Фото: Марта Мулна зробила фінал Буковинської волейбольної ліги сенсаційним

10

Перемогу у прем’єрній Буковинській жіночій волейбольній лізі святкувала команда обласної ДЮСШ, яка, підсилившись екс-гравцем збірної України Мартою Мулною, у фіналі сенсаційно здолала фавориток з ЧТЕІ КНТЕУ.

Звітні змагання проводять обласним центром «Спорт для всіх» з ініціативи викладача ЧНУ Івана Васкана.

Напередодні, нагадаємо, юні вихованки ОДЮСШ у півфіналі доволі неочікувано взяли гору надпредставницями Чернівецького національного університету. Здавалося, дві поспіль сенсації неможливі.

В атаці – Марта Мулна

Але… На заключний день змагань до рідних країв підтягнулась у минулому чемпіонка України та член національної збірної Марта Мулна, яка нині захищає кольори вінницької команди. Планувалось, що Марта підсилить у фіналі збірну ЧНУ, куди вона, можливо, вступатиме цього року. Але університетський колектив у півфіналі поступився. Тож зіркова буковинська волейболістка запропонували все-таки зіграти у фіналі, але вже у складі ОДЮСШ-1. Регламент змагань передбачав можливість дозаявити або пере заявити гравця на будь-якій турнірній стадії. І оскільки перші кроки у волейболі Мулна робила саме в обласній ДЮСШ під керівництвом Людмили Накоскіної, дозаявка до цієї команди була цілком природною. Правда, не всі були впевнені в тому, що Марта суттєво допоможе юним волейболісткам, оскільки зі знаком мінус могла датися взнаки незіграність. Хоча досвід і майстерність чемпіонки України все-таки мали переважити позитивний бік цієї дозаявки.

Перша партія особливих приводів для оптимізму прихильникам ОДЮСШ-1 не принесла – ЧТЕІ КНТЕУ без над зусиль виграв 25:14. Але ставити крапку у фінальному двобої було ще зарано. Тим більше, що на груповому етапі підопічні Людмили Накоскіної, програвши перші дві партії 10:25 і 12:25, зуміли потім зрівняти рахунок і програли лише на тай-брейку.

Другу партію була за Мулною і Ко – 25:21. А третя розпочалася для ЧТЕІ КНТЕУ взагалі приголомшливо – підопічні Сергія Гринька програли дебют 0:7! По ходу партії різниця теж сягала 7 очок – 12:19. Але фаворитки зуміли скоротити відставання до 1 очка – 20:21. Але «витягнути» партію все-таки не вдалося – 21:25. У четвертій парії ситуація на майданчику неодноразово змінювалась на користь то однієї, то іншої команди. ЧТЕІ КНТЕУ повів 3:0, але по ходу рахунок був 7:7, 7:8, 12:8, 12:10, 14:10, 14:16 (!), 16:17, 18:17, 19:19, 21:19, 22:20, 22:24 і 23:25! Радощів юних вихованок ОДЮСШ не було меж.

Досвідчена Марта Мулна зізналась, почувалась на майданчику так, ніби повернулась в дитинство. І, спіймавши кураж, віддавалась боротьбі так, ніби це був фінал не обласної ліги, а національних змагань. За словами Марти, ця перемога принесла не менше задоволення, ніж «золото» Чемпіонату України.

Людмила Накоскіна зізналась, що вболівала трішки і за команду ЧТЕІ КНТЕУ, за яку теж грає чимало її вихованок.

Між двома фіналістами розділяв переживання і Сергій Гринько, адже за ОДЮСШ-1 грає його донька Ванда Гринько.

У свою чергу, одна з провідних виконавиць ЧТЕІ КНТЕУ Зоя Бордюжан зазначила, що такий перебіг подій у фіналі БЖВЛ є прикрим, але, водночас, і корисним для її команди, адже, зазвичай, у місцевих турнірах представниці торговельно-економічного інституту не зустрічають серйозного опору, зате потім важче грати на вищому рівні. Цього ж разу команді ЧТЕІ КНТЕУ, в т.ч. завдяки появі серед суперниць Марти Мулни, допомогли сповна відчути напругу боротьби вищого рівня.

Сподіваємось, це піде на користь нашій провідній команді у вищій аматорській лізі України, в якій наближається час вирішальних матчів.

А ОДЮСШ-1 і Людмилу Накоскіну вітаємо з такою приємною і символічною перемогою.

У матчі за 3 місце ЧНУ (Іван Васкан) у трьох партіях здолав ОДЮСШ-2 (Наталія Квітковська).

У церемонії нагородження взяли участь перший на Буковині майстер спорту з волейболу Петро РАца та великий шанувальник цієї гри Іван Єстенюк. Останній встановив від себе трофеї для кращих гравців кожної з команд.

Івана Дмитровича, у свою чергу, волейболістки, тренери та вболівальники привітали з тим, що якраз в день фіналу він став удруге дідусем. І побажали, аби молодша онучка росла здоровою і щасливою на втіху родині.

Фінальний матч можна буде побачити в запису на телеканалі «Чернівці» (у п’ятницю, 8.03.13, о 22:00).

6 березня (Чернівці, ОДЮСШ)

17:00. Матч за 3 місце. ОДЮСШ-2 – ЧНУ – 0:3 (21:25, 15:25, 14:25)

18:30. Матч за 1 місце. ЧТЕІ КНТЕУ – ОДЮСШ-1 – 1:3 (25:14, 21:25, 21:25, 23:25)

 

Фото: Анатолій БОЙДА

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (фото будуть доступні для перегляду пізніше)

***

Відео: Фінал Буковинської волейбольної ліги 2013 ЧТЕІ КНТЕУ – ОДЮСШ-1

***

10 Comments
  1. иван says

    net

  2. иван says

    net!!

  3. *** says

    Девочки так хорошо сыграли,а вы во всем Марту похвалили. А деток,которые обыграли “тёть” даже не назвали. Вам должно быть стыдно. Этой статьей вы обидели всех,кроме этой Марты. Это возмутительно. Я глубоко удивлен. Вы меня разачоеровали. А девочек из Дюсш подавно

    1. Головне, щоби Вам не було соромно “з кущів” і без розбору когось звинувачувати і “розкидуватися словами”:) Майте честь писати від власного імені, це перше. Друге – для того, щоби називати дівчат, треба мати склад, а після трансляції заявки команд я віддав назад головному судді і досі їх у мене немає. Склади команд будуть додані, але, напевно, вже з понеділка, коли судді принесуть документацію в “Спорт для всіх”. Під час самої трансляції ми з Петром Григоровичем Рацею дівчат регулярно називали, оскільки склад був під рукою. Вибачте, що я не запам’ятав їх всіх з першого разу і по номерах:) Сподіваюсь, вони ще довго будуть тішити нас гарною грою і з часом багато людей будуть знати весь історичний склад ОДЮСШ-1 так само добре, як нашу чемпіонку України Марту Мулну;) А Марті особисто я справді вдячний за те, що вона, будучи гравцем вінницької комади, відпросилась там з тренувань і приїхала спеціально взяти участь у фінальному матчі наших змагань. Причому, “по секрету”, ціль приїзду була не обов’язково обіграти ЧТЕІ КНТЕУ, а просто підвищити інтерес до фіналу і щоби гра була більш напруженою. Але так сталось, що юні вихованки Людмили Іванівни, за її словами, навіть її здивували і зіграли поруч з досвідченою волейболісткою дуже класно, що й дозволило сенсаційно обіграти фавориток! Якщо Ви хочете приписати мені одному висновки щодо внеску Марти у цю перемогу, то знову просто помиляєтесь на всі 100%:) Після гри вручали статуетки кращим гравям у кожній команді (від Івана Дмитровича Єстенюка). Особисто я зовсім-зовсім не втручався туди, абсолютно без мене все там вирішували, і ту статуетку в команді ОДЮСШ-1 вручили Марті. Не знаю, в чому Ви тут знаходите проблему:) І чому “вмикаєте” якісь комплекси, відповідно до яких похвальні слова на адресу Марти для Вс чомусь автоматично означають якесь “міфічне приниження” для її юних партнерок по команді?.. Старайтеся в майбутньому обдумувати трішки свої слова і не висловлюватися щодо тих моментів, в яких Ви або не обізнані, або просто не достатньо компетентні… Удачі і всіх благ!;)

    2. Трансляція на телеканалі “Чернівці” сьогодні (8.03.13) о 22:00

  4. арваиаси says

    а коли фото будуть?

    1. Можливо, тоді, коли у нас люди не будуть мати такі дивні “імена”:) (арваиаси)

Leave A Reply

Your email address will not be published.