Всесвітня Універсіада 2013: Буковина «засвітилась» у футболі і волейболі

1

Всесвітня Універсіада 2013 р., яка гостюватиме з 6 по 17 липня в Казані (Росія), не обійшла стороною і Буковину.

 

Щоправда, «прямих» учасників цього всесвітнього футбольного форуму Чернівецька область тепер не має.

Артур Новотрясов
Артур Новотрясов

Корінним буковинцем у складі студентської збірної України в Казані мав бути чернівецький бігун Тарас Бибик. Але фіналіст цьогорічного Євро в приміщенні на дистанції 800 м здобув також право виступити на молодіжному Чемпіонаті Європи і віддав перевагу цьому старту. «Так сталося, що був вибір – їхати до Росії на Всесвітню Універсіаду чи до Фінляндії (Тампере) на молодіжний Чемпіонат Європи, – зазначив в інтерв’ю SportBuk.com Тарас Бибик. – Оскільки на Універсіаду ще теоретично можна потрапити через два роки, а молодіжний вік закінчується, вирішили з наставниками скористатися можливістю виступити на молодіжному Євро».

Звісно, за бажання, на Всесвітню Універсіаду могла поїхати і новоселицька чернівчанка Наталка Лупу, яка навчається у Тернополі. Але цьогорічна чемпіонка Європи в приміщенні на 800-метрівці нині готується до Чемпіонату світу, який відбудеться у Москві (Росія).

Натомість маємо «побічне» представництво на Всесвітній Універсіаді. У складі футбольної дружини заявлений гравець Буковини Артур Новотрясов (1992 р. н., уродженець Криму, навчається у Запоріжжі). А до волейбольної студентської збірної увійшли екс-гравці «зниклого» вже чернівецького «Будівельника» Андрій Тупчій (1988 р.н., Вінницька) та Руслан Юшкевич (1988 р.н., Хмельницька).

На попередній двох Всесвітніх Універсіадах, нагадаємо, Буковина була широко представлена у футболі. Можливо, і тепер хтось претендував на поїздку до Казані. Але в ці дні збірна Чернівецького національного університету, як відомо, представляє Україну на Чемпіонаті Європи серед студентських команд в Мадриді (Іспанія).

Двічі на Всесвітніх Універсіадах була призеркою в командному виді програми лучниця Тетяна Дорохова. Але стрільба з лука, в якій ми мали двох учасниць на Олімпіаді-2012, цього разу не входить до змагальної програми.

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.