Голова Держінвестпроекту Владислав Каськів вивчає інвестиційний потенціал «олімпійської» гори Томнатікул

1

У четвер, 26.04.12, голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів побував на Путильщині, де разом зі своїми підлеглими почав вивчати інвестиційний потенціал найвищої «плоскої» гори українських Карпат – Томнатік, яку буковинська влада з 2007 р. пропонує використовувати для будівництва бази олімпійської підготовки.

 

Гора Томнатік (де у радянські часи була розташована військова частина з позивним «Памір») має висоту близько 1600 м над рівнем моря. Серед серйозних плюсів – як «плоскість» вершини, а отже і можливість будувати там об’єкти, так і те, що сніг на цій горі тримається приблизно пів року, а це відкриває серйозні перспективи для розвитку зимових видів спорту та гірськолижної туристичної інфраструктури.

Піднятися на саму гору Томнатікул Каськіву і Ко 26.04.12 не вдалося – ближче до самої вершини дорога настільки засніжена, що проїхати туди складно. Оскільки столичних гостей не менше самої «олімпійської» гори цікавила наявність у підніжжя потенційних майданчиків для будівництва інфраструктури, вони, у супроводі керівника Путильщини Василя Сафроняка, колег з Чернівців та місцевих лісничих, під’їхали до с. Верхній Яловець, звідки непогано проглядаються сусідні гори та деякі потенційні гірськолижні спуски.

Владислав Каськів зазначив, що чи не головною проблемою на шляху до залучення серйозних інвестицій у розбудову гірськолижно-туристичної інфраструктури є надзвичайно проблемні під’їзні дороги. Проте відзначив і багато позитивних факторів і пообіцяв повернутися на Путильщину найближчим часом для продовження всебічного вивчення інвестиційного потенціалу гори Томнатік і сусідньої території.

 

Більше інформації про «спортивні перспективи» гори Томнатікул можна подивитися тут:

 

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ СЮЖЕТ ТЕЛЕКАНАЛУ «МЕГАСПОРТ» ПРО ГОРУ ТОМНАТІКУЛ

 

Перед поїздкою на Путильщину Владислав Каськів підписав у «Будинку з левами» угоду між Держінвестпроектом, Чернівецькою облдержадміністрацією та обласною радою.

Детальніше про це читайте у матеріалі з офіційного сайту Чернівецької ОДА:

Угода, яку сьогодні підписали голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів, голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв та голова обласної ради Михайло Гайничеру дає змогу активізувати інвестиційну діяльність Буковини та залучити іноземних та вітчизняних інвесторів до розвитку економіки області. «Підписанням цієї Угоди ми зафіксували серйозність наших намірів та свою готовність до створення усіх умов реалізації національних проектів, якими займається Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами, – відзначив глава облдержадміністрації Михайло Папієв. – Ми вже розробили перелік активів, передусім, земельних ділянок, які повноцінно можуть бути залучені для реалізації національних проектів».

Він додав, що Буковина готова також частково співфінансувати певні проекти, максимально допомагати та інформаційно підтримувати іноземних донорів. Зокрема, мова йде про реалізацію вже цього року проекту «Нове життя» через створення перинатального центру на базі міського клінічного пологового будинку №1 по вул. Буковинській у Чернівцях. За словами голови Держінвестпроекту України Владислава Каськіва, це не єдиний національний проект, до якого долучиться Буковина. Завдяки підтримці Михайла Папієва, цьогоріч ми долучимо область також до реалізації проекту «Відкритий світ», у якому буде задіяно близько 1,5 тис. учнів. Він додав, що реалізація проекту «Відкритий світ» здійснюється через встановлення передавального обладнання для створення інформаційно-комунікаційної (4G) освітньої мережі національного рівня в регіоні. Мета цього проекту – навчити комп’ютерній грамотності дітей та максимально задіяти використання електронних підручників у їх навчанні.
Також голова Держінвестпроекту України повідомив, що до кінця цього року планується надати підтримку щонайменше п’ятьом проектам, які зможуть ефективно реалізуватися на території Чернівецької області. До прикладу, це проект «Олімпійська надія-2022», який може реалізуватись через будівництво сучасної бази для зимових видів спорту на Путильщині, а також реалізація проектів «Чисте місто», «Енергія природи» та «Зелені ринки».
Державне агентство з інвестицій та управління національним проектами співпрацюватиме з обласною державною адміністрацією та облрадою безпосередньо через регіональний центр інвестицій та розвитку, який очолив Борис Деркач.

Leave A Reply

Your email address will not be published.