Орлецький і Задорожняк прозвітували за рік роботи обласної федерації футболу

2

У п’ятницю, 19.07.13, голова обласної федерації футболу Василь Орлецький та його заступник Сергій Задорожняк провели прес-конференцію, присвячену року роботи федерації на чолі з ними.

 

Крім позитивних та проблемних моментів за звітний період, присутні журналісти особливу увагу приділили 130719-Orletskiy-pres-sportbuk.com (23)!призначенню Василя Орлецького на високу посаду у Федерації футболу України. Василь Григорович зазначив, що у ФФУ займатиметься питаннями збірних команд України, і підтвердив, що поєднуватиме столичну і буковинську футбольні посади – мовляв, з таким заступником, як Сергій Задорожняк, можна бути впевненим, що в обласній федерації робота буде вестися на належному рівні.

Про прес-конференцію та виконком ЧОФФ, який відбувся одразу після, читайте на нашому порталі пізніше.

 

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

19.07.13. Прес-конференція керівництва Чернівецької обласної федерації футболу (SportBuk.com)

***

Орлецький В. Г.

Рік роботи на посаді голови

Чернівецької обласної федерації футболу

(липень 2012 р. – липень 2013 р.)

 

ПРЕС-РЕЛІЗ

Після обрання головою обласної федерації футболу (18.07.12) Василь Григорович, сформувавши робочий кістяк організації, приступив до реалізації задекларованих у передвиборчий період планів і проектів.

У силу певних обставин, розпочати довелося з деяких бюрократичних формальностей – була приведена у відповідність до чинного законодавства юридична база федерації (у т.ч. перереєстрація у відповідних органах юстиції).

Паралельно з підготовкою та проведенням другого кола поточного чемпіонату, здійснювалися організаційні заходи для започаткування нового турніру, який отримав назву «Ліга чемпіонів районів Чернівецької області». Стартували ці нові змагання вже після матчу за Суперкубок та нагородження переможців та призерів чемпіонату області.

Фінал Ліги чемпіонів районів, як і матч за Суперкубок, транслювався у запису на телеканалі «Чернівці» і розміщений в інтернеті.

Наприкінці 2012 р. завдяки співпраці обласної федерації та телеканалу «Чернівці» в ефірі останнього з’явилась футбольна програма «Навколо м’яча», з окремою рубрикою «Футбольний кілометр», в рамках якої відбувалось знайомство з футбольним господарством у різних населених пунктах області. На жаль, знайти постійних партнерів, які б надавали фінансову підтримку для випуску цієї програми, не вдалося, тому «Навколо м’яча» поки що не виходить. Сподіваємось, тимчасово.

2012-й увінчався підсумковим засіданням виконкому, під час якого були нагороджені, зокрема, кращі арбітри, інспектори, журналісти та тренери.

Під час зимового міжсезоння в приміщені обласної федерації було проведено капітальний ремонт, офіс був оснащений комп’ютерною і телевізійною технікою.

Активно у міжсезонні працювала комісія по розробці Регламенту проведення змагань сезону 2013 року. На той час вже був відкритий офіційний сайт федерації – ffbuk.org.ua (раніше федерація базувалась в інтернеті на офіційній сторінці на порталі SportBuk.com, яка функціонує далі паралельно з офіційним сайтом). Проект Регламенту був розміщений в інтернеті, тож свої пропозиції мали можливість надіслати всі футбольні активісти. У результаті доволі широкого і активного обговорення, у Регламенті 2013 року були деталізовані багато потенційно проблемних моментів. Хоча абсолютно все, звісно, передбачити неможливо.

Відбувалися у міжсезонні, звісно, і різноманітні традиційні турніри, перелічувати які немає сенсу. З позитивної токи зору можна відзначити подальше розширення практики проведення благодійних турнірів – з ініціативи окремих організацій або активістів.

Оскільки нова команда ставила собі серед головних пріоритетів розширення кола учасників обласних змагань, велика увага була приділена моніторингу ситуації з розвитком футболу у районах. Були проведені спільні наради, Бюро ЧОФФ з головами районних федерацій футболу – з метою залучення до участі в основних спортивно-масових заходах більшої кількості команд.

Виконати програму-максимум щодо збільшення кількості учасників обласних змагань поки що не вдалося. Але коло учасників наразі таки суттєво збільшилось. Так, у вищому обласному дивізіоні (І ліга) беруть участь 8 команд, у ІІ лізі – 14 команд. Вперше організовано і проводиться регулярний чемпіонат області серед ветеранів (40+), в якому беруть участь 9 команд. Ще 14 команд виявили бажання стартувати у Лізі чемпіонів районів Чернівецької області, яка, як і анонсувалось, тепер проводиться за новою системою, схожою з єврокубковою.

Протягом квітня-червня проведено чемпіонат обласної дитячо-юнацької футбольної ліги (у двох вікових групах взяли участь 21 команда). У цьому пріоритетному напрямку також ще далеко не всі резерви мобілізовані. Кількість команд-учасниць збільшилась, але, на жаль, не настільки, як хотілось би. Далеко не всюди є можливість забезпечувати участь команд в обласній ДЮФЛ за рахунок бюджетних коштів, і далеко не всюди вдається залучати надійних спонсорів дитячого футболу.

Окремий напрям діяльності – жіночий футбол, якому велику увагу тепер приділяє і національна федерація. На шляху до потенційного проведення чемпіонату області з футболу серед жіночих команд було організовано турнір серед дівчат, в якому взяли участь 14 команд.

Оскільки останнім часом постійним є дефіцит суддів для обслуговування футбольних змагань, при федерації почала діяти «Школа молодого арбітра», у рамках якої проводяться заняття, семінари провідними інспекторами і арбітрами області.

У зв’язку з тим, що, як і раніше, періодично виникають претензії до якості арбітражу та забезпечення порядку на стадіонах під час проведення змагань, федерація вивчає можливості запровадження обов’язкової відеозйомки матчів господарями поля (до речі, у сусідній Івано-Франківській області така практика вже існує, хоча в нашій області на декілька років раніше з’явилися відповідні ініціативи…). З цим напряму пов’язані і перспективи показу в ефірі огляду голів та найцікавіших моментів матчів, про що є попередня домовленість з місцевим телеканалом.

На етапі тестування перебуває також ініційована порталом SportBuk.com система забезпечення прямих відеотрансляцій в інтернеті матчів чемпіонату області. Це, сподіваємось, стосується найближчих перспектив.

 

Прес-служба ЧОФФ

Leave A Reply

Your email address will not be published.