Фото: «Патріоти» виграли турнір «Роша Open» (Ліга дворового футболу)

11

У фіналі турніру «Роша Open» в рамках Ліги дворового футболу 4.11.12 зійшлися «Патріоти» та «Роша Ю».

 

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

4.11.12. Ліга дворового футболу. “Роша Open” (SportBuk.com)

***

Черговий турнір в рамках Ліги дворового футболу, співорганізаторами якої є обласний центр ФЗН «Спорт для всіх», СК «Гешко» і місцеві федерації футболу, зініціював гравець рошинської команди «Стріт» Сергій Кухтей. Організаційну допомогу надали і інші юні футболісти-аматори.

На запрошення пограти у дворовий футболу на полі військово-спортивного ліцею по вул. Луковецькій, 29 відгукнулися одразу 10 команд. У тому числі ветерани мікрорайону Роша, які, враховуючи вікові обмеження в проекті Ліга дворового футболу, погодилися зіграти поза конкурсом.

Той же Сергій Кухтей виступив з ініціативою щодо збору символічного стартового внеску, що допомогло закрити власними силами основні фінансові питання (крім придбання нагородної атрибутики, що взяв на себе облцентр «Спорт для всіх»).

Спільно з представниками команд, враховуючи кількість учасників, організатори вирішили проводити турнір «Роша Open» за олімпійською системою («на виліт»).

Оскільки ветерани, які грали поза конкурсом, добралися аж до фіналу, було вирішено допустити до «розборок» у першій четвірці і кращу команду чвертьфінальної стадії. За додатковими показниками нею стала «Роша Ю». Взагалі за право скласти компанію «Патріотам» у фіналі мали зіграти «Цецино» і «Стинка». Але гравці останньої невірно зрозуміли, що у них вже немає шансів на перше місце і після поразки по пенальті від «Патріотів»… розійшлися по домах. Саме завдяки цьому можливість зіграти за другу путівку до фіналу отримала «Роша Ю», яка, зрештою, і «замінила» у вирішальному поєдинку своїх одноклубників-ветеранів.

Отож, у матчі за 1 місце зійшлися «Патріоти» та «Роша Ю». Гра була доволі рівною. Хоча деяку перевагу мала все-таки «Роша Ю», у складі якої відзначався Олександр Ватрич. Саме він і відкрив рахунок у фіналі – потужним ударом під поперечину. Це був його четвертий гол у чотирьох матчах – кращий показник серед бомбардирів. Але «Патріотам» таки вдалося відігратися (забив Павло Нікіта). Під завісу другого тайму стався епізод, який увінчався приємним проявом поваги до правил «fair play». Арбітр Андрій Калинка не встиг за швидкою контратакою «Роші Ю» і, перебуваючи далеко від подій, не помітив гри рукою Олександра Ватрича. Останній продовжив рух до чужих воріт і був збитий у карній зоні. Суддя призначив пенальті. Але Ватрич сам підказав арбітру, що за мить до його гри рукою аналогічно м’яч влучив і в руку супернику, але за межами карної зони. І замість пенальті був призначений штрафний. Звісно, у великому футболі таке рішення важко собі уявити. Але у дворовому футболі це сталось, що відповідало духу гри і «fair play».

Зрештою, фінал завершився унічию 1:1, тож долю першого місця вирішили післяматчеві пенальті. У так званій «футбольній лотереї» фортуна була на боці «Патріотів». Друге та третє місця посіли, відповідно, «Роша Ю» та «Цецино». Але на фінальну частину Ліги дворового футболу організатори вирішили запросити і ФК «Стинка».

***

1/8 фіналу

«Стинка» – «Нива» – 2:0

«Роша Ю» – «Лукьянюк 7» – 2:0

Чвертьфінал

«Цецино» – «Прорив» – 0:0 (пен. – 2:0)

«Роша» (ветерани) – «На пас» – 1:0

«Патріоти» – «Стріт» – 1:1 (пен. – 2:1)

«Стинка» – «Роша Ю» – 1:1 (пен. – 2:1)

Півфінал

«Цецино» – «Роша» (ветерани) поза конкурсом – 0:1

«Патріоти» – «Стинка» – 1:1 (пен. – 2:1)

«Роша Ю» (допущені до півфіналу як краща команда серед чверть фіналістів, замість ветеранів, які виступали поза конкурсом) – «Цецино» – 4:0

Фінал

«Патріоти» – «Роша Ю» – 1:1 (3:1)

«Патріоти»: воротар – Олег Пастушок; польові гравці – Микола Ясінський , Влад Ладика, Денис Богач, Павло Нікіта, Анатолій Козачук, Олександр Козачук, Сергій Петров, Маріуш Паламарюк, В’ячеслав Кирдилюк, Володимир Геленюк, Олег Молодой.

***

В атаці кращий бомбардир турніру Олександр Ватрич
11 Comments
  1. Sasha says

    як Роша Ю могла заняти 2 місце? якшо вони ж програли у Стинці?
    а турнір ж на виліт

    1. Шановний Саша, читайте сам текст, а потім задавайте уточнюючі запитання. Тут же написано, що оскільки ветерани грали поза конкурсом, до продовження боротьби за медалі була допущена краща (за додатковими показниками) команда з чвертьфіналістів. А “Стинка” (читайте текст) після поразки від “Патріотів” розійшлась, тому вони не змогли продовжити боротьбу фізично. Хоча у них теж ще залишались шанси навіть на вихід до фіналу і, відповідно, на перше місце. У нас люди, так розумію, далі заголовку не читають?:) Уважно прочитайте і, думаю, головне зрозумієте;) І до головного також слід зарахувати, що це оздоровчі змагання за місцем проживання населення, а не “чемпіонат світу”:) Тут головне порухатись, як кажуть. Хто претендує на серйозні спортивні лаври, – аскаво просимо до спортивних шкіл, займайтесь, пробивайтесь до клубів-грандів, до збірної і штурмуйте серйозні висоти;) Удачі!

  2. intolerable | 666 says

    Саша, ты лучше задай вопрос как Роша Ю. могла не взять 1-е место.
    И как она могла про… финал такому “металолому”!?

    1. intolerable | 666 says

      Саша, ты лучше задай вопрос как Роша Ю. могла не взять 1-е место.
      И как она могла проиграть финал такому металолому!?

  3. Олександр says

    ФК Патріоти, красуни пацани) Не дарма Вас запросив) Так тримати!

  4. Олександр says

    віддайте належне воротарю “Патріотів”

    він красун
    гарно стояв!

    а про пенальті я вообще мовчу!

    1. Віддаємо!;)

  5. Олександр says

    а чому не було нагород за НАЙКРАЩОГО БОМБАРДИРА та ВОРОТАРЯ??

    1. Тому що це лише один з етапів Ліги дворового футболу;) Утім, коли самі команди хочуть цього, можуть скидатися на безліч призів, які вважають за потрібне;)

  6. Олександр says

    скажіть будь-ласка,коли і де буде наступний турнір!?

Leave A Reply

Your email address will not be published.