Фото (більярд): Фінал Відкритого Чемпіонату Буковини виграв гімназист з Калуша

1

19 грудня 2010 р. у Центрі розваг «Панорама» відбулася фінальна частина Відкритого Чемпіонату Чернівців з більярду («Динамічна піраміда», 2 група). У вирішальному двобої 14-річний Олег Шрамко з Калуша переміг 31-річного чернівчанина Андрія Проданчука.

Саме калуський гімназист Олег Шрамко, попри юний вік, був фаворитом у фіналі. Адже він вже має в активі «бронзу» юніорського Чемпіонату України 2010 р.

Проте першу фінальну партію у напруженій боротьбі виграв якраз Андрій Проданчук – 8:7. Але юний більярдист з Калуша зумів переломити хід двобою, вигравши чотири наступні партії у матчі до чотирьох перемог – 8:2, 8:0, 8:6, 8:3.

Особливо інтригуючою виявилася п’ята партія. Фіналісти по черзі, під тиском відповідальності, припускалися доволі елементарних помилок, даруючи супернику можливість вирішити долю партії на свою користь. Щоправда, на відміну від Проданчука, Шрамко, як кажуть, мав певний запас міцності і, відповідно, право на помилку. Можливо, це й зіграло, зрештою, вирішальну роль, коли Олег все-таки «добив» свого конкурента.

Загалом, за сезон у цих змаганнях взяли участь близька ста спортсменів. А до фінальної частини були допущені 20 сильніших.

Переможця Олега Шрамка нагородили один з керівників Центру розваг «Панорама» Віктор Равлюк, віце-президент обласної федерації більярду і депутат Чернівецької міської ради Олег Громадський та відомий тренер Ілля Осачук, який був і головним суддею.

«Новоспечений» чемпіон Буковини серед гравців другого ешелону більярдом займається два з половиною років. Більшу частину часу його тренував саме Ілля Осачук – наставник найтитулованішого буковинського більярдиста Ярослава Тарновецького. Для цього хлопець декілька разів  на тиждень добирався з Калуша до Чернівців. Тепер він більше тренується вдома, заїжджаючи періодично до чернівецького наставника на консультації, які регулярно отримує і в телефонному режимі.

Олег Шрамко, крім більярду, займається вільною боротьбою у Калуші. А ще він є успішним учасником олімпіад з математики серед школярів.

Бронзовими призерами звітних змагань стали Юрій Марич, який у півфіналі програв майбутньому переможцю 1:3, та Ігор Громадський, який у боротьбі за путівку до фіналу у драматичній боротьбі поступився Андрію Проданчуку.

Детальніше про змагання читайте на нашому порталі пізніше.

Фінал буде транслюватися в запису на телеканалі «Чернівці» (стежте за програмою та анонсами на нашому порталі).

***

Фото: Іван Мітрік, Георгій Мазурашу, sportbuk.com

no images were found

***

Олег Шрамко з переможним трофеєм. Фото: Георгій Мазурашу

Leave A Reply

Your email address will not be published.