Фото: Валерій Семенов відзначив 70-річчя голом у матчі між ветеранами та юнаками «Буковини»

1

17.05.11 на стадіоні «Буковина» відбувся товариський матч між ветеранами та юнаками «Буковини» на честь 70-річчя одного з кращих гравців за всю історію головної футбольної команди краю Валерія Семенова.

Після завершення кар’єри Валерій Семенов перейшов на тренерську діяльність. Він досі працює у СДЮСШ «Буковина». Серед його вихованців – гравець національної збірної України Денис Олійник («Металіст»), екс-капітан «Динамо-2» і гравець молодіжної збірної України Сергій Черняк, Роман Зароченцев та інші.

На честь 70-ліття Валерія Семенова друзі організували товариський матч. Ветерани «Буковини» зіграли саме з юними вихованцями Миколи Головачука (1995-96 рр.н.), які, до речі, лідирують у відповідній віковій групі в дитячо-юнацькій футбольній лізі України, за побажанням самого ювіляра.

Перед початком зустрічі ювіляра привітали заступник начальника облмолодьспортуправління Богдан Вітовський, начальник міськспортуправління Святослав Дяконюк, голова міської федерації футболу Сергій Задорожняк, генеральний директор ФСК «Буковина» Микола Клим і кращий бомбардир в історії головної команди краю Віктор Олійник, голова асоціації ветеранів буковинського футболу Ігор Грималюк (магазин «ГОЛ»).

У складі команди ветеранів буковинського футболу на поле вийшли: воротарі – Віктор Гоголь, Павло Решетник, польові гравці – Юрій Шелепницький, Іван Гакман, Валерій Сарафінчан, Валентин Заяць, Микола Гафійчук, Сергій Шмундяк, Віктор Мглинець, Валерій Королянчук, Володимир Смеречанський, Іван Зайцев, Роман Нестеренко, Віталій Соболевський, Віталій Ротар та, звісно, сам ювіляр Валерій Семенов.

Очевидно Валерій Семенов вгадав, «замовивши» саме такий формат (ветерани проти юнаків), адже поєдинок видався доволі цікавим, рівним і бойовим. Юні підопічні Миколи Головачука, зрозуміло, були більш активними. І навіть забили першими, але з офсайду. А в рамках правил першими забили ветерани. Прудкий Віктор Мглинець на правому фланзі «закрутив» юних оборонців і виклав м’яча в район дального кута воротарського майданчика прямо на голову нового директора стадіону «Буковина» Валерію Королянчуку, який технічно переправив його у сітку воріт. Проте на перерву команди пішли за нічийного рахунку – у юнаків відзначився Іван Геблюк.

Після перерви веперд вийшли вже юнаки – після влучного удару Артема Єлова. Але незабаром ветерани відновили статус-кво: масовану атаку завершував Віталій Соболевський – його удар заблокували, але на добиванні першим був Роман Нестеренко, який проштовхнув шкіряну кулю у ворота. Коли Соболевський вискакував практично сам на сам з голкіпером, паралельно в кількох метрах ліворуч рухався заступник начальника обласної міліції Іван Зайцев, який жартома дорікнув Віталію, адже пан полковник, отримавши пас, справді міг опинитися у зручнішій для взяття воріт позиції.

Удруге вперед ветерани вийшли після «втручання» ювіляра. Коли прохід Віктора Мглинця недозволеним прийомом перервали у карній зоні і арбітр вказав на 11-метрову позначку, і самі ветерани, і присутні на трибунах вболівальники почали «вимагати» виходу на поле Валерія Семенова. Валерій Борисович одягнув футболку, попрямував до «точки» і, як в кращі часи, розвів м’яча і воротаря по різних кутах – 3:2.

І все ж юнаки зуміли ще раз зрівняти рахунок. Відзначився Назар Лопушняк. Фінальний свисток застав в атаці юнацьку команду, яка прагнула вирвати перемогу. Хоча найсправедливішим результатом була все-таки нічия. Причому не договірна, як буває у подібних матчах, а бойова.

Обслуговували зустріч арбітр Олег Коваль, Олег Рой та Олександр Плахов.

Святкування ювілею продовжилося в ресторані готелю «Буковина».

 

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Слайд-шоу 1

Слайд-шоу 2

Слайд-шоу 3

***

Валерій Семенов відзначив 70-ліття забитим голом за ветеранів «Буковини». Фото: Георгій Мазурашу

Leave A Reply

Your email address will not be published.