Богатирське багатоборство: Ільїн виграв «Кубок слов’ян» і побував на «Закарпатському ведмеді»

2

Титулований чернівецький богатир Костянтин Ільїн збагатив свою колекцію ще одним трофеєм міжнародного гатунку – наш земляк виграв «Кубок слов’ян».

 

Дорогою додому Костянтин 21.08.11 відвідав в якості почесного гостя традиційні змагання в Ужгороді «Закарпатський ведмідь», на яких виступав і переможець нещодавнього Відкритого Чемпіонату Чернівців з богатирського багатоборства Андрій Бурштин. Як зазначив Костянтин, Андрій був реальним претендентом на медалі і поки не зірвав мозолі йшов у трійці лідерів. А потім опустився на п’яту позицію. Перше місце розіграли між собою закарпатські богатирі Іван Григоровський та Сергій Олеоленко (чемпіон світу з пауерліфтингу), які до цього по три рази вигравали ці змагання. Цього разу сильнішим виявився Григоровський-старший. А його брат Мирон Григоровський, попри скромну вагу 85 кг, зумів вибороти третє місце.

По приїзді додому Костянтин Ільїн поділився з «МБ» і sportbuk.com враженнями від цих змагань:

– На «Кубок слов’ян» мене запросили після нещодавньої перемоги на турнірі «Меч Матуша Чака». Суперників було 17 з 5-ти країн – Болгарії, Польщі, Словенії, Чехії та Словаччини. Запрошували і білорусів і росіян, але у наших сусідів, напевно,  не знайшлося гідних претендентів на титул сильнішого серед слов’ян. Але й без них конкуренція виявилась високою. Можливо, я би мав більшу перевагу, якби в програмі були мої улюблені підйоми над головою. А так вони підібрали в основному швидкісно-витривалі вправи, щоби ускладнити мені життя (сміється – авт.).

– В яких вправах і як змагалися?

– Всього було 7 вправ. Розпочали з естафети – несли меч вагою 150 кг і перевертали 400-кілограмове колесо. Я був другий після чемпіона Словаччини Брано Гольєра, програв йому лише 0,12 секунди. Щоправда, він потім здав позиції і посів 8 місце. У другій вправі треба було перетягувати джип через 2 «лежачих поліцейських». Далі несли «колодець» вагою 340 кг на 40 м. Я ніс останнім, до мене розірвали тейп, яким обв’язали ручки, реально було дуже незручно, я ледве доніс і показав скромний десятий результат. У силовій тязі (дед-ліфт) ми піднімали автомобіль «КІА» (навантаження на руки – 320 кг). Я підняв 14 разів. Другий результат був у поляка – 12 разів. Потім тягнули на час вантажний автомобіль (трак-пул). Передостанньою була ще одна естафета – несли щит вагою 180 кг і одразу конон вагою 350 кг. На вправу давали 1 хв. 30 сек. Я виграв і відірвався в загальному заліку на 6 очок від другого місця. Тож в останній вправі (кулі) особливо не «впирався». Заклав лише ті кулі, які гарантували загальну перемогу.

– Цього разу обійшлося без рекордів?

– Дорогою назад я заїхав на змагання «Закарпатський ведмідь», де я був почесним гостем, тож треба було берегти сили (сміється – авт.). В Ужгороді, до речі, непогано виступив переможець Відкритого Чемпіонату Чернівців Андрій Бурштин. Спершу він взагалі йшов серед лідерів. А закінчив п’ятим. До речі, щодо рекордів. Ужгородська публіка дуже хотіла бачити мене в дії, тож довелося розім’ятися і взятися за гантелю. Підняв гантель вагою 115 кг над головою, що є неофіційним рекордом України.

1. Костянтин Ільїн (Україна) – 81 очко

2. Бартоломей Бак (Польща) – 78

3. Грегор Стегнар (Словенія) – 76,5

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.