Фото: Спартакіаду райцентрів 2012 р. з футзалу виграв Сторожинець

1

У фіналі Спартакіади райцентрів і міст Чернівецької області з міні-футболу 2012 р. представники Сторожинця здолали хотинчан.

 

Фото: Ярослав Галан

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

23.12.12. Спартакіада райцентрів і міст з футзалу у Чернівцях (Ярослав Галан, SportBuk.com)

***
Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

23.12.12. Спартакіада райцентрів і міст з футзалу у Чернівцях (SportBuk.com)

***

Результативною і, попри великі рахунки, доволі інтригуючою виявилась фінальна частина ІІ Спартакіади райцентрів і міст Чернівецької області з міні-футболу, яку 23.12.12 у ФОК «Олімпія» провів обласний центр ФЗН «Спорт для всіх».

ФІнал. Хотин (білі футболки) – Сторожинець (жовті футболки). Фото: Ярослав Галан

«Запах сенсацій» з’явився у першому ж стиковому матчі, в якому третя команда зональних змагань Вижниця вигравала 2:0 у минулорічних срібних призерів сторожинчан. Але останні все-таки зуміли вирвати мінімальну перемогу.

У другому стиковому матчі хотинчани змусили кельменчан додати до статусу чемпіонів Спартакіади райцентрів приставку «екс-». За Кельменці грав Дмитро Давидний, якого цього сезону залучили до першолігового «Меркурія». А у складі Хотина виступали двоє футзалістів з досвідом виступів за кам’янець-подільську команду майстрів (воротар Віталій Мокрієнко і бомбардир Сергій Топиркін).

Одним з найбільш напружених у фінальній стадії виявився півфінальний двобій між Глибокою і Сторожинцем. У першій половині зустрічі глибочани, серед яких був і чемпіон України серед студентів Микола Волока та гравець молодіжного складу «Таврії» (Сімферополь) Дмитро Лях, втратили стільки моментів для взяття воріт, що в разі їх реалізації суперникам було б непереливки. У декількох епізодах підопічні Миколи Ляха замість того, аби в один дотик переправити м’яча у порожні ворота, починали зупиняти, «перекладати» на іншу ногу, одне слово – «вигадувати». У футболі (навіть якщо це міні-), як кажуть, якщо не забиваєш ти – забивають тобі. Що й зробили сторожинчани. Після того, як останні відкрили рахунок, глибочани могли майже одразу ж відновити рівновагу. Але знову підвела точність у завершальній стадії атак. Навіть пропустивши другий м’яч, команда Ляха продовжувала атакувати. Але це був не їхній день… До слова, після перерви сторожинчани теж змарнували декілька хороших нагод збільшити рахунок. Утім, він і так виявився цілком комфортним для них. І, що цікаво, усі три м’ячі забив інший чемпіон України серед студентів Андрій Беженар, який минулого року виграв звітну Спартакіаду у складі команди Кельменців. Але тепер він прописаний (зареєстрований) у Сторожинці, тож міг обирати, за кого грати. І обрав Сторожинець.

Заставнівська команда, яка виграла домашній зональний турнір, змушена була грати практично без замін, що серйозно вплинуло на її боєздатність. Принаймні, хотинчани «розібралися» з представниками Заставни доволі легко.

Цікавим виявився початок матчу за 3 місце, в якому Заставна несподівано повела у рахунку проти Глибоки. Але, отримавши «на горіхи» від тренера під час тайм-ауту, глибочани додали таких обертів, що не залишили Заставні жодних надій на третє місце.

Долю фіналу, за великим рахунком, вирішив все той же Андрій Беженар, який оформив хет-трик за перших 10 «з хвостиком» хвилин. Щоправда, хотинчани, за, здавалося, безнадійного рахунку 0:4, забили два м’ячі «у роздягальню», чим відновили інтригу. Але у дебюті другого тайму Хотин не реалізував чудовий гольовий момент і отримав результативну «обратку», яка, фактично зняла з повістки дня питання щодо переможця. Хоча хотинчани, слід віддати їм належне, боролися до останніх секунд.

Отож, перехідний Кубок від спортклубу «Гешко» перекочував до Сторожинця. Усі призери отримали медалі від облцентру «Спорт для всіх». У цеоемонії нагородження взяли участь екс-голкіпер «Буковини» Віталій Куниця, директор ФОК «Олімпія» Євген Дзівідзінський та в.о. директора ОЦ «Спорт для всіх» Георгій Істратій.

Цікаво, що учасники фінального дня, які отримали від центру «Спорт для всіх» невеличкі кошти на харчування, вирішили скинутися і замовити телевізійну зйомку вирішальних матчів. Тож головні події «бронзового» матчу та весь фінал можна буде подивитися незабаром на телеканалі «Чернівці». А фрагменти – у новинах на тому ж каналі, ТВА та у програмі «Спорт-тайм».

 

Стикові матчі за вихід до півфіналу

Сторожинець – Вижниця – 4:3

Голи:

Сторожинець: 1 Олег Фенюк, 23 Антон Місько, 3 Валентин Бужак, 4 Олег Козак, 19 Андрій Беженар, 7 Олександр Доскалюк – к, 10 Анатолій Івасюк, 15 Олександр Куба, 14 Павло Партей, 21 Сергій Бойко.

Вижниця: Віктор Колотило, Антон Гловацький, Іван Гавучак, Дмитро Куташ, Сергій Гловацький, Олександр Вийчук.

 

Хотин – Кельменці – 6:2

Голи: Сергій Топиркін, 12, 17, 28, Микола Шевчук, 26, Олександр Унгурян, 38, Анатолій Годнюк, 39 – Сергій Беженар, 13, Олександр Ілаш, 29.

Хотин: 1 Віталій Мокрієнко, 14 Анатолій Годнюк, 5 Тимур Микитенко, 17 Олександр Сінкевич, 11 В’ячеслав Суховій, 9 Роман Савіцький, 10 Сергій Топиркін, 7 Олександр Унгурян, 8 Микола Шевчук, 12 Сергій Дудка.

Кельменці: 1 Сергій Цуркан, 18 Ян Бойко, 14 Дмитро Давидний, 17 Сергій Беженар, 10 Віталій Чебан, 7 Олександр Ілаш, 12 Андрій Бородатий, 2 Дмитро Валігурський.

 

Півфінал

Сторожинець – Глибока – 3:0

Голи: Андрій Беженар, 25, 30, 37.

Попередження: Анатолій Івасюк (38).

Глибока: 1 Олександр Стрільчук, 16 Микола Волока, 3 Дмитро Лях, 17 Андрій Мотовилець, 5 Денис Пінчук, 8 Юрій Жуков, 15 Сергій Дуган, 19 Павло Дутчак, 12 Іван Марчук, 17 Анатолій Стрільчук.

 

Заставна – Хотин – 6:3

Голи: Василь Ралик, 11, 29, Валентин Дубковець, 33 – Сергій Топиркін, 5, 15, 21, 26, Олександр Сінкевич, 6, 18.

Заставна: 1 Іван Ткач, 11 Михайло Парменок, 4 Василь Ралик, 7 Максим Мартинюк, 15 Валентин Дубковець, 13 Віталій Слободян, 2 Віталій Давидюк, Сергій Задорожняк, Володимир Фалібога, Дмитро Гривул.

 

За 3 місце

Заставна – Глибока – 5:13

Голи: Михайло Парменов, 5, Віталій Слободян, 11, Валентин Дубковець, 23, 27, Василь Ралик, 39 – Дмитро Лях, 7, Юрій Жуков, 8, Андрій Мотовилець, 9, 16, 19, 24, Микола Волока, 13, 29, Павло Дутчак, 20, 20, 21, 31, Денис Пінчук, 35.

 

Фінал

Сторожинець – Хотин – 9:4

Голи: Андрій Беженар, 1, 4, 11, 25, Олег Козак, 16, 29, Олександр Доскалюк, 22, Валентин Бужак, 27 – Олександр Унгурян, 19, Сергій Топиркін, 20, Олександр Сінкевич, 23, Анатолій Годнюк, 31.

Судді: Микола Каланча, Андрій Шведюк.

Попередження: Валентин Бужак (12), Олег Козак (30) – В’ячеслав Суховій (9), Олександр Сінкевич (10).

Вилучення: Олександр Куба (34) – Сергій Топиркін (36).

Leave A Reply

Your email address will not be published.