Вадим Заяць: «Буковина» зайде до Прем’єр-ліги з першого або другого місця

1

Чернівецька команда доукомплектовується виконавцями, які можуть в перспективі виступати в елітному дивізіоні, – зазначив наставник «Буковини» Вадим Заяць.

130426-Bukovyna-Sevastopol-B-sportbuk.com (225)-Zayats

Головний тренер «Буковини» Вадим Заяць під час передсезонної прес-конференції 12.07.13 спершу подякував засновникам клубу за те, що «проблем немає», а потім констатував, що нині доводиться будувати нову команду: «Мінус 10 гравців – це велика ротація. Але сподіваюсь, що хлопці, які прийшли в команду, впишуться в колектив і гратимуть на належному рівні».

З «подачі» Єгора Подкидишева та представника програми «Профутбол» (канал 2+2) і екс-гравця «Буковини» Олександра Білоуса Вадим Григорович повернувся і до перспектив достроково опинитися у Прем’єр-лізі, які несподівано було відкрилися цим літом: «Коли нам запропонували місце у Прем’єр-ліги, ми сказали: «Так». Інакше навіщо взагалі виступати? Адже має бути спортивний принцип – слабші мають вилітати з елітного дивізіону, а сильніші команди І ліги – підвищуватися у класі. У нас взагалі є чітка програма – 4 роки і «Буковина» має бути у Прем’єр-лізі. Це було б випередженням графіку. Але ми сказали: «Так». А нам сказали: «Ні». Значить на це були свої причини. Я впевнений, що не з четвертого, а з 1-2 місця ми, рано чи пізно, потрапимо до Прем’єр-ліги!»

Щодо укомплектування команди, Вадим Заяць підкреслив, що цей процес триває: «Ми шукали великого, потужного нападаючого – і знайшли. Шукали швидких півзахисників атакувального плану – і знайшли. Захисників теж знайдемо. Бразилець Алан повернувся в команду. У нього є певні неприємності в сім’ї, про це не буду. Тому пізніше підключився до команди. Але вже вчора був на тренуванні. Приїхав «не розібраним». Його гру ви знаєте. Так що це бойова одиниця нашої команди. Ми маємо добрати ще мінімум 5 футболістів. Є гравці на перегляді, ще будуть під’їжджати. Коли вирішуємо, чи підписувати контракт, враховуємо і ігрові, і людські якості. До речі, і список «мінус 10» рано закривати. Деякі хлопці хочуть повернутися. Будемо вирішувати, кого варто взяти назад».

Генеральний директор ФСК «Буковина» Віктор Олійник,  свою чергу, підтвердив, що триває активний пошук потенційних новобранців: «Не хочу говорити наперед. Але команда доукомплектується вже найближчим часом».

Віталій Михайлішин: «Буковина» морально готова до Прем’єр-ліги

Фото: «Буковина» представила своїх новачків сезону-2013/14

Футбол (І ліга): Календар і результати (сезон-2013/14)

Футбол: У «Буковини» поки що більше втрат, ніж надбань…

Марсель вимагає від футбольного керівництва Прем’єр-лігу для «Буковини»

Футбол: У п’ятницю ФФУ має вирішити, чи візьмуть «Буковину» до Прем’єр-ліги

Leave A Reply

Your email address will not be published.