Бейсбол: Чернівецькі «Соколи» відпротестували програні «бронзові» матчі

0

Доля третього місця Чемпіонату України з бейсболу (вища ліга, Дивізіон Б) вирішилася у перенесених матчах «Ворони» (Суми) – «Соколи» (Чернівці), які відбулися 17-18.09.11. Чернівчани, які йшли третіми і випереджали сумчан на одне очко, програли всі три матчі і опустилися на четверту позицію. Щоправда, подали протест на порушення регламенту з боку команди «Ворони», тож питання щодо бронзового призера поки що залишається відкритим.

 

Пропонуємо до вашої уваги звіт про поєдинки в Сумах з офіційного сайту команди «Соколи».

Перші дві грі видались дуже цікавими та напруженими. В суботній грі сумчани повели в рахунку 2-0, після чого збільшили відрив до 4-0 і лише в дев`ятому заключному іннінгу “Соколи” спромоглись здобути два очки, яких, на жаль, не вистачило для перемоги. Загальний рахунок гри 4-2 на користь сумчан. Перемога пітчера сумчан Егенія Васильця, за “соколів” подавав Дмитро Рябцев, який в першому іннінгу травмував голеностоп і з травмою продовжував грати до кінця гри. Якість поля та пітчерської горки незадовільна для проведення змагань такого рівня. В неділю в першій грі, як відомо, мають подавати пітчера юніорського віку. За Чернівці стартував Василь Дутка, за Суми Мазной (так було вказано в лайнапі команди), але насправді подавати вийшов Станіслав Сілантьєв, 1991 року народження. Гра видалась цікавою і досить напруженою, після 4 іннінгів рахунок був 2-2. В п`ятому іннінгу відбувся прикрий момент, коли Дмитро Каравай відбив далеко м`яч, а Денис Дмитрошкин зачипив м`яч при ловлі і той після цього впав на територію поля і відскочив за його межі. На жаль, судді вирішили зарахувати хом-ран. Апеляція тренера чернівчан ні до чого не призвела. Головний суддя зарахував виліт м`яча за поле, а базовий стверджував що м`яч покинув територію ігрового поля від ловушки Дмитрошкіна. Як би не було, але зараховано 3-х очковий хом-ран. Рахунок став 5-2 на користь “Воронів”, після цього чернівчани замінили стартового пітчера на Дениса Ферара. Суми в свою чергу поміняли свого стартового пітчера ще в 4-му іннінгу на Євгена Євдокімова. Гра закінчилась з рахунком 5-2 на користь сумчан. Таким чином, аж після цієї гри стала відома команда, яка посіла 3 місце в дивізіоні Б – це “Ворони” (Суми). На заключну гру чернівчани випустили майже увесь молодий склад команди, що й призвело до такого рахунку. Молоді гравці “Соколів” не спромоглися показати достойну гру. Попри велику кількість дитячих помилок в захисті, рахунок гри завершився 1-20 на користь сумчан. За “Воронів” подавав Євген Євдокімов, за “Соколів” стартував Денис Ферар, замінив його Микола Липка, якого в свою чергу замінив Микита Харюк. Микиту замінив Денис Дмитрошкин і завершувати гру знову вийшов Денис Ферар.

Епілог туру: чернівецька команда “Соколи” подає протест на другу гру туру, в якій мають подавати пітчера юніорського віку, так як за команду “Ворони” подавав пітчер не юніорського віку Станіслав Сілантьєв під прізвищем Мазного. Також Сілантьєв грав в третій грі на другій базі під прізвищем Мазного. СТК ФБСУ має провести розгляд данного протесту в 7-денний термін і прийняти рішення. Чекаємо на рішення Спортивно-технічної комісії Федерації бейсболу і софтболу України.

Усі результати можна переглянути тут:

***

***

Команда І В П РІО О
Атма м. Київ 21 19 2 312-89 40
Західний вогонь м. Рівне 21 19 2 246-116 40
Ворони м. Суми 21 10 11* 202-172 30
Соколи м. Чернівці 21 7 14 126-214 28
Рівненські орли м. Рівне 21 4 17 113-236 25
ЯЯ Бетен м. Київ 21 4 17 131-303 25

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.