Фото: Жіноча волейбольна ліга 2013 стартувала не без несподіванок

0

У неділю, 10.02.13, у Новоселиці стартувала прем’єрна Буковинська жіноча волейбольна ліга.

 

І перший же поєдинок виявився уже напруженим та інтригуючим. Йдеться про матч між підопічними друзів-

ЧТЕІ КНТЕУ - Кіцманський район. В атаці Анастасія Немічко

суперників Івана Васкана (ЧНУ) та Ігоря Хавруняка (БДМУ). Першу партію доволі впевнено виграли студентки Чернівецького національного університету. Але, мабуть, зарано повіривши у перемогу, втратили концентрацію і програли наступні дві партії. Проте «дотиснути» суперниць майбутнім медикам не вдалося – проявивши волю до перемоги, на тай-брейку матч виграла все-таки команда ЧНУ.

У другому матчі перша команда обласною ДЮСШ (тренер – Людмила Накоскіна) у трьох партіях здолала господарок майданчика (тренер – Андрій Романишин). Хоча сама Людмила Іванівна зізналась, що, певною мірою, хвилювалась за результат: «Просто вдома команди завжди грають з подвійною енергією. Я переживала, щоби наші юні дівчата не почали помилятися «під тиском трибун», адже у Новоселиці вміють дуже гучно підтримувати свої команди. Але на трибунах було не так шумно, як ми очікували. І це нам трохи облегшило справу».

Завершували перший ігровий день лідери крайового волейболу (ЧТЕІ КНТЕУ, тренер – Сергій Гринько) та команда Кіцманського району (тренер – Валерій Андрієць). У першій партії було зафіксовано рекордний рахунок – 25:4. Але юна команда з Кіцманщини, базована на збірній Киселева, не лише не опустила руки, а й зуміла зібратися і в дебюті другої партії навіть сенсаційно повела в рахунку. Підопічні Валерія Андрійця вели 3:1 і виходили вперед до 7:6. Проте дива не сталося – досвідчені студентки ЧТЕІ КНТЕУ перехопили ініціативу і прогнозовано довели справу до «сухої» перемоги.

У церемонії відкриття змагань, яка відбулась між другим і третім матчами, взяли участь перший на Буковині майстер спорту з волейболу Петро Раца (головний суддя), керівник районного спорту Микола Козубовський та заслужений тренер України, суддя міжнародної категорії, почесний громадянин Новоселиці і «головний колосовець»  Новоселиччини Георгій Кіріл.

У другому турі, який перенесений зі Сторожинця у Чернівці, у гру вступлять ще дві команди – ОДЮСШ-2 (Наталя Квітковська) та Путильський район (Ярослав Крилатий), який замінив команду Сторожинецького району.

1 тур

10.02.13 (м. Новоселиця)

10:00. ЧНУ – БДМУ – 3:2 (25:8, 15:25, 22:25, 25:17, 15:8)

11:30. ОДЮСШ-1 – Новоселиця – 3:0 (25:11, 25:12, 25:17)

12:30. Парад відкриття

13:00. ЧТЕІ КНТЕУ – Кіцмань – 3:0 (25:4, 25:14, 25:7)

Оновлений календар ігор можна подивитися тут:

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (фото будуть доступні для перегляду пізніше)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.