Фото: Відкритий Кубок СК «Лідер» з карате

30

9.02.2011 р. у Центрі розваг «Панорама-Чернівці» відбувся Відкритий Кубок спортклубу «Лідер» (Чернівці) з карате за правилами WKF, в якому «лідерам» протистояла збірна каратистів з Чернівців та інших західноукраїнських міст.

Ініціатором проведення цього спортивно-мистецького свята, яке розпочалося з колективного підспівування Державного Гімну України і чередувало поєдинки з виступами сексапильної групи підтримки «Максимум», виступив знаний чернівецький каратист Олександр Пікулін. Його підтримали друзі та низка комерційних організацій і підприємців. За словами Олександра, цей турнір має стати своєрідною репетицією перед проведенням у Чернівцях аналогічних матчів між збірними України та для початку сусідніх держав.

Усі двобої були видовищними і безкомпромісними. А увінчала Кубок СК «Лідер» зустріч між першим серед українців чемпіоном Європи серед юнаків з карате за найпрестижнішою версією WKF Олександром Дожуком з Чернівецького національного університету та студентом ЧТЕІ КНТЕУ Валерієм Чеботарем, який на рік молодший і на десяток кілограмів легший за суперника (іншого противника Чеботарю знайти не вдалося). На цей час рахунок у протистоянні «Лідер» – збірна Західної України був 5:5, тож саме ця сутичка мала визначити командного чемпіона. У дебюті Чеботар несподівано повів у рахунку, причому навіть солідно відірвався. Але Дожук на те й чемпіон Європи, що вміє в потрібний момент зібратися і продемонструвати високий клас. У другій половині бою Сашко вийшов вперед. Але буквально на останніх секундах мужній Чеботар, якому декілька разів надавали допомогу (кровоточив ніс), зумів зрівняти рахунок. Ситуація повторилася і у додатковій хвилині. Тоді організатори і судді вирішили призначити ще додаткових дві хвилини. І лише у цьому відрізку Дожук поставив переможну крапку. Хоча Чеботар знову на останніх секундах стрімко наздоганяв більш титулованого суперника (на штрафних балах). Але встиг лише скоротити відставання до мінімуму.

Отже, 11 розіграних кубків здобули представники наступних клубів:

«Максимум» (Чернівці) – 1

«Юніон» (Львів) – 2

«Дзаммай» (Чернівці) – 3

«Лідер» (Чернівці) – 5

Двобої (першими вказані переможці)

Родіон Ончуленко (11 р., 42 кг, «Лідер», тренери – Андрій Лазоренко, Олександр Пікулін) – Михайло Ралик (10 р., 38 кг, «Максимум», Євген Мотовилін)

Олександр Качуровський (16 р., 62 кг, «Лідер», Андрій Лазоренко, Олександр Пікулін) – Максим Юрчак (16 р., 68 кг, «Дзаммай», Руслан Білоскурський)

Тарас Дрінь (13 р., 69 кг, «Лідер», Андрій Лазоренко, Олександр Пікулін) – Вадим Придолоб (14 р., 65 кг, «Максимум», Павло Шестаков, Станіслав Золотухін)

Микола Яремчук (10 р., 31 кг, «Дзаммай», Святослав Сидлярчук) – Павло Климчук (11 р., 32 кг, «Лідер»,  Андрій Лазоренко, Олександр Пікулін)

Олександр Каба (12 р., 38 кг, «Дзаммай», Ярослав Сидлярчук) – Віктор Стефанюк (11 р., 29 кг, «Лідер», Андрій Лазоренко, Олександр Пікулін)

Роман Журавець (14 р., 45 кг, «Лідер», Андрій Лазоренко, Олександр Пікулін) – Василь Биндю (13 р., 39 кг, «Максимум», Павло Шестаков, Станіслав Золотухін)

Максим Нистор (15 р., 65 кг, «Максимум») – Дмитро Бензель (15 р., 69 кг, «Лідер», Андрій Лазоренко, Олександр Пікулін)

Сергій Шехтер (12 р., 39 кг, «Лідер», Андрій Лазоренко, Олександр Пікулін) – Ризван Талібов (13 р., 45 кг, «Максимум»)

Денис Копитко (17 р., 51 кг, «Юніон», Львів, Антон Нікулін) – Віктор Романенко (17 р., 50 кг, «Лідер», Андрій Лазоренко, Олександр Пікулін)

Марта Кошель (14 р., 40 кг, «Юніон», Львів, Антон Нікулін) – Євгенія Шехтер (14 р., 50 кг, «Лідер», Андрій Лазоренко, Олександр Пікулін)

Олександр Дожук (18 р., 75 кг, «Дзаммай», Руслан Білоскурський) – Валерій Чеботар (17 р., 64 кг, «Лідер», Андрій Лазоренко, Олександр Пікулін)

Усе дійство можна буде побачити наступного тижня в телеверсії на телеканалі «Чернівці» (дивіться телепрограму, стежте за анонсами).

Увага! Фотогалерея буде доповнюватися!

Фото: Василь Кияшко, «МБ», sportbuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (натиснути на фото):

Центральний поєдинок вечора: Олександр Дожук – Валерій Чеботар. Фото: Василь Кияшко
30 Comments
  1. Коментар says

    Організатори турніру – молодці! Захід було проведено на високому рівні, що, безперечно, цікаво та корисно і спортсменам, і глядачам. Хотілося б побільше таких заходів у нашому місті.
    70% статті – коментар центрального поєдинку. Проте, декілька уточнень будуть незайвими, бо, здається, автор занадто вже симпатизує одному з учасників:
    1. Дожук Олександр народився в липні 1992, Чоботар Валерій – в липні 1993. Отже, рік різниці, а не два, що є нормою для категорій.
    2. Вага в спортивному карате WKF немає принципового значення (як то в боксі, чи боротьбі). Така специфіка саме цього спорту. Абсолютний чемпіон Світу з карате WKF Агаєв Рафаель має вагу 72 кг, що аж ніяк не заважає йому вигравати у атлетів з масою 100 кг, і у атлетів з масою 60 кг.
    3. Що значить фраза „іншого противника Чеботарю знайти не вдалося”? Це – фінал, клуби виставляли своїх най-, най-, най- кращих спортсменів на цей двобій.. Центральний поєдинок, на те на те і центральний, що повинен бути красивим. Чи може автор вважає, що потрібно було шукати спортсмена, якого б можна було легко здолати?
    4. Якщо автор наводить статистику як були розіграні кубки, то може варто вказати ще вказати скільки було учасників від кожного клубу для повноти інформації?
    Прошу не сприймати цей коментар як коментар власне змагань, чи тим більше як критику організаторів цього спортивного шоу. Чоботарю Валерію – „респект” за чудовий бій, вдалих виступів та перемог в складі Чернівецької команди та збірної України!

    1. Різниця в два роки всього лише була підхоплена на місці з вуст людей, які ніби мали знати:) Могла бути різниця ближче до двох, ніж до одного, якщо брати до уваги точніші дати, тому так казали? Бо тепер вже надали дані про боксерів (але без точних дат, лише роки народження), і там видно, що за роками – один рік різниці. А ви уточнили вже й місяці – то зовсім вже рік різниці:)
      Щодо фрази про те, що не знайшли іншого суперника – це теж не придумано “для красного слівця”:) Тобто оскільки турнір був у форматі “Лідер” проти інших, а Чоботар є лідером “Лідера”, як я розумію, то вони би надали перевагу бою з легшим (в прямому значенні) суперником, ніж Олександр Дожук. Тим більше, що Сашко справді і старший, та й титулований, тож перед поєдинком дехто поспішав “співчувати” Чоботарю наперед. Але Валерій справді заслужив “респект”:) Можливо, Сашкові було складно налаштуватися на всі сто, якраз враховуючи цю різницю у віці і в вазі… Але все одно бій видався дуже видовищним і справді став окрасою змагань! І драматичним, інтригуючим був. За що обом спортсменам – велике спасибі;)
      “Особливих” симпатій немає:) Просто ситуативно їх в залі, напевно, було все-таки більше у Чоботаря. Але це не означає, що Дожук менш популярний, все-таки він першим з українців здобув те престижне європейське “золото” WKF;) Просто “співчутливі” симпатії були на боці суперника:) Та й боєць Чоботар теж дуже непоганий.
      Я теж бажаю Сашкові і Валерію успіхів у подальшому!
      Кількість від клубів вже є – бо ж вказані вже всі пари. Напевно, аби Ви писали коментар, коли ще цієї інформації не було, або це відбувалося паралельно (Ви “коментували”, а пари додавалися).
      Вам дякую за уточнення і інтерес до справи;) І теж удачі!:)

  2. коментар says

    Хочу не согласиться с тем что вес в каратэ не имеет значение, разница в весе 15кг -это пробел не в одну весовую категорию!! Рафаэль Агаеф – абсолютный чемпион, и с весом +- 75 он выигрывал лучших тяжей в каратэ, но такое явление есть не только в каратэ, -Рой ДЖОНС (БОКС 76кг ) был чемпионом мира в 6ти весовых категориях ,и даже в супертяжелой;-Каоклай Хемеринг(К1 ,Тайский Бокс 70кг) выигрывал топ тяжей К1; – Мани Пакяо,-Оскар Де Лахое и.т.д…
    Дожук VSЧеботарь был пожалуй лучший бой вечера,и особенно приятно что эти два спортсмена воспитаники Черновитской школы каратэ……

  3. Lira says

    ” Чоботар на останніх секундах стрімко наздоганяв ” на штрафних Дожука?

  4. Lira says

    1.Получилось яркое шоу, благодарим организаторов. Считаю, выходной день подошёл бы больше.
    2. Все участники клубов “Дзаммай” и “Юнион” стали победителями поединков, поздравляем! 3.Неспортивное поведение одного “Лидерца” освистали очень правильно, в целях воспитания и как пример другим – не допускать на какое-то время к соревнованиям!!!

  5. I.G. says

    Чемпіонат справді був чудово організований та проведений!Глядачі,як було очевидно,були в захваті від такого яскравого видовища!
    Велике спасибі організаторам!Молодці!
    На рахунок Чоботаря та Дожука,хочу зауважити,що “Лідери” були організаторами зустрічі і могли знайти собі “потрібних” супротивників і подати це у потрібному їм вигляді,але робити цього не стали.
    Це був справді чемпіонат,а не показуха,яку б ,на мою думку ,зробили б на їхньому місці інші клуби.
    На рахунок кількості кубків,то хочу зауважити:
    1.не всі Чернівецькі клуби брали участь у цій зустрічі,хоча у кожного була така можливість!Я не помітила на чемпіонаті представників від “Бушідо”!!!!!як було вище сказано-це командна зустріч,тобто лідерці проти інших клубів.Кожен клуб висуває на змагання накращі кандидатури.Так що це получається-у “Бушідо” не знайшлося достойних каратистів проти “Лідерів”?)))))
    2.Якби інші клуби показали кращі результати,то і отримали б більше кубків!
    На мій погляд, єдиним достойним супротивником була команда зі Львова-Копитко і Кошель.

    А загалом,хочу сказати,що назва клубу “Лідер” говорить сама за себе!Вони як були першими у нашому місті так ними і залишились!
    Залишається тільки побажати подальших успіхів та перемог!

  6. Дима says

    да толку если лидерам о4ки кидали когда видел 4то проигрывают по моему ето все заметили!а еше лидерами называютса!!

    1. Дмитре, не варто розкидуватися такими звинуваченнями… Я теж там був і такого не помітив. Плюс всі бої знімалися у декілька камер, адже готується телеверсія. Правда, турнір затягнувся, тому не все буде показано по телевізору, але на нашому порталі, думаю, будуть всі поєдинки. Ось коли Ви переглянете в запису і переконаєтесь, що таке було, тоді зможете щось сказати, вказавши, коли і на чию користь помилилися. Все могло бути, адже судили теж люди – у фіналах Чемпіонатів світу і Європи помиляються, не те, щоби на такому рівні. Але впевнений, що жодної упередженості не було! Думаю, краще сказати велике спасибі організаторам за чудову ініціативу і дуже непогану реалізацію для першого проекту!
      А критикувати всі можуть:)
      Удачі!

  7. Дима says

    да организаторам спасибо было круто!!но за 2 секунды до конца при етом у4асник из лидера не нанес никакого удара противнику и ему кинули о4ько! а еше одно когда в спаринге были 2 малыша и з команды красных победил и он хотел пожать руку противнику из лидера а тот замесь пожатия ногой ударил!так не делается !!может я в 4емто не прав но мне так кажется!

    1. Я в тонкощах суддівства теж не знаюся. Але отримав вже певні “консультації” на цю тему:) Очки нараховуються супернику і після енних зауважень, зокрема, за перевищення дозволеного контакту…
      А той неспортивний вчинок учасника, якщо Ви помітили, миттєво отримав негативну реакцію з боку представників клубу, які змусили хлопця повернутися і таки подати руку переможцю. Звісно, це не красить такі заходи… Але від подібного ніхто не застрахований. Щось таке було і на змаганнях на призи “Біоли”, коли нестриманість і некоректність учасника позбавила 27-му школу можливостей поборотися за призове місце на обласному фіналі. Головне, щоби хлопці робили вірні висновки і навчилися у подальшому все-таки управляти своїми емоціями! В єдиноборствах це особливо важливо…

  8. Дима says

    да согласен!!главное 4то было круто все довольные и круто провели время!!а блин все таки мое незнания правил показало 4то не правельно судили!!!все супер лидер сори за наезд!

  9. Георгій says

    Вечір карате в Панорамі вдалий на всі 100.Так далі продовжувати.Маленьке уточнення Роман Журавець.

    1. Дякую, що звернули увагу на описку – виправлено;)

  10. Lira says

    Да, хорошо же мы относимся друг к другу. “Лидер” продемонстрировал честные бои, а остальные “БЫ” сделали “БЫ” показуху. Достойных соперников не найти, надо в другом болоте поискать. Скромнее рассуждайте, под стать своим достижениям. Удачи!

  11. I.G. says

    От якраз по мірі досягнень і розмірковування!
    причому тут болото?))))!якщо ви так вважаєте,то напевно це в деякій мірі так і є?????….)))
    йшлось не про болото,а про найкращих спортсменів,які б мали брати учась у поєдинках.було просто зауважено,що такий відомий клуб і не знайшов гідного каратиста для чемпіонату,каратиста,який міг би достойно відрекомендувати всоїх тренерів і “Бушідо” загалом.

  12. I.G. says

    Якраз відповідно своїм досягненням і розмірковування!

  13. Коментар says

    I.G., а чому Ви так емоційно реагуєте на зауваження Lira? Чому Ви настільки виділяєте Ваш клуб і дещо зверхні до інших?
    1. Ви писали «…“Лідери” були організаторами зустрічі і могли знайти собі “потрібних” супротивників і подати це у потрібному їм вигляді,але робити цього не стали.
    Це був справді чемпіонат,а не показуха,яку б ,на мою думку ,зробили б на їхньому місці інші клуби.» Цим постом, автоматично, продемонстрували неповагу до інших клубів, про що і вказала Lira.
    2. Ви двічі писали «відповідно своїм досягненням і розмірковування!», Ви писали «А загалом,хочу сказати,що назва клубу “Лідер” говорить сама за себе!Вони як були першими у нашому місті так ними і залишились!»
    А за якими показниками вони були першими у нашому місті так ними і залишились? За датою заснування – ні, за кількістю членів – ні, за спортивними результатами на зовнішній арені – ні, за спортивними результатами на внутрішній арені – ні. Це – факти!!! Так, у «Лідера» агресивна реклама, інструктора активно просувають і вдосконалюють клуб, є багато перспективних спортсменів, провели шоу у Панорамі. Це добре. Але, щоб копіювати безапеляційні заяви у львівського «Юніона» (стиль прослідковується) спочатку треба досягнути їх рівня.
    3. Ви писали «Якби інші клуби показали кращі результати,то і отримали б більше кубків!» Клуб «Лідер» мав 11 шансів на кубки, інші клуби 2-4 (по кількості поєдинків). Порахуйте у відсотках, буде інший результат.
    4. Побажання: будьте скромніше. Клуб «Лідер» – перспективний і сильний клуб. Його значні перемоги – попереду. Але, якщо Ви будете позиціонуватися в той некоректний та зверхній по відношенню до інших спосіб, як Ваші коменти чи як вчинок Климчука (коли він не потиснув руку), повірте, поважати Вас від того більше не будуть

  14. Lira says

    Спасибо за поддержку. В силу своего характера стараюсь никого не осуждать и не обсуждать походя, снасходительно. Мерилом человеческих слов и поступков есть подтверждённые факты, Поэтому коротко прокомментировала то, чему сама была свидетелем.

  15. ха-ха says

    я взагалі не розумію навіщо писати таку бридоту на клуб “Лідер”, в першу чергу цей клуб на даний момент найкращий в нашій області, адже їх відносно не багато, але майже всі на середньому та високому рівні, притому що їм всього 3 роки, по друге хочу зауважити, що “Лідер” забрали I загальнокомандне місце на останніх змаганнях, які проводились в Чернівцях.А також багато перемог за кордоном (Швейцарія, Австрія, Польща, Італія) і не по одній медалі а декілька в різних категоріях, хто з Чернів. клубів може таким похвалитись???????? І це тільки за минулий рік………
    Не можна нічого сказати, на рахунок того що багато, що запозичено з Юніона, так це факт,але якщо не класти високу планку, то ніколи до неї не дійдеш!
    на рахунок 11 спортсменів і співвідношення, тут є багато причин в такому результаті
    по – перше це пов’язано з противниками, вони були також не погані,
    по – друге, зіграло велику роль переживання за команду, які відбились на результатах після вчинку Климчука. (Климчук, повірте, він своє получив, адже ці тренера знають як це було не гарно)
    по-третє велика відповідальність перед тренерами, що призвело до неймовірного стресу після перших програшів (це звичайно не суттєві причини, але вони вплинули на результат)
    Бажаю цьому клубу розвиватись і стати кращим в Україні, адже це дуже сильний клуб, з дуже великим майбутнім!

    1. Шановні “коментатори”:) Велике прохання – не концентруйтеся на критиці колег-суперників або сприйнятті “в штики” якихось висловлювань інших людей. Якщо є якісь неточності, можете толерантно уточнити. Повірте, набагато позитивніше сприймаються добрі слова, побажання успіхів навіть суперникам і т.п. А поки ви будете сперечатися в негативній площині, цим тішитиме лише “третю сторону”, тобто спільних суперників чи конкурентів:)

      1. ха-ха says

        я згідний,дякую за зауваження, але так нагло не потрібно висловлюватись(в сторону клубу ЛІдер),на мою думку це не коректно!
        Бажаю всім клубам нашої області стати кращими, досягати висот, і брати активну участь на міжнародній арені!

  16. Lira says

    Никакой “бридоти” и “наглоти” не было, кроме неуважения к уважаемым клубам и тренерам, которое осталось бы незамеченным только на сайте “Лидера”, куда посторонние не заходят. Тем интереснее мнения разных сторон, учитывая которые можно избежать ошибок при проведении подобных соревнований. Думаю, официальный представитель “Лидера”, владеющий подлинной информацией, не позволил бы себе раскидываться словами, а высказался со своей точки зрения и поблагодарил соперников и зрителей. Спасибо!

  17. I.G. says

    Ні про яку неповагу з мого боку і не йшло речі!На мою думку, «неповага до інших клубів»-це коли найбільший чемпіонат міста,який проводить федерація проходить без відповідного нагородження переможців. Немає п’ядесталу та музики,медалі роздають ,а не урочисто вручають, «неповага до інших клубів»- це коли витрати на загальнокомандний кубок покривається стартовим внеском одного спортсмена,саме це є великою неповагою до всіх клубів Чернівців та України.
    Так,ви маєте рацію,з одного клуба було 2-4 спортсмена.А скажіть будь ласка,чи є в чернівцях клуб,який міг би виставити 11 спортсменів відповідного рівня в заявлених категоріях?Мабуть,саме тому і були запрошені два спортсмени з клубу «Юніон»,які і заповнили чернівецькі прогавини в категоріях.
    На мою думку, за кількістю членів клубу №1 є клуб «Максимум»,за спортивними результатами на зовнішній арені-клуб «Дзаммай»,але за кількістю якісних спортсменів-клуб «Лідер».Та все ж таки найкращий клуб це «Бушідо» ))))
    «Лідер»перші,хто зробили чемпіонат такого рівня,а хто крім них може таке зробити?….-це ж не прибуткове дійство,як N-ий чернівецький чемпіонат з карате.

  18. Коментар says

    Ха-ха, усі свої коментарі я зробив виключно цитуючи те, що було написано в попередніх постах, фактами вказуючи на ті чи інші невідповідності. Ви пишете: „я взагалі не розумію навіщо писати таку бридоту на клуб “Лідер”. До чого це? Перечитайте мої пости. Ще раз повторююся Клуб «Лідер» – перспективний і сильний клуб. … Але, якщо Ви будете позиціонуватися в той некоректний та зверхній по відношенню до інших спосіб, як Ваші коменти …, повірте, поважати Вас від того більше не будуть”. Де тут „бридота”?
    I.G., про «неповагу до інших клубів», якої Ви не виявляли, тоді як розцінювати те, що „Лідер” зробив змагання, а всі решта зробили б „показуху”? Про „N-ий чернівецький чемпіонат з карате”. Якщо Ви спортсмен чи мама-тато – задайте це питання прямо Вашому інструктору, якщо Ви інструктор – задайте це питання прямо організаторам. До речі, буде правильно та корисно і це прокоментувати на сайті після чергового „N-ого чернівецького чемпіонат з карате”. Але до чого це зараз тут?
    Ще раз, можливо, щоб завершити цю дискусію: ЛІДЕР – дуже сильний, потужний, перспективний клуб! Я щиро бажаю клубу розвитку і перемог на усіх рівнях!

  19. Монк says

    навіть мені – людині,яка не достатньо кваліфікована у суддівстві з карате, абсолютно очевидним видалось те, що Лідеру підсужували в кращий бік,звичайно. це був чудово організований піар-хід для цього клубу. рахунок 5:5 і останній бій перемагає не лідеровець на кубку Лідера)))) здається,всі слова зайві. звідси і всі нарікання типу “вищий,важчий,сильніший і старший”. програвати треба гідно.

    1. Насправді це був турнір, а не матч Лідер проти інших. Тому про 5:5 і вирішальний двобій було написано, як кажуть, “для красного слівця”:) Олександр Дожук справді важчий, старший і об’єктивно сильніший за Чоботаря. Але останній теж цілком заслужив на оплески. Тобто кінцівка виявилася ефектною і цікавою. Для шоу – супер! Не “накручуйте” ситуацію, все було ОК. А в суддівстві справді треба розбиратися добре, аби робити якісь висновки;)

  20. Монк says

    пане авторе,я ж говорю “очевидно”!)

    1. 🙂 Та я просто проти того, щоби між спортсменами, а тим більше між представниками одного виду спорту було таке протистояння, навіть інформаційне:) Думаю, турнір все-таки вдався, молодці, що влаштували таку пропаганду своєму рідному виду спорту! До слова, зараз десь на телеканалі “Чернівці” йде в повторі перша частина змагань, а ввечері після новин – друга частина (з повтором в суботу).

  21. Монк says

    Я абсолютно не намагаюсь когось образити, чи когось захистити. Просто об”єктивізм та толерантність – перші й найголовніші складові того, про що ви говорите (“Та я просто проти того, щоби між спортсменами, а тим більше між представниками одного виду спорту було таке протистояння, навіть інформаційне:)”),і пробачте мені – їх там не було і нема,як з боку спортсменів Лідера,так і з боку адміністрації.
    А турнір таки вийшов чудовий)

Leave A Reply

Your email address will not be published.