Міні-футбол: Благодійний турнір допоміг дитячому протитуберкульозному санаторію «Садгора»

1

На добровільні внески учасників Благодійного турніру з міні-футболу, який відбувся 15.12.11 у педколеджі ЧНУ, був придбаний спортивний інвентар для Чернівецького обласного дитячого протитуберкульозного санаторію «Садгора».

Фінал. Атакує ЧТЕІ КНТЕУ. Фото: Василь Кияшко, "МБ", sportbuk.com

Ініціатором проведення звітного Благодійного турніру з міні-футболу до Дня Святого Миколая виступив молодий футбольний арбітр і керівник фізвиховання Чернівецького медичного коледжу Володимир Бамбурак. Його ініціативу підтримали обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», СК «Гешко» та педколедж Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, який люб’язно надав місце для міні-футбольних «баталій».

На запрошення організаторів відгукнулися шість команд, які погодилися зробити добровільні благодійні внески для придбання спортивного інвентарю для Чернівецького обласного дитячого протитуберкульозного санаторію «Садгора». Цей інвертар під час відкриття змагань 15.12.11 був переданий головному лікарю закладу Василю Василю Дмитровичу Ковалюку. Останній зазначив, що це дуже доречна допомога: «Наш фізрук буквально днями просив «роздобути» десь бодай пару м’ячів, на які постійно не вистачає коштів. Тепер цих м’ячів має вистачити надовго. Велике спасибі організаторам і учасникам турніру!»

На цьому благодійність не завершилась. Команди в унісон також вирішили пожертвувати на благодійність і кошти, отримані від ОЦ ФЗН «Спорт для всіх» на харчування. На ці кошти, найїмовірніше, буде придбаний спортивний інвентар для обласного інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки.

Співорганізатор турніру Володимир Бамбурак зізнався, що не всі розуміють його ініціативи: «Іноді мене запитують: «А навіщо тобі це треба? Що ти з цього маєш?» Насправді мені просто приємно робити добрі справи, комусь допомагати. Так, навколо проведення змагань вистачає організаційних клопотів. Але справа вартує цього – і допомагаємо комусь, хто потребує підтримки, і оздоровлюємось, і пропагуємо здоровий спосіб життя».

Щодо самих «баталій» на майданчику, головним фаворитом на старті вважали команду ДПС «Порубне», у складі якої «засвітилися» Олександр Ткачук та ще декілька знаних футболістів-аматорів. Проте вже на груповому етапі у прикордонників виникли «складнощі» – після нічиєї з викладачами ЧНУ вони ледь не випустили з рук перемогу над молодою командою «Максимус», дозволивши їй відігратись після 0:2 (2:2) і, відповідно, опинившись на межі вильоту на груповому етапі. Але в кінцівці зустрічі «Максимус» свої моменти не реалізував, натомість гравці «Порубне» ще двічі «розписалися» в чужих воротах – 4:2. Викладачі ЧНУ у стартовому поєдинку розгромили «Максимус» 8:2.

В іншій підгрупі третьою «зайвою» виявилась команда футбольних арбітрів, яка поступилася ЧТЕІ КНТЕУ (3:4) та Педколеджу ЧНУ (1:4). Причому в першому матчі арбітри цілком могли зіграти і унічию. А в другому не реалізували моментів, яких могло вистачити на декілька ігор.

Перспективний арбітр Олександр Плахов зазначив, що з останнього місця в тріо трагедії «люди в чорному» не роблять: «Нам, арбітрам, доволі приємно брати участь у турнірах з футболу, бо весь час доводиться перебувати з іншої сторони футбольного дійства. Інколи виникають моменти, коли під час матчу, який ти обслуговуєш, хочеться вдарити того м’яча і показати як треба грати (сміється – авт.), але ти себе стримуєш і згадуєш, що ти арбітр і маєш виконувати свою відведену роботу на футбольному полі. Сьогодні ми, так би мовити, відвели душу. І не так важливо, з якимми рахунками завершувалися наші матчі. Хочу відзначити, що футбол прогресує в нашій області. І з кожним роком додаються нові турніри й нові команди, які створюють конкуренцію. Ось і в цьому благодійному турнірі, організованому з ініціативи нашого колеги Володимира Бамбурака, рівень команд постійно зростає. Цьому підтвердженням і те, що минулого року на аналогічному турнірі ми дійшли до фіналу і посіли 2 місце, а тепер не вийшли з групи. Але головне не перемога, а участь! Окрема подяка Володимиру за добру ініціативу і за надійну гру на останніьому рубежі нашої команди. І вітання йому з поповненням в сім’ї – нещодавно красуня-дружина народила йому донечку Еріку».

У півфіналі представники ЧТЕІ КНТЕУ здолали викладачів ЧНУ, а команда ДПС «Порубне» взяла гору над господарями майданчику, які мали просто шалену підтримку публіки.

«Підні стіни» допомогли педколеджу ЧНУ переграти у «бронзовому» матчі «старшого брата» – колектив викладачів ЧНУ – 2:0.

У вирішальному поєдинку команда ЧТЕІ КНТЕУ доволі впевнено здолала прикордонників – 4:1.

Капітанам команд-призерів вручили Кубки, а всім гравцям – медалі від ОЦ ФЗН «Спорт для всіх».

Представник команди ЧТЕІ КНТЕУ Олександр Крецький не приховував переможних емоцій: «Звісно, у подібних змаганнях особливо актуальне олімпійське гасло: «Головне не перемога, а участь». Але не секрет, що кожна команда все одно мріє про перемогу. І дуже приємно, що цього разу перше місце дісталося нам. Думаю, ми заслужили цього успіху, адже кафедра фізвиховання нашого інституту планомірно працює як на оздоровлення студентів, так і на досягнення високих результатів у змаганнях. Загалом, турнір, вважаю, вдався на славу. Приємно долучитися до доброї справи. І принагідно працювати на оздоровлення нації».

Статистика турніру буде додана пізніше.

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.