Кандидат у президенти ФЛАУ Ігор Гоцул у Чернівцях (фото, програма)

1

У четвер, 1.11.12, у Чернівцях побував кандидат у президенти Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

 

Фото: Георгій Мазурашу

Ігор Гоцул

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

1.11.12. Кандидат у президенти ФЛАУ Ігор Гоцул у Чернівцях (SportBuk.com)

***

Потенційний президент ФЛАУ зустрівся з представниками місцевої легкоатлетичної громади у конференц-залі готелю «Буковина».

Зустріч відбулася практично у неформальній, відкритій атмосфері. Ігор Гоцул ознайомив присутніх з тезами його програми (повний текст програми дивіться нижче), відповів на запитання та продовжив спілкування вже після завершення «офіційної частини».

Ігор Євгенович зазначив, що програма свідомо зроблена більше у декларативній формі, оскільки вже конкретизований план дій новий керівний склад ФЛАУ (у разі перемоги на виборах 8.11.12) має намір розробляти в кожному напрямку і втілювати в життя вже в тісній співпраці з регіональними осередками та іншими небайдужими і зацікавленими особами.

З «подачі» присутніх більш детально обговорили перспективи покращення справ з інфраструктурою, матеріально-технічною базою, розвитком дитячо-юнацького спорту, оптимізацією і прозорістю системи відбору до збірних команд України тощо.

Чемпіон Європи та світу Іван Гешко нагадав, що СК «Гешко», спільно з місцевою владою і за підтримки депутата міськради Валерія Чинуша (готель «Буковина»), з 2005 р. проводить відкриті змагання «Буковинська миля». Організатори двічі зверталися до ФЛАУ з пропозицією перетворити ці змагання на Відкритий Чемпіонат України з бігу на 1 милю (тим більше, що левову частку фінансових витрат, в т.ч. прийом запрошених приїжджих спортсменів, бере на себе партнер змагань готель «Буковина»), але жодної реакції не послідувало…

Відомий тренер Геннадій Слюсарєв звернув увагу на той факт, що на Буковині не відбулося приблизно половини запланованих у річному плані змагань з легкої атлетики…

Згадали в рамках зустрічі і перспективи будівництва у буковинських Карпатах бази олімпійської підготовки на висоті 1580 м над рівнем моря на «плоскій» горі Томнатікул, де свого часу Ігор Гоцул побував ще в якості генерального секретаря ФЛАУ.

Місцеві активісти озвучили і інщі конкретні пропозиції. Зокрема, щодо організації серії стартів (на кшталт Гран-прі або багатоетапного Кубку), які розпочиналися би на вузько-регіональному рівні (3-4 області, етапи у кожній області), продовжувалися б на регіональному за участю тих, хто набере більше очок на перших етапах (Захід, Центр, Схід, Південь…) і завершувалися б загальноукраїнським фіналом; проведення багаторівневої естафети вулицями міст серед шкіл, ПТУ, вузів з фіналом на День Незалежності у Києві… Окрема пропозиція стосується інформаційно-пропагандистського напрямку. Оскільки наразі складно говорити про реальні перспективи транслювати національні змагання з легкої атлетики на загальноукраїнському каналі, буковинці пропонують ФЛАУ організовувати цілком доступну в фінансовому плані зйомку, скажімо, десь 3 камерами національних змагань і оперативно передавати в регіони ці матеріали для часткового або повного показу на місцевих телеканалах. Практика свідчить, що це реально зробити. Скажімо, на Буковині телеканал «Чернівці» давно транслює в запису (на умовах отримання готового продукту) місцеві вирішальні матчі з футболу, змагання з боксу, настільного тенісу, баскетболу, волейболу, армспорту, стрітболу, панкратіону, карате-до і тієї ж легкої атлетики («Буковинська миля», «Буковинська міні-миля»).

Коли розмова торкнулась особи теперішнього президента ФЛАУ Валерія Борзова, Ігор Гоцул наголосив на тому, що він з великою повагою ставиться до Валерія Пилиповича – як у минулому легендарного бігуна, а потім очільника різних спортивних структур, який багато зробив для розвитку легкої атлетики і, загалом, спорту в Україні. І зазначив, що мова йде не про боротьбу проти Борзова чи ще когось, а про бажання групи людей, яку Ігор Євгенович представляє, і, судячи з усього, значної частини легкоатлетичної громади України добитися системних змін у керівництві ФЛАУ та діяльності щодо розвитку легкої атлетики в країні, загалом. Кандидат у президенти ФЛАУ зауважив, що він приймав рішення щодо балотування на цей пост, передусім, «емоційно» – з побажань використати свій досвід і знання на користь улюбленому виду спорту, в якому він виріс (сам займався легкою атлетикою, потім був головою Кіровоградської обласної федерації легкої атлетики, а батько був суддею Всесоюзної категорії).

Ігор Гоцул протягом 6 років обіймав посадуГенерального секретаря ФЛАУ, останнім часом працював у центральному штабі «Фронту змін», а зараз є радником Арсенія Яценюка. Проте у спортивній діяльності, на думку Ігоря Євгеновича, не може і не має бути ніякої «опозиційності» – треба знаходити спільну мову і співпрацювати з владою будь-якого «кольору» заради вирішення конкретних проблем спортивної сфери і, зокрема, легкої атлетики. Як приклад, п. Гоцул назвав юнацький Чемпіонат світу з легкої атлетики 2013 р., який має відбутися у Донецьку. Ігор Євгенович переконаний, що коли на кону стоїть престиж і імідж держави, ніякої політики не має бути – треба робити все залежне від федерації, в т.ч. що стосується спільних дій з органами влади, для проведення цих міжнародних змагань на належному рівні. А зараз, на думку п. Гоцула, є ще чимало невирішених проблем, які можуть призвести до провалу підготовки і проведення юнацького Чемпіонату світу, а цього допустити не можна.

Георгій Мазурашу

(у 2005-08 рр. керівник обласного спорту)

 

Програма кандидата у президенти

Федерації легкої атлетики України

Ігоря Гоцула

«ФЛАУ – ЕФЕКТИВНІСТЬ ТА ІННОВАЦІЇ»

Федерація легкої атлетики потребує  якісно  нової  концепції розвитку, нових  сучасних  підходів  до організації роботи Федерації. Ми пропонуємо наступні напрямки змін:

Збереження та розвиток тренерських кадрів

Забезпечимо визнання тренера головною цінністю легкої атлетики.

Запровадимо широку, постійно діючу систему підвищення кваліфікації тренерів шляхом:

o  проведення семінарів, тренінгів, майстер-класів;

o  видання спеціального журналу;

o  упорядкування та періодичної публікації статистики;

o  публікацій необхідної інформації на сайті ФЛАУ.

Створимо реально працюючий тренерський комітет.

Налагодимо  постійне  співробітництво  з науковими та освітніми установами для  впровадження  останніх  досягнень  науки, передових методик у повсякденну тренерську роботу.

Запровадимо захист інтересів першого тренера атлета.

Забезпечимо неухильну боротьбу з допінгом.

Підтримка спортсменів

Створимо систему рейтингу атлетів, що базуватиметься на об’єктивних критеріях.

Ліквідуємо повну безправність спортсмена та його тренера у визначені місця та термінів проведення підготовчих зборів.

Всіляко  сприятимемо  професійному, інтелектуальному та духовному розвитку атлетів.

Створимо систему надання допомоги  атлетам, що закінчують спортивну кар’єру.

Запропонуємо кандидатуру представника комісії атлетів на посаду віце-президента ФЛАУ.

Залучимо представників, яких визначить комісія атлетів, до роботи кожного комітету та комісії ФЛАУ.

 

Реконструкція та будівництво стадіонів

 

Налагодимо цілеспрямовану  роботу  з органами влади, місцевого самоврядування, бізнесом, іншими організаціями щодо реконструкції діючих та побудови нових легкоатлетичних об’єктів в кожній області,

АР Крим, містах Київ та Севастополь.

Запровадимо  прозорий  та дієвий  механізм сертифікації спортивних споруд.

Забезпечимо проведення семінарів та тренінгів для керівників стадіонів.

Розвиток регіональних федерацій

Запровадимо  прозору  систему  встановлення  рейтингу регіональних федерацій.

Введемо у дію адресну фінансову допомогу регіональним федераціям.

Активно  залучатимемо  представників регіональних федерацій до обговорення та ухвалення рішень у ФЛАУ.

Забезпечимо виконання статутних вимог щодо членства у ФЛАУ.

Запровадимо систему переходу з однієї федерації до іншої із застосуванням механізму компенсації.

Забезпечимо  діяльність регіональних федерацій  за допомогою сучасних технічних засобів та технологій.

Надамо можливість регіональним федераціям розміщувати інформацію та новини на сайті ФЛАУ.

Надамо  регіональним федераціям можливості висловлювати  свою думку  шляхом створення дискусійних майданчиків: форумів, голосувань, опитувань і т.п.

Створимо постійно діючі канали інформування регіональних федерацій про події, пов’язані із легкою атлетикою.

Забезпечимо проведення семінарів та тренінгів для представників регіональних федерацій.

Надамо практичну допомогу  у встановленні партнерських стосунків з органами місцевого самоврядування.

Надамо практичну допомогу у залученні спонсорів та меценатів.

Налагодження плідної взаємодії  з органами державної влади, місцевого самоврядування, іншими організаціями та установами.

Створимо  та просуватимемо  проект  державної  програми  розвитку легкої атлетики.

Встановимо  партнерські  стосунки  з органами державної влади та місцевого самоврядування.

Налагодимо цілеспрямовану  роботу  з отримання ФЛАУ більших повноважень від органів влади разом з відповідним бюджетним фінансуванням.

Налагодимо цілеспрямовану  роботу  з органами влади  щодо покращення матеріального та соціального становища тренерів.

Проведемо консультації  з органами влади щодо розповсюдження на членів збірних команд захисту, передбаченого трудовим законодавством, включаючи право на медичне забезпечення  під час спортивних травм.

Відпрацюємо  з  відповідними органами державної влади приведення системи ДЮСШ, СДЮШОР до вимог сучасності.

Знайдемо механізми значного підсилення  позицій  легкої атлетики в університетському спорті.

Відпрацюємо  з  відповідними органами державної влади реалізацію програми IAAF «Дитяча легка атлетика» у школах.

Налагодимо взаємодію з Федерацією футболу України.

Налагодимо  взаємодію  з іншими спортивними федераціями для спільних зусиль щодо вирішення загально-спортивних питань.

Розширимо взаємодію із НОК.

Налагодимо взаємодію з фізкультурно-спортивними товариствами та відомствами.

Пропаганда легкої атлетики

Створимо та втілимо у життя сучасну маркетингову програму розвитку легкої атлетики.

Зробимо справжніх зірок з провідних атлетів.

Залучимо спонсорів до ФЛАУ та регіональних федерацій.

Активно співпрацюватимемо зі ЗМІ.

Забезпечимо телевізійні трансляції легкоатлетичних змагань.

Створимо новий, сучасний, багатофункціональний сайт ФЛАУ.

Запровадимо щомісячне та щорічне визначення та відзначення кращих спортсменів та тренерів.

Створення сучасної системи змагань в країні Розширимо систему змагань.

Запровадимо надання права на проведення змагань   в умовах прозорих конкурсів, значно розширимо географію змагань.

Започаткуємо систему внутрішнього Гран-Прі.

Активно запроваджуватимемо такі форми, як матчеві зустрічі, регіональні змагання тощо.

Візьмемо під контроль, розвиватимемо масові змагання (марафони, пробіги, кроси, естафети тощо).

Зробимо одним з пріоритетів залучення  глядачів на змагання з легкої атлетики.

Розвиватимемо та вдосконалюватимемо суддівство, орієнтуючись на кращий світовий досвід.

Будемо нетерпимі до фактів фальшування результатів та нечесного суддівства.

Забезпечимо проведення Чемпіонату Світу 2013 серед Юнаків у відповідності до світових стандартів.

Суттєве зміцнення матеріальної бази ФЛАУ

Започаткуємо активний фандрейзінг.

Залучимо спонсорів до ФЛАУ.

Залучимо до бюджету ФЛАУ додатково 800 тисяч гривен вже протягом першого року роботи, з наступним щорічним збільшенням цієї суми.

Започаткуємо навчання представників регіональних федерацій з фандрейзінгу.

Прозорість діяльності та ухвалення рішень.

Запровадимо повну прозорість у діяльності ФЛАУ,  в  тому числі,  у питаннях фінансів.

Запропонуємо зміни до статуту ФЛАУ, що забезпечать прозорість та демократичність.

Запровадимо практику ухвалення, завчасного доведення до усіх зацікавлених сторін та неухильне виконання принципів:

o  Відбору у збірні команди;

o  Включення до складу штатної збірної команди;

o  Потрапляння  особистих тренерів на офіційні міжнародні змагання;

o  Надання допомоги регіональним федераціям;

o  Фінансування підготовки атлетів;

o  Фінансування змагань внутрішнього календаря.

«Розсекретимо» інформацію про екіпіровку членів збірних команд.

Забезпечимо швидкі та повні відповіді на запити регіональних федерацій або членів ФЛАУ.

Запровадимо широке обговорення проектів рішень ФЛАУ.

Міжнародна діяльність

Зробимо ФЛАУ  впливовою та шанованою організацією у

міжнародному легкоатлетичному співтоваристві.

Забезпечимо широке представництво представників ФЛАУ у керівних органах IAAF та EAA, суддівстві, комісіях, тощо.

Активно залучатимемо міжнародні змагання та інші міжнародні заходи в Україну.

Забезпечимо вивчення та імплементацію в Україні досвіду провідних легкоатлетичних федерацій інших країн Світу.

***

Програму кандидата в президенти ФЛАУ Ігоря Гоцула в оригіналі дивіться тут:

2012-FLAU-programa-kandydata-Gotsul

***

Біографія (як кандидата в народні депутати на виборах-2012)

Гоцул Ігор Євгенійович, народився 14 березня 1965 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, начальник управління, Департамент партійного будівництва секретаріату Політичної партії “Фронт Змін”, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включений до виборчого списку політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” під №210.

Leave A Reply

Your email address will not be published.