Фото: Фінал обласних сільських спортивних ігор-2010 у Новоселиці

2

5.09.2010 р. у Новоселиці відбувся фінал обласних сільських спортивних ігор, в рамках якого відсвяткували і 60-ліття спортивного товариства «Колос».

Святкове дійство розпочалося урочистою ходою (від Палацу культури до районного стадіону «Колос») за участю всіх учасників та почесних гостей змагань, серед яких були чемпіон Європи та світу, кращий спортсмен України 2006 р. Іван Гешко (уродженець Кліводина Кіцманського району), кандидат до олімпійської збірної, переможниця Командного Чемпіонату Європи-2010 на дистанції 800 м новоселицька чернівчанка Наталка Лупу, чемпіон Європи серед юнаків з боротьби дзюдо Роман Паскар (уродженці Маршинців Новоселицького району), чемпіонка Європи серед дівчат в команді з настільного тенісу Валерія Степановська (уродженка Черепківки Глибоцького району), неодноразова переможниця та призерка національних і міжнародних змагань з боротьби самбо Христина Кирил, екс-рекордсменка України серед дівчат з бігу на 400 м Ольга Михайличенко, неодноразова переможниця національних змагань, рекордсменка України серед дівчат на дистанції 1500 м, учасниця юнацьких і юніорських чемпіонатів Європи та світу Людмила Кирийчук (Маршинці Новоселицького району)  та інші.

Під час урочистості різними нагородами були відзначені «колосівські» керівники районів-лідерів розвитку фізичної культури і спорту серед сільського населення та люди, які цьому активно сприяють. Найкращою ця робота визнана у Новоселицькому районі. Голова облради «Колос» Петро Івасюк вручив відповідний трофей голові Новоселицької райдержадміністрації Деомиду Шові, який зволів отримати нагороду разом з керівником районного спортклубу «Колос» Георгієм Кирилом, чию заслугу в успіхах новоселицького спорту важко переоцінити. Кирила було нагороджено і як одного з кращих керівників районних «колосівських» організацій в Україні. Приємно здивували і ветеранів-«колосівців», яким вручили пам’ятні презенти.

До програми змагань увійшли волейбол (жінки і чоловіки), футбол, настільний теніс, легкоатлетичний крос, армспорт, шашки, перетягування линви, більярд і «Тато, мама, я – спортивна сім’я».

Однією з родзинок фіналу обласних сільських спортивних ігор стала участь у них переможниці цьогорічного Командного Чемпіонату Європи на дистанції 800 м Наталки Лупу, яка змагалася на дистанції 1000 м. Звісно, конкуренції у неї не було. Проте було дуже цікаво, символічно і навіть зворушливо, як титулована Лупу, вийшовши на фінішному відрізку дистанції вперед, підбадьорювала другу учасницю – зовсім юну Маринку Царик з Кіцманщини: «Давай-давай, тримайся за мною!» Маринка фінішувала другою за титулованою фавориткою і ще раз підтвердила свою перспективність. Хоча виступала вона поза конкурсом. Тому офіційно друге місце дісталося землячці Оксані Бідочій з Кіцманя, а третє – Мар’яні Апетрей з с. Горбово Герцаївського району. Серед чоловіків на 3-кілометрівці далеченько від переслідувачів відірвався глибочанин Сергій Дуган. За ним фінішували Олег Онуфраш (Заставнівський район) та Юліана Аштефаніца (Герцаївський район). Командну першість у легкоатлетичному кросі розділили Новоселицький та Глибоцький райони.

Традиційно великою була увага вболівальників до футбольних двобоїв. У матчі за 3 місце сторожинцяани здолали з рахунком 2:1 кельменчан. А у фіналі новосельчани з таким же рахунком поступилися кіцманчанам, які мали сильніший склад на чолі з першим капітаном збірної незалежної України Юрієм Шелепницьким, колишнім німецького «Ганновера» Богданом Федірчиком та екс-представником «Динамо-2» (Київ) і юнацької збірної України Олександром Маковійчуком.

Чи не найбільше вболівальницького галасу було навколо волейбольних майданчиків. Підтримка рідної публіки допомогла перемогти чоловічій команді Новоселицького району. Слідом за ним на п’єдесталі пошани розташувалися глибоцькі та вижницькі волейболісти. Серед жінок першість вибороли представниці Сторожинеччини, які випередили у боротьбі за «золото» суперниць з Новоселицького та Кіцманського районів.

У фінальному поєдинку з перетягування линви тріумфували сторожинчани, які буквально вирвали перемогу з рук глибочан, коли останні, напевно, вже уявляли себе із золотими медалями на шиї. Третє місце – у кіцманчан.

Командний турнір з настільного тенісу виграли кіцманчани (Олег Зендик, Тетяна Іліка). Друге та третє місця посіли, відповідно, глибочани (Василь Роман, Олена Мікулеску) та вижничани (Олег Гоян, Аліна Гоян).

У змаганнях спортивних сімей серед тріо з донькою кращими були представники Сторожинецького району (сім’я Кирилюк), друге місце посіла сім’я Різун з Вижниччини і третє – сім’я Фретеучан (Глибоцький район). Серед сімей з хлопчиками перше місце дісталося представникам Заставнівщини (Токарчук), на другій позиції новоселицька сім’я Попових, на третьому – хотинчани Кобевнікови.

У шашках призову трійку утворили: 1. Кіцмань (Василь Паламарик, Любов Царик, Ярослав Курилюк). 2. Герца (Флоаря Гринюк, Георгій Павел, Михайло Павел). 3. Глибока Василь Трофюк, Микола Постевка, Параска Юркевич).

В армспорті (боротьба на руках) командою попереду були «колосівці» з Вижницького, Герцаївського та Глибоцького районів. А індивідуальні перемоги до свого активу записали: категорія до 70 кг – Маріус Байка (Глибоцький район), до 90 кг – Сергій Киргиз (Вижницький), + 90 кг – Рудік Заїць (Герцївський).

Більярдні нагороди розіграли на базі «Сонячна долина». Найвлучнішими виявилися представники Новоселицького, Вижницького та Хотинського районів.

У неофіційному  командному заліку на перших трьох позиціях розташувалися Новоселицький, Кіцманський та Глибоцький райони.

Відео можна переглянути тут:

Фото: Георгій Мазурашу

Технічна підтримка: Вільям Гоголь, Роман Паскар, Людмила Кирийчук

Увага! Ця фотогалерея буде доповнюватися!

***

no images were found

Змагання "Мама, тато, я – спортивна сім'я!" Фото: Георгій Мазурашу
2 Comments
  1. Михайло says

    Молодці діти та батьки та дякувати Богу, що організатори змагань спромоглись провести це свято спорту, в т.ч. для дітей. По-більше би таких цікавих моментів в житті дітей, це призведе до оздоровлення нації!

    1. Для дітей, думаю, це пам’ять на все життя!!!

Leave A Reply

Your email address will not be published.