Фото: Сенсаційні повороти у І Буковинській чоловічій волейбольній лізі

0

Вирішальні поєдинки І Буковинської чоловічої волейбольної ліги відбулися 2.06.13 у Новоселиці не за прогнозованим сценарієм…

 

Після півфінальної стадії майже всі пророчили легкі «сухі» перемоги представникам Новоселицького району – Динівцям у матчі за 3 місце та Строїнцям у фіналі. Але…

«Бронзовий» поєдинок розпочався взагалі сенсаційно – вижницький «Колос» не лише гідно протистояв набагато сильнішій за складом команді з Динівців, а й виграв першу партію. У другій перевага Динівців була відчутною. А в третій і четвертій вижничани знову по ходу вели в рахунку і, як кажуть, цілком могли зачепитися і за кращий результат. Проте більш майстровиті та досвідчені суперники таки довели справу до переможного кінця. Натомість вижницький «Колос» заслужив чимало приємних слів від присутніх фахівців та вболівальників.

Фінал розпочався з того, що перший на Буковині майстер спорту з волейболу Петро Раца нагадав присутнім про п’ятничний тріумф команди «Родничок-Колос» (Новоселиця) в аматорському Чемпіонаті України і запросив весь склад на майданчик, аби шанувальники волейболу ще раз віддячили їм оваціями за гарну і переможну гру.

Фаворитом у боротьбі за «золото» І Буковинської чоловічої волейбольної ліги, звісно, була команда с. Строїнці, яку підтримує Володимир Москалюк. Дехто навіть прогнозував Строїнцям «легку прогулянку» в протистоянні з представниками Чернівецького національного університету, адже майже вся «основа» у них – чемпіони України серед аматорів (плюс деякі гравці мають досвід виступів на вищому рівні, чого вартує у недалекому минулому один з лідерів «Будівельника» Сергій Пришляк), а за ЧНУ не грав навіть «зірковий» студент – екс-гравець «Будівельника» Ігор Вітюк.

Але не так сталося, як гадалося. Студентська команда на чолі з викладачем факультету фізичної культури і здоров’я людини Юрієм Теслицьким примудрялась йти очко в очко з грізними суперниками і навіть виходити вперед. В якийсь момент навіть здалося, що і у «золотому» матчі першу партію фаворити програють. Правда, в кінцівці Строїнці на класі та досвіді таки дотиснули «зухвалих» опонентів. Також у напруженій боротьбі взяли фаворити і другу партію. У перерві пасуючого команди Строїнців Анатолія Синицького жартома запитали, мовляв, тепер можна дозволити собі навіть програти одну партію, на що він з меншою іронією відповів: «У жодному разі. Ми такі перевтомлені після фіналу аматорського Чемпіонату України, що якщо програємо третю партію, можемо програти і матч у цілому».

У третій партії Строїнці пішли було у відрив. В якійсь момент (за рахунку 5:10) навіть здалося, що ЧНУ може «посипатися». Але Юрій Теслицький продовжував «вимагати» від колег-підопічних боротися за кожен м’яч. І студентська команда не лише наздогнала зіркових суперників, а навіть вийшла вперед 18:15! І цілком могла збільшити перевагу, але у наступному розіграші взяли м’яч з явного ауту і програли очко. Послідувало ще декілька «дитячих» помилок, внаслідок яких вже Строїнці знову перехопили лідерство. Правда, боротьба на цьому не закінчилась. ЧНУ встиг ще раз вийти вперед (22:21), але знову «віддав» кінцівку.

Як і після «малого фіналу», присутні гаряче аплодували і переможцям, і програвшим, адже обидві команди продемонстрували яскравий волейбол, який вселяє велику надію на те, що наступні сезони Буковинської чоловічої волейбольної ліги будуть ще цікавішими!

Крім нагород для призерів від обласного центру центру «Спорт для всіх», спеціальними призами від великого шанувальника волейболу Івана Єстенюка, які вручив Петро Раца, були відзначені кращі гравці команд з фінальної четвірки: «Колос» (Вижниця) – Юрій Козьмик, Динівці – Андрій Романишин, ЧНУ – Юрій Теслицький, Строїнці – Михайло Сенюшка.

У церемонії нагородження взяли участь, крім Петра Раци, голова Районного фізкультурно-оздоровчого клубу «Колос» Георгій Кіріл (заслужений тренер України, суддя міжнародної категорії з боротьби самбо, Почесний громадянин Новоселиці), викладач факультету фізичної культури і здоров’я людини ЧНУ і волейбольний арбітр Іван Васкан та представник облцентру «Спорт для всіх» Георгій Істратій.

Репортаж про вирішальні матчі можна поде подивитися у програмі «Спорт-тайм» (ОДТРК «Буковина») та «Чернівецькому репортері» (ТРК «Чернівці»), а повністю матчі у запису будуть транслюватися на телеканалі «Чернівці» (стежте за анонсами).

Нагадаємо, що ініціатором проведення цих змагань є викладач факультеті фізичної культури та здоров’я людини ЧНУ Іван Васкан, а безпосереднім організатором – обласний центр «Спорт для всіх».

***

Матч за 3 місце

Динівці – «Колос» (Вижниця) – 3:1 (22:25, 25:16, 25:19, 25:19)

Фінал

Строїнці – ЧНУ – 3:0 (25:23, 25:22, 25:23)

***

Строїнці: Ігор Скрипник (1977), Едуард Скрипник (1976), Сергій Пришляк (1983), Юрій Статник (1976), Анатолій Синицький (1972), Олег Чекан (1993), Адріан Чеботару (1995), Сергій Ботезат (1987), Іван Нагірний (1987), Михайло Сенюшка (1991), Ігор Кочервей (1974), Роман Кукуряк (1983), Іван Скрипник (1997).

ЧНУ: Юрій Тесліцький (1982, КМС), Дмитро Нагірний (1993, КМС), Андрій Пелих (1992, 1 р.), Олександр Лобач (1992, 1 р.), Віталій Турік (1992, 1 р.), Андрій Кисилиця (1988, 1 р.), Назар Нестерук (1992, 1 р.), не грали Ігор Вітюк (1987, МС), Дмитро Мельник (1987, МС).

Динівці: Олег Ковальчук (1982), Володимир Комаров (1966), Георгій Гнат (1982), Андрій Романишин (1979), Олександр Буздуган (1995), Руслан Середенко (1979), Руслан Тодеренчук (1980), Василь Чеботару, Богдан Середа (1983), не грав Дмитро Надопта (1983).

«Колос» (Вижниця): Сергій Гакман (1977, Іспас), Дмитро Гакман (1984, Іспас), Ілля Загул (1979, Мілієве), Олексій Труфин (1982, Іспас), Юрій Козьмик (1985, Сл. Банилів), Олексій Гаврилюк (1993, Мілієве), Василь Фуштей (1989, Іспас), Павло Горюк (1982, Іспас), Ярослав Григоряк (1989, Іспас), Назарій Лучик (1989, Іспас), Іван Калинчук (1991, Коритне), Олег Дарій (1962, Чернівці).

***

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (фото будуть додані)

2.06.13. Буковинська чоловіча волейбольна ліга, фінальні ігри (SportBuk.com)

***

Усі результати І Буковинської чоловічої волейбольної ліги можна подивитися тут:

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.