Фото: День спортивного журналіста у Чернівцях відзначили «метанням пера»

4

До Міжнародного дня спортивного журналіста у Чернівцях 2.07.12 провели змагання з дартсу, співорганізаторами яких були обласний центр ФЗН «Спорт для всіх», портал SportBuk.com та СК «Гешко» (Валерій Чинуш).

Рекордсмен змагань Олександр Хмель. Фото: Георгій Мазурашу

Самі спортивні журналісти жартома перейменували в цей день дартс на «метання пера».

Спершу був запланований один турнір. Але учасники, серед яких були не лише спортивні журналісти, а й просто охочі позмагатися у влучності, як кажуть, увійшли в азарт і «змусили» організаторів «потроїти» захід.

Правила були «специфічні», тобто спрощені. Після кваліфікації переходили на етап плей-оф, де вже грали «на виліт».

У першому турнірі сенсації розпочалися вже з першої чвертьфінальної зустрічі, в якій відомий телеведучий Ігор Савчин (ОДТРК «Буковина»), який впевнено виграв кваліфікацію, програв 23:24 спортивному активісту і фоторепортеру Ярославу Галану (відділення НОК, SportBuk.com), який в кваліфікації примудрився відправити три дротики у «молоко» і до олімпійського раунду пробився лише через додатковий відбір. А у парі Георгій Мазурашу (ОЦ ФЗН «Спорт для всіх», SportBuk.com) – Максим Малков («Буковинська правда») учасники показали третій (41) і другий (47) результати на етапі, але перепустка до півфіналу дісталася, звісно, одному.

Зрештою, у матчі за 3 місце Георгій Істратій (ОЦ ФЗН «Спорт для всіх») розгромив 47:7 (по три дротика) Олега Осипенка (заслужений тренер України зі стрільби з лука), який у чвертьфіналі набрав рекордні 75 балів, а тут вирішив ризикнути і «не вгадав». А у фіналі Ярослав Галан (відділення НОК, SportBuk.com) переміг Максима Малкова («Буковинська правда») – 83:58 (29:5, 54:53).

У Кубку до Дня спортивної журналістики «особливим» став чвертьфінальний двобій між Ярославом Галаном і Олексієм Мамчуком. Другий дротик Олексія відскочив від мішені, а це означає «0», що в сумі з іншими двома кидками становило на 2 очки менше, ніж у Ярослава. Останній, сповідуючи дух «fair-play», дозволив Мамчуку перекинути той дротик. У додатковій спробі Олексій влучив у подвійні 18 і пробився до півфіналу. Щоправда, у боротьбі за місце у фіналі прес-аташе ФК «Буковина» поступився Максиму Малкову – 35:43. Натомість у матчі за 3 місце трішечки випередив Георгія Мазурашу – 81:78 (50:41, 31:37). У фіналі Максим Малков «на волоску» виграв у колишнього знаного тренера з легкої атлетики Георгія Істратія – 71:69 (34:24, 12:10, 25:35).

В експрес-турнірі, в якому кожен учасник мав у розпорядженні лише по три кидки, відзначився репортер телеканалу «Чернівці» Олександр Хмель. Перший дротик він відправив у потрійну десятку, другий – у потрійні 15 і третій – у 20-ку в кількох міліметрів від «потрійності». Сумарно це вийшло рекордні 95 очок. Цікаво, що кидав Сашко першим. Тож наступні учасники мали на кого рівнятися, але, схоже, не мали особливих надій перевершити цей результат. Так воно, зрештою, і вийшло. Друге місце посів ветеран Георгій Істратій – 46 (8, 18, 20), третє – Максим Малков – 33 (18, 11, 3), а так звану «дерев’яну медаль» розділили Ігор Савчин – 32 (0, 17, 15) і Георгій Мазурашу – 32 (19, 0, 13).

Після змагань учасники продовжили дружнє спілкування у барі «Наше пиво», який, до слова, є чи не найпопулярнішим у Чернівцях місцем колективного перегляду спортивних трансляцій.

До відома: День спортивного журналіста відзначається 2 липня тому, що в цей день у 1924 р. в Парижі була утворена Міжнародна асоціація спортивної преси (AIPS), яка сьогодні об’єднує майже півтори сотні національних союзів. Міжнародний день спортивного журналіста відзначається з 1995 р. з ініціативи AIPS. У цей день, як правило, національні асоціації спортивних журналістів проводять урочисті засідання. А у багатьох країнах також відзначають кращих представників ЗМІ, які працюють в сфері спорту.

 

Фото: Георгій Мазурашу, Ярослав Галан

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

2.07.12. Змагання з дартсу до Дня спортивного журналіста (SportBuk.com)
4 Comments
  1. Serzh says

    Вітаю всіх спорт-журів з професійним святом! Бажаю вам, міцного здоров’я та творчої наснаги!
    До речі, а коли будуть фото фіналу з Баварії?)

    1. Дякуємо за вітання! Фото ще недовго залишилося чекати;) Їх багато, тому потрібний час, щоб “пододати”:)

  2. Колега says

    Сашок, молочинка! Коли будемо бити твій рекорд?)

Leave A Reply

Your email address will not be published.