазначимо, що серед учасників були і чернівецькі чемпіони Всесвітніх ветеранських ігор 2013 р. Серафім Синицький, Петро Раца та Леонід Підкамінь, а також сторожинчанин Зебій Миронюк, який в Італії був тренером чемпіонів у віковій групі +70 років.

Після групового етапу по дві кращі команди з двох підгруп продовжили боротьбу за медалі. У матчі за 3 місце ветерани Чернівців одержали вольову перемогу над ЧНУ – 2:1 (20:25, 25:13, 15:8). А у фіналі команда «За здоровий спосіб життя», за яку грав і ювіляр Леонід Гончарук, «дотиснула» ветеранів Сторожинця – 2:1 (28:26, 23:25, 15:8).

Призерам вручили медалі та інші нагороди від обласного центру «Спорт для всіх» та ювіляра, а також грамоти від міськспортуправління. Спеціальні призи від облцентру «Спорт для всіх» отримали кращі гравці своїх команд: Петро Петришин («За здоровий спосіб життя»), Євген Шандний («Управління пенсійного фонду»), Серафім Синицький (ветерани м. Чернівці), Сергій Казюк (Соцзахист), Георгій Мінтенко (Сторожинець), Ярема Радевич (ЧНУ). Окремо був відзначений кращий гравець турніру Анатолій Сноз («За здоровий спосіб життя») та сторожинецький ветеран Зебій Миронюк (Сторожинець).

Велику допомогу в організації та проведенні змагань надав баскетбольний тренер і активіст Юрій Барабанов, якому облцентр «Спорт для всіх» висловлює вдячність.

Фото: Василь КИЯШКО, chernivtsy.eu, Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

20.08.13. Волейбольний ветеранський турнір до Дня Незалежності та ювілею Л. Гончарука (SportBuk.com)

***

Гончарук Леонід Іванович народився 20 серпня 1943 року в селі Слобідка-Малієвецька Дунаєвського району Хмельницької області. Закінчив Чернівецькій державний університет, історичний факультет у 1973 році, економічний факультет – у 1989 році.

Загальний стаж роботи – 49 років. Стаж роботи у соціальній галузі – 25 років. Працював начальником обласного Центру по нарахуванню та виплати пенсій і допомог, начальником управління соціального захисту населення Чернівецької ОДА, начальником Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, головою Новоселицької РДА. Очолював недержавний Пенсійний фонд «VAB Пенсія».

Leave A Reply

Your email address will not be published.