Фото (волейбол): Спартакіаду райцентрів і міст знову виграла Новоселиця

0

Удруге поспіль Спартакіаду райцентрів і міст Чернівецької області з волейболу виграла команда Новоселиці.

 

Фото: Ярослав Галан, SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

22.12.12. Спартакіада райцентрів і міст з волейболу у Чернівцях. (Ярослав Галан, SportBuk.com)

***

Звітні змагання з ініціативи керівника кіцманського спорту Ярослава Смеречанського були започатковані у 2011 р. обласним центром ФЗН «Спорт для всіх» та спортклубом «Гешко», який встановив перехідні трофеї для переможців з волейболу та міні-футболу. Цікаво і дивно, що самі кіцманчани цього року не взяли участь ні у волейболі, ні у міні-футболі…

У волейболі до четвірки кращих увійшли торічні фіналісти Новоселиця і Чернівці, а також Герца і Красноїльськ.

У першому півфіналі новосельчани прогнозовано здолали волейболістів з Герц – 2:0 (хоча останні у першій партії трималися до 15:15), а у другому чернівчани також очікувано перемогли Красноїльськ – 2:0.

У матчі за 3 місце фаворитами виглядала герцаївська команда. Проте Красноїльськ продемонстрував більш раціональний волейбол і вперше виборов «бронзу».

У фіналі Новоселиця «планово» взяла гору над Чернівцями. Хоча, як зазначає в.о. директора облцентру «Спорт для всіх» Георгій Істратій, чернівчани вели у другій партії по 3 очки, а в третій були у відриві до 21:15, але так і не змогли взяти навіть одну партію – 0:3.

У фінальній стадії змагань виступали також Вижниця та Новодністровськ, однак вони дотягнули лише до «розборок» за 5 місце, в яких сильнішими виявилися вижничани.

У церемонії нагородження взяв участь один з перших на Буковині майстрів спорту з волейболу Петро Раца.

Слід зауважити, що ці змагання вперше гостювали у залі «Будівельник», де донедавна однойменна команда проводила домашні ігри волейбольної Суперліги. За можливість провести фінальну частину Спартакіади райцентрів і міст на суперлігівській арені слід подякувати генеральному директору цегельного заводу №3 Людмилі Ватаманюк.

Учасники змагань, у свою чергу, отримавши кошти на харчування від облцентру «Спорт для всіх», вирішили скинутися частиною з них на проведення турніру пам’яті колишнього президента обласної федерації волейболу і ВК «Будівельник» Василя Ананійовича Ватаманюка, який має відбутися 11-12 січня 2013 року. А ще команди запросили фотографа Ярослава Галана, завдяки якому ми маємо змогу подивитися фото звіт про волейбольну частину Спартакіади-2012.

***

В атаці - Андрій Романишин (Новоселиця)

Leave A Reply

Your email address will not be published.