Баскетбол: «Стріба» у другому матчі закинула більше «Черкаським Мавпам», але і більше пропустила

1

23.01.2011 р. чернівецька «Стріба» у другому матчі 10 туру Чемпіонату України з баскетболу серед команд вищої ліги програла у ФОК «Олімпія» з різницею у 33 очки лідерам і фаворитам дивізіону «Черкаським Мавпам».

«Стріба» (Чернівці) – «Черкаські Мавпи» (Черкаси) – 81:114 (22:32, 39:62, 54:86, 81:114)

«Стріба»: 6 Давід Майсурадзе (13 очок), 8 Дмитро Ігнатенко (12), Володимир Зелений (27), 12 Василь Федоряк (2), 21 Сергій Семенов (2), 33 Сергій Опольський (3), 34 Олександр Кодола (6), 41 Юрій Коршунов (16).

Головний тренер – Олександр Чермак.

«Черкаські Мавпи»: 4 Володимир Журжій (6), 5 Ілля Коротков (24), 6 Назар Панасюк (3), 7 Олександр Коровяков (6), 8 Євген Ткаченко (6), 9 Максим Шепіль (14), 10 Павло Цьопич (7), 12 Віталій Близнюк (11), 13 Сергій Мякінін (20), 14 Максим Пархоменко (12), 15 Михайло Насеннік (5).

Головний тренер – Володимир Холопов.

Судді: Валентин Слепуха, Роман Пономаренко, Богдан Феленчук. Комісар матчу – Роман Михайленко.

У другому матчі й без того коротка «лава запасних» чернівчан скоротилася ще на одну одиницю – Іван Федоряк напередодні зазнав травми, яка не дозволила взяти участь у повторній зустрічі з «Черкаськими Мавпами». Нагадаємо, що через травми у двобоях з лідером і фаворитом «Стрібі» не змогли допомогти також Антон Рожков (один з лідерів команди), Віталій Скріпов (свого часу був гравцем збірної Туреччини, Денис Єлисевич (кращий баскетболіст Буковини 2010 р.) та Андрій Семенович (капітан команди).

Попри всі проблеми, в дебюті звітного матчу «стрібівці», як і напередодні, навіть вели у рахунку (3:2, 6:4). Хоча втриматися за титулованими суперниками підопічні Олександра Чермака довго не змогли – після 13:17 черкащани почали відриватися. І перша перерва застала рахунок 22:32.

У другій чверті гості ще збільшили відрив. Хоча цей відрізок запам’ятався і «розгоном» бомбардирських якостей Володимира Зеленого, який, зрештою, став найрезультативнішим за всі чотири зустрічі «Стріби» з «Черкаськими Мавпами» – 27 очок (у першій грі у Чернівцях найбільше закинув Юрій Коршунов – 22 очки, а в Черкасах найвлучнішим був першого дня Сергій Мякінін – 25 очок).

Не подумайте, що хтось ставить під сумнів заслуженість перемоги «Черкаських Мавп» (вони справді суттєво переважали чернівчан), але, справедливості заради, слід зазначити, що судді значно частіше помилялася на користь гостей. Робили це, як правило, молоді арбітри, які, напевно, просто не можуть впоратися з «тиском авторитету» черкаської команди. А ось арбітр ФІБА Валентин Слепуха був принциповішим до обох сторін. І, зокрема, «нагородив» технічним фолом Олександра Коровякова, який навмисно вдарив ліктем в обличчя Володимира Зеленого (вони й до цього обмінювалися «люб’язностями», але «стрібівець» виявився більш стриманим).

Проте ці порушення правил «fair play» здадуться нам «квіточками», якщо реальністю стануть прогнозовані «закулісні ігри», механізм яких, схоже, вже запущений проти «Стріби».

Фото шукайте на нашому порталі пізніше.

***

Фото: Ольга Мазурашу, sportbuk.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.