Відомим буковинкам подарували змагання з боулінгу

2

Напередодні Міжнародного жіночого дня, 7.03.11, у Центрі розваг «Панорама-Чернівці» відбувся традиційний турнір з боулінгу серед відомих і успішних буковинок.

Організували змагання СК «Гешко», Буковинський спортивний портал sportbuk.com спільно з регіональним відділенням НОК України і за підтримки у недавньому минулому знаного каратиста Ігоря Стеця (Компанія «Aqua planet») та, звісно, ЦР «Панорама-Чернівці».

Нагороди цьогорічного святкового боулінг-дійства виборювали 12 команд, укомплектовані успішними краянками з різних сфер діяльності.

На першому етапі фаворитом виглядала «Успішна чернівчанка», яка  минулих аналогічних турнірах регулярно виборювала призові місця – якщо не командні, то індивідуальні. Цього разу капітан команди – відома бізнес-леді Лариса Нагорняк (мережа магазинів і кафе «Гном»), яка свого часу перемагала в особистому заліку, показала скромний результат. Натомість невістка Ірина Нагорняк (директор ресторану «Централь») та Катерина Нікіфорова набирали регулярно понад 100 очок, завдяки чому «успішні чернівчанки» на кожному етапі були серед лідерів. Стабільність демонструвала і команда «Олімп», до якої увійшли рекордсменка Олімпійських ігор зі стрільби з лука Ліна Герасименко, майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу Наталя Мігалатюк (Черновцан) та майстер спорту зі стрільби з лука і пауерліфтингу Світлана Кашул. Певною мірою, сюрпризом стали високі результати команди на чолі з Міс Чернівці-2010 Веронікою Кожокар. Лідером у них була лікар-психолог Олеся Дудукал. Але оскільки присутні сприйняли її теж за модель, команду відповідно й охрестили: «Моделі».

У півфіналі «вистрілили» представниці телеканалу «Чернівці» – Таїсія Гросу, Анна Шевера і Тетяна Колосок пробилися до вирішального раунду з кращим результатом. Таїсія Гросу, ніби «злякавшись» ролі фаворитів, жартома спрогнозувала: «У фіналі ми здамо позиції». І, мабуть, наврочила – телеканал «Чернівці» виборов «дерев’яну медаль», тобто четверте місце, за що дівчата отримали втішні святкові футболки від компанії «Aqua planet».

Найуспішніше у фіналі «відстрілялися» спортсменки, у складі яких на вирішальному етапі титуловану Ліну Герасименко замінила журналістка Ольга Максимюк. Остання напівжартома зазначила, що «спортивний дух», який панував у команді, позитивно вплинув і на її спортивні здібності – Ольга одразу на 30 очок покращила свій особистий рекорд, що вкупі з високими результатами Наталі Черновцан і Світлани Кашул забезпечило «Олімпу» перемогу. «Успішна чернівчанка» у фіналі показала другий командний результат, а на третьому місці фінішували «Моделі».

Цікаво, що в особистому заліку на перших трьох позиціях розташувалися лідери команд-призерів у такому ж порядку – Наталя Мігалатюк (Черновцан) («Олімп»), Катерина Нікіфорова «Успішна чернівчанка») і Олеся Дудукал («Моделі»).

Крім медалей, призерки святково-спортивного заходу отримали з рук заступника директора Центру розваг «Панорама-Чернівці» Андрія Демчука та у минулому каратиста року на Буковині Ігоря Стеця презенти від компанії «Aqua planet» та регіонального відділення Національного Олімпійського комітету України.

Володарка двох золотих нагород Наталя Мігалатюк (Черновцан) зізналася, що дуже-дуже хотіла вибороти медаль:

– На цей святковий захід я прийшла практично з потягу – щойно повернулася з Кубку України з важкої атлетики, де вдалося перемогти. Змагання з боулінгу більше розважальні. Але мені чомусь дуже-дуже хотілося здобути бодай якусь медаль. Старалася, як могла. Результат перевищив очікування – отримала одразу дві медалі, та ще й за перші місця. Непоганий подарунок зробила собі до 8 Березня (сміється – авт.).

Психолог і «новоспечена» модель Олеся Дудукал, у свою чергу, не вірила, що це відбувається з нею:

– Декілька днів назад й уявити собі не могла, що буду змагатися в компанії таких відомих землячок, яких раніше бачила лише по телевізору. Про призове місце навіть мріяти не наважувалася. А тут – цілих дві медалі! Рідні не повірять, що я досягла таких спортивних успіхів. Я приємно шокована. Виявляється, медалі можуть бути навіть приємнішими за квіти (сміється – авт.).

Керманич компанії «Aqua planet» Ігор Стець (до речі, кращий каратист Буковини 2004 року за версією «МБ») пояснив свою причетність до турніру так:

– Як колишнього спортсмена і просто як громадянина мене дуже турбує те, що наших людей, на жаль, частіше можна бачити не на спортивних майданчиках, а в аптеках і лікарнях. Звідси і катастрофічна ситуація із здоров’ям нації. А такі розважальні змагання за участю відомих представниць прекрасної частини людства – чудова пропаганда спорту і здорового способу життя. Та й святковий подарунок ніби непоганий – дівчатам подобається, вони змагаються у піднесеному настрої, із задоволенням, і це чудово.

Андрій Демчук, у свою чергу, запевнив, що керівництво Центру розваг «Панорама-Чернівці» й надалі підтримуватиме подібні акції, а жіночий турнір з боулінгу «Свято краси» стане традиційною складовою святкових заходів до 8 Березня.

Фінал

1. «Олімп» – 340

Наталя Мігалатюк (Черновцан) – 121

Ольга Максимюк – 116

Світлана Кашул – 103

2. «Успішна чернівчанка» – 279

Лариса Нагорняк – 79

Ірина Нагорняк – 94

Катерина Нікіфорова – 106

3. «Моделі» – 257

Вероніка Кожокар – 75

Анна Проданчук – 85

Олеся Дудукал – 97

4. ТРК «Чернівці» – 243

Таїсія Гросу – 98

Анна Шевера – 74

Тетяна Колосок – 71

Призери в особистому заліку (сума трьох етапів): 1. Наталя Мігалатюк (Черновцан) «Олімпі») – 350. 2. Катерина Нікіфорова («Успішна чернівчанка») – 346. 3. Олеся Дудукал («Моделі») – 336.

Півфінал

ТРК «Чернівці» – 334

Таїсія Гросу – 130

Анна Шевера – 117

Тетяна Колосок – 87

«Успішна чернівчанка» – 327

Лариса Нагорняк – 89

Ірина Нагорняк – 115

Катерина Нікіфорова – 123

«Олімп» – 291

Наталя Черновцан – 134

Ольга Максимюк – 86

Світлана Кашул – 71

«Моделі» – 268

Вероніка Кожокар – 76

Анна Проданчук – 78

Олеся Дудукал – 113

«Аморе» – 260

Марія Порчук – 99

Тетяна Смолдирєва – 108

Ольга Мазурашу – 53

«Міс спорт» – 239

Галина Недільська – 104

Катерина Перекута – 76

Тетяна Пасько – 59

Шоу-група «Вікторія» – 224

Вікторія Гатрич – 70

Ірина Савчук – 79

Ірина Сеник – 74

«Слажа» – 224

Ярослава Боячук – 98

Євгенія Тушкова – 49

Олена Цинтила – 77

І етап

«Успішна чернівчанка» – 285

Лариса Нагорняк – 65

Ірина Нагорняк – 103

Катерина Нікіфорова – 117

«Моделі» – 274

Вероніка Кожокар – 109

Анна Проданчук – 39

Олеся Дудукал – 126

«Олімп» – 271

Наталя Черновцан – 95

Ліна Герасименко – 75

Світлана Кашул – 101

ТРК «Чернівці» – 266

Таїсія Гросу – 101

Анна Шевера – 80

Тетяна Колосок – 85

«Слажа» – 243

Ярослава Боячук – 72

Євгенія Тушкова – 75

Олена Цинтила – 96

Шоу-група «Вікторія» – 234

Вікторія Гатрич – 85

Ірина Савчук – 70

Ірина Сеник – 79

«Аморе» – 238

Марія Порчук – 72

Тетяна Смолдирєва – 73

Ольга Мазурашу – 93

«Міс спорт» – 233

Галина Недільська – 84

Катерина Перекута – 73

Тетяна Пасько – 76

«1+1» – 228

Анна Зарицька – 54

Вікторія Мельник – 87

Ірина Радуляк – 87

«Погляд» – 213

Ольга Максимюк – 73

Ольга Кручко – 70

Рената Возняковська – 70

«Від і до» – 207

Надія Бічер – 88

Ольга Мороз – 55

Алеся Дуніч – 64

ТРК «БУК» – 176

Рксана Шегда – 65

Мар’яна Дерда – 54

Євгенія Карачун – 57

***

Призери і організатори змагань. Фото: Ольга Мазурашу, sportbuk.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.