Волейбол: Визначились півфіналістки Буковинської жіночої ліги

0

У заключному турі групового етапу команді БДМУ не вистачило для виходу у плей-оф декількох виграних м’ячів.

 

Перед останнім туром групового етапу, який гостював у Киселеві Кіцманського району, основна інтрига була пов’язана з «проблемним трикутником» у групі Б, де ЧНУ, ОДЮСШ-2 і БДМУ мали розіграти «зайвого». Цікаво, що представницям Чернівецького національного університету (тренер – Іван Васкан) та обласної ДЮСШ (тренер – Наталя Квітковська) достатньо було зіграти між собою не «всуху», щоби не залишити команді Буковинського державного медичного університету (тренер – Ігор Хавруняк) жодних надій на вихід з групи. Але «договорняком» там, як кажуть, навіть не пахло. Тим більше, що ЧНУ і ОДЮСШ-2 боролися попутно за перспективи не зустрічатися у півфіналі з фаворитами з ЧТЕІ КНТЕУ (тренер – Сергій Гринько), які достроково виграли групу А.

Неймовірно, але у першій партії підопічні Івана Васкана вирвали перемогу, прогріваючи юним вихованкам ОДЮСШ 9:20! Зрештою, старші і досвідченіші волейболістки виграли матч у трьох партіях, зберігши таким чином для БДМУ шанси на друге місце у групі і вихід до півфіналу. За регламентом цих змагань, у разі, якщо у двох команд однакова кількість очок, до уваги першою береться до уваги різниця виграних і програних партій, а потім – виграні і програні м’ячі. Отож, майбутнім медикам треба було виграти у представниць Путильського району не просто 3:0, а з якомога соліднішим відривом у кожній партії. Що вони спершу й робили, вигравши перші дві партії з балансом +18 м’ячів. До різниці ОДЮСШ залишалося ще +4 м’ячі. Але доволі сильна команда БДМУ у третій партії «дала слабинку» і ледве дотиснула суперниць з рахунком 25:23. Тож путівка до півфіналу дісталась умовно другій команді обласної ДЮСШ.

Після заключних групових ігор команди мали розіграти і місця з 5 по 8. Але засмучені медики «здалися без боротьби» і автоматично відкотилися на 8 місце. А замість них у матчі за 5-6 місця зіграли якраз путильчанки, які програли господаркам туру з рахунком 0:3.

Таким чином, у другій четвірці команди розташувалися у такому порядку: Кіцманський район (тренер – Валерій Андрієць), Путильський район (тренер – Ярослав Крилатий), Новоселицький район (тренер – Андрій Романишин) та БДМУ.

Кращі гравці команд були нагороджені особистими трофеями.

Головний суддя змагань Петро Раца та представник обласного центру «Спорт для всіх» Георгій Істратій відзначили високий рівень проведення туру в Киселеві.

У півфіналі 5 березня зустрічаються ЧТЕІ КНТЕУ – ОДЮСШ-2 та ЧНУ – ОДЮСШ-1.

Матчі за медалі заплановані на 6 березня (про місце проведення буде повідомлено додатково).

***

3 тур

24.02.13 ( Кіцманський район, с. Киселів)

10:00. ЧТЕІ КНТЕУ – ОДЮСШ-1 (перенос, зіграли 16.02.13 – 3:2)

11:30. Новоселиця – Кіцмань – 0:3

13:00. ЧНУ – ОДЮСШ-2 – 3:0

14:30. Путила – БДМУ – 0:3

***

  Група А І В П Р/П О
1 ЧТЕІ КНТЕУ 3 3 0 9-2 8
2 ОДЮСШ-1 3 2 1 8-3 7
3 Кіцмань 3 1 2 3-6 3
4 Новоселиця 3 0 3 0-9 0

***

  Група Б І В П Р/П О
1 ЧНУ 3 3 0 9-2 8
2 ОДЮСШ-2 3 2 1 6-5 5
3 БДМУ 3 1 2 7-6 5
4 Путила 3 0 3 0-9 0

***

Матч за 5 місце

Кіцманьський район – Путильський – 3:0

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.