Фото: «Веселі старти» у Кіцманський школі

1

Рік спорту, яким проголошений 2012-й в Україні, у Кіцмані відкрили «Веселими стартами», під час яких юні буковинці отримали майже олімпійські нагороди, презенти з автографами спортивної зірки і головне – море позитивних емоцій.

«Веселі старти» у навчальних закладах Буковини проводять обласний центр «Спорт для всіх» та спортклуб «Гешко».

Цього разу ареною змагань стала перша буковинська школа – кіцманська, яку, до слова, закінчив і найтитулованіший спортсмен Буковини Іван Гешко. А почесними гостями спортивного заходу стали представник спортклубу «Гешко» – віце-чемпіон Європи 2010 року з бігу на дистанції 3000 м Микола Лабовський, а також директор модельного агентства «Шоу-тайм» Ліна Ільницька.

Директор Кіцманського ЗНЗ Борис Булега зазначив, що такі заходи мають великий виховний ефект і допомагають прививати дітям любов до спорту, формувати культуру здорового способу життя.

Кіцманські «Веселі старти» були присвячені початку Року спорту в Україні. У фіналі змагань зійшлися 4-й і два 5-ті класи. Наймолодші фіналісти, попри певну перевагу старших суперників, здаватися без бою не збиралися. І, вигравши другу естафету, вийшли було в лідери. Але за підсумками всіх стафет кращими виявилися 5-ті класі. Причому набрали вони однакову кількість балів. Тому, аби визначити перемоця, довелося провести додаткову естафету, яка принесла «золоті» нагороди 5-му Б класу. Проте і інші призери раділи медалям майже як олімпійським.

Крім спортивних нагород, всі учасники отримали і плакати з кращими спортсменами Буковини за минулий рік. Їх цінність дітки одразу збільшили, «вполювавши» автограф зіркового бігуна Миколи Лабовського.

Задоволеним «Веселими стартами» залишився і учитель фізвиховання і майстер спорту з дзюдо Роман Семенюк, який працює також тренером з боротьби дзюдо і на подібних заходах відбірає собі потенційних учнів-борців.

Аналогічні «Веселі старти» відбуватимуться протягом року і в інших навчальних закладах області.

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

"Веселі старти" в Кіцмані прогнозовано завершилися афтограф-сесією титулованого бігуна Миколи Лабовського. Фото: Георгій Мазурашу

Leave A Reply

Your email address will not be published.