Руслана Цихоцька: Армійські ігри в Бразилії були схожими на Олімпіаду (+ фото)

0

Єдина представниця Буковини на V літніх Всесвітніх армійських іграх у Ріо-де-Жанейро (Бразилія) легкоатлетка з Чернівців Руслана Цихоцька (ШВСМ), як ми вже повідомляли, здобула дві бронзові нагороди – у потрійному стрибку (14 м 05 см) та стрибках у довжину (6 м 23 см).

По приїзді додому вихованка Геннадія Терехова та Анатолія Голубцова поділилася з sportbuk.com і «МБ» своїми бразильськими враженнями.

– У цих змаганнях взяли участь понад 7 тисяч спортсменів з 108 країн світу, які виборювали нагороди у 21 виді спорту, – розповідає Руслана Цихоцька. – Відкриття Ігор було вражаючим – на величезному стадіоні з великою кількістю вболівальників. Команди представляли як на Олімпійських іграх. Тож Всесвітні армійські ігри були чимось схожими на Олімпіаду. Вогонь Ігор запалив найвідоміший, мабуть, бразилець – легендарний футболіст Пеле.

– Як відзмагалася легкоатлетична частина збірної?

– Нас було 15 легкоатлетів. Вситупили, вважаю, пристойно. Марія Рємєнь виграла 100 м і була другою на 200 м. На 100-метрівці Олеся Повх була третьою. В естафеті вони разом із Євгенією Снігур та Оленою Чебану вибороли «бронзу». Андрій Семенов переміг у штовханні ядра. У стрибках у висоту Юрій Кримаренко показав другий результат, а Дмитро Дем’янюк – третій. Метальниця молота Наталія Золотухіна здобула «срібло». Про мої медалі ви вже знаєте (сміється – авт.). Загалом, Україна на Іграх серед військовослужбовців мала 18 нагород (5 золотих, 4 срібні і 9 бронзових) і увійшла до першої десятки у загальнокомандному заліку.

– Ви брали участь торік у проекті «Битва слов’ян», який знімався в Аргентині. Є з чим порівнювати теперішні враження…

– У Ріо-де-Жанейро, на мою думку, природа гарніша, ніж у Буенос-Айресі. Дуже гарне місто. Вдалося побувати на горі, де стоїть знаменитий Ісус – одне з семи чудес світу. Купалася в океані. Там мавпи по деревах лазять. Екзотичних пташок часто зустрічали, а деяких і фотографували (сміється – авт.). Але тепер ці всі враження треба якнайшвидше забути і сконцентруватися на підготовці до Чемпіонату України. Адже є шанс відібратися на Чемпіонат світу, який відбудеться з 27 серпня по 4 вересня у південнокорейському місті Тегу. Хотілося би побувати і там (сміється – авт.).

***

Нагадаємо, що нещодавно Руслана Цихоцька на Кубку України в Ялті стрибнула потрійним вище нормативу майстра спорту міжнародного класу.

Фото з домашнього архіву Руслани Цихоцької

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Руслана Цихоцька з колегами-армійцями з Африки

Leave A Reply

Your email address will not be published.