Буковинці відзначилися на сільських іграх у Скадовську

0

Рекордно великим складом виступають буковинські «колосівці» на Всеукраїнських юнацьких сільських іграх 2010 р. у Скадовську. І рекордно результативно, про що sportbuk.com повідомив заступник голови обласної ради ФСТ «Колос» Дмитро Тівілік.

«Золотий» почин на суперфінальних іграх «Хто ти, майбутній олімпієць» зробив дзюдоїст з Мамалиги Новоселицького району Ілюша Паскарюк. Підопічний тренерів Новоселицької ДЮСШ «Колос» Юрія Паскаря та Георгія Кирила, як ми вже повідомляли, виборов перше місце у категорії до 38 кг. Причому, як відомо, Ілюша після прикрого нещасного випадку залишився без кисті правої руки. Але змагається 14-річний мужній хлопчина із абсолютно здоровими суперниками, та ще й старшими за віком.

У боротьбі дзюдо, де честь Чернівецької області захищали Новоселицька та Сокирянська ДЮСШ, ще 10 наших земляків стали бронзовими призерами: Андрій Липкин (1995 р.н., 42 кг), Роман Ротар (1995 р.н., 55 кг), Артем Лупу (1995 р.н., 66 кг), Максим Штефанеса (1995 р.н., 60 кг), Влад Коростий (1996 р.н., +81 кг), Марина Феличка (1997 р.н., 40 кг), Тетяна Ворничеса (1996 р.н., 44 кг), Юлія Орчакова (1997 р. н.), Роксолана Архелюк (1995 р.н.). У командному заліку буковинські дзюдоїсти були третіми.

Приємно здивували наші боксери. Олександр Бойко (59 кг) та Микола Жижиян (62 кг) піднялися на найвищу сходинку п’єдесталу пошани, Андрій Білоус (48 кг) був другим, а Лівіу Гаврилку (37 кг) і Мар’ян Греник (65 кг) повернулися додому з бронзовими нагородами.

У волейбольному турнірі юнаки 1996 р.н. і молодші з Сокирянської ДЮСШ «Колос» Волейбол юнаки вибороли третє місце, а їхні землячки зупинилися за крок до п’єдесталу пошани.

У футбольному турнірі дівчата з Турятки Глибоцького району (Волоківська ДЮСШ) розділили 3-4 місця.

Вихованці Сокирянської та Бабинської ДЮСШ у пауерліфтингу посіли 6 командне місце.

У вільній боротьбі Мілієвська ДЮСШ командою розташувалася на 7 позиції. Як і представники Кіцманської ДЮСШ у гирьовому спорті.

До першої десятки увійшли командою буковинці у змаганнях з легкої атлетики та загально-фізичної підготовки.

Ігри в Скадовську тривають. Зараз там у футбольних змаганнях серед юнаків у своїх вікових групах змагаються представники Кам’янки Глибоцького району та Мілієвого Вижницького району.

Заступник голови обласної ради ФСТ «Колос» Дмитро Тівілік, не приховуючи задоволення виступом буковинців на сільських іграх, зазначає, що завдяки підтримці з боку облмолодьспортуправління цього року Чернівецька область у звітних змаганнях виставила рекордну кількість учасників у всіх видах спорту, які культивуються у «колосівських» спортшколах краю.

Новоселицькі герої змагань з боротьби дзюдо

.

.

.

.

.

.

.

.

.

***

Буковинські герої змагань з боксу з наставниками

Leave A Reply

Your email address will not be published.