Руслана Цихоцька: На Чемпіонатах Європи та світу не вистачало досвіду

1

Чернівчанка Руслана Цихоцька, яка минулого року, тричі перевищивши олімпійський норматив А, все ж залишилася без путівки до Лондону-2012, вже записала до свого активу першу перемогу в новому сезоні – на Командному Чемпіонаті України в Запоріжжі.

 

Руслана Цихоцька: «Переді мною не ставили космічних завдань на командний чемпіонат України»

Багато хто з прихильників легкої атлетики сподівався побачити Руслану Цихоцьку на Олімпіаді у Лондоні, та результати останнього відбору змусили стрибунку потрійним відкласти олімпійські мрії на чотири роки.

Наразі Руслана під керівництвом уже нового тренера намагається до високого особистого рекорду на стадіонах додати не менш високий результат і у приміщеннях. На початку року їй вдається перемагати, але показники спортсменку не задовольняють.

На командному чемпіонаті України. який сьогодні закінчився у Запоріжжі, Руслані для перемоги вистачило 13,45 м. Та у секторі для потрійного стрибка коїлося щось містичне. Дівчатам ніяк не вдавалося перескочити бодай за 13-метрову позначку. Крім Цихоцької з цим завданням упоралася лише Ірина Ніколаєва і Ірина Янченко.

 

Ніби і почуваюся непогано, і готовність хороша, а стрибок не виходить. Добігаю до планки – і він не складається. Не думаю, що це залежить від сектора… Хоча фактора «везучого сектора» відкидати не варто. У Ялті, наприклад, усі показують високі результати. Я теж там додала до свого показника півметра і вперше потрапила на чемпіонат світу. Там дуже хороший сектор, він як домашній, – говорить Руслана Цихоцька. – У Запоріжжі я була добре готова, але результат не порадував. Перемогти з таким показником – це смішно.

Виступ на командному чемпіонаті України мав тренувальний характер?

Переді мною стояло завдання показати те, що роблю на тренуваннях, зробити схему. Але не вийшло. Космічних завдань переді мною не ставили.

А які завдання ставите перед собою на зимовий сезон?

Раніше мені зимовий сезон не дуже вдавався, у мене не було суперрезультітів. Але зараз я готуюся і, звичайно, хочу потрапити на чемпіонат Європи. Для цього потрібно буде реалізувати себе на національній першості у Сумах.

Зараз ви працюєте з новим наставником, чи не так?

Так, тепер тренуюсь у Юрія Горбаченка. Зараз у мене нова техніка, новий підхід до роботи. Не можу сказати, що ці зміни кардинальні, адже стрибок у мене є, просто його потрібно трішки підкоректувати. Та це нелегко.

У вас уже накопичився певний міжнародний досвід. Але на чемпіонатах Європи і світу вам, іноді здавалось, не вистачало якоїсь долі везіння?

Не вистачало досвіду, його мало. Фізично була готова добре. Мабуть, проблема полягала у психології.

Для мене був дуже складним минулий рік. Я не потрапила на Олімпіаду, хоча була у хорошій формі. Той період був складним і це мене трішки задавило на психологічному рівні. Але у мене вже є певний досвід, тепер потрібно і надалі працювати і не розслаблятися. І тоді, сподіваюсь, у мене все вийде.

uaf.org.ua

Leave A Reply

Your email address will not be published.