Ще один крок до І ліги

0

«Буковина» здолала у Хмельницькому «Динамо» і наблизилася на відстань одного очка до дострокового підвищення у класі

Шість перемог у шести матчах – так виступає «Буковина» у весняній частині друголігової першості України з футболу. Минулої неділі черговими «жертвами» підопічних Вадима Зайця стали динамівці з Хмельницького.

«Динамо» (Хмельницький) – «Буковина» (Чернівці) – 0:1 (0:0)
17.00. Хмельницький. 5000 глдядачів. 24 градуси.

Гол: Степан Маковійчук (63)

Судді – Микола Кривоносов (Київ), Рстислав Пузанський (Львів), Володими Федунець (Тернопіль). Резервний арбітр – Андрій Папірович (Хмельницький). Делегат ФФУ – І. Карпенко (Кривий Ріг).

«Динамо»: 27 Василь Козіброда, 19 Віталій Балицький, 3 Анатолій Шляховий, 14 Олександр Шимко, 18 Антон Осокін, 6 Олександр Грищук (15 Олександр Ткачук, 75), 8 Олександр Маліцький (11 Богдан Дехтярук, 72), 10 Ярослав Солонинко (22 Олексій Муравський, 82), 4 Максим Горбієвський, 9 Олексій Колесников, 7 Сергій Дітковський. Запасні: 1 Костянтин Дуднік, 16 Вадим Безвещук, 2 Вадим Папірович, 17 Андрій Слободян. Тренер – Віктор Муравський.

«Буковина»: 30 Микола Збарах, 5 Сергій Шевцов, 2 Петро Климус, 3 Павло Іванов, 14 Денис Стоян, 8 Владислав Рудченко, 9 Олег Керчу (7 Вадим Пислар, 80), 25 Роман Дорош (23 Григорій Гаранян, 83), 15 Олександр Донець, 10 Степан Маковійчук (4 Сергій Дяченко, 86), 19 Владислав Коробкін – к (11 Роман Степанков, 73). Запасні: 1 Андрій Ленчінков, 18 Євген Кубай, 22 Роман Ємельянов. Тренер – Вадим Заяць.

Попередження: Горбієвський (14), Маліцький (70), Шимко (89) – Донець (51), Ємельянов (65).

Вилучення: Горбієвський (39, друга жовта) – Ємельянов (90).

Гру контролювала «Буковина»

Господарі поля були не менш налаштованими на перемогу, ніж чернівчани. Адже для них це був чи не останній шанс зберегти шанси на призове місце у групі А. Проте «Буковина» з перших хвилин ігрова і територіальна перевага була на боці «Буковини». Можливо, хмельничани свідомо віддали ініціативу, розраховуючи на контратаки. Але гострішими були атакувальні дії буковинців, які вже в дебюті матчу могли відкрити рахунок. Степан Маковійчук прорвався зліва до карного майданчику і під кутом пробижно пробив у ближній кут, але влучив у бокову сітку. Підопічні Вадима Зайця більше володіли м’ячем, атакували, але до по-справжньому гольових моментів справа доходила рідко. На на 37 хв. наші земляки прогавали небезпечний контрвипад динамівців, яку Олександр Грищук завершив практично дзеркально згаданому удару Маковійчука.

Ключовим став епізод на 39 хв., коли Максим Горбієвський, маючи в пасиві жовту картку, зніс в центрі поля Олександра Донця і, таким чином, перервав гостру атаку «Буковини». Арбітр без вагань дістав «гірчичника», який, зрозуміло, перетворився на червону картку.

Матеріалізувати чисельну перевагу до перерви чернівецькі футболісти не встигли. Хоча близьким до взяття воріт на 45 хв. був Владислав Коробкін, який головою в падінні метрів з восьми пробив в сантиметрах від лівої стійки.

Красень-гол Маковійчук і ми – попереду!

На початку другого тайму буковинці прогнозовано «накрутили» швидкість, аби дотиснути суперників. На 47 хв. Владислав Рудченко з правого кута воротарського майданчика не став бити по воротах, а віддав пас в центр, але захисники перехопили м’яча. На 61 хв. Роман Ємельянов від правого кутового прапорця вдало подав на дальню штангу, де верхову боротьбу виграв Петро Климус. Але удар вийшов не дуже сильним і оборонці встигли перервати потенційно гольову траекторію польоту м’яча. За хвилину Маковійчук з лівого флангу практично по лінії проскочив до воротарського майданчика, звідки потужно пробив і влучив у кіпера. А ще через хвилину після подачі з лівого флангу той же Маковійчук ефектно головою у падінні переправив шкіряну кулю у ближній кут воріт «Динамо». Вийшовши вперед, буковинці не скинули обертів, адже недарма кажуть, що краща оборона – це атака. На 66 хв. Павло Іванов зліва навісив в центр карної зони, звідки Маковійчук пробив головою повз праву стійку.

За такого перебігу подій на полі, хмельничани реально не могли розраховувати навіть на нічию. Хоча на останніх хвилинах після навісу до штрафного майданчику «Буковини» у метушні поблизу наших воріт створилося враження небезпечного моменту, але удар головою у динамівця вийшов несильним, тож м’яч став легкою здобиччю Миколи Збараха.

На останній хвилині основного часу другу жовту картку примудрився заробити Роман Ємельянов, який лише на 73 хв. вийшов на заміну. Тож додані 3 хвилини команди догравали у рівних складах. І в атаках «Буковини», яка зробила ще один переможний крок до І ліги.

Керчу вибув до кінця сезону

На жаль, через травму не зміг дограти матч Олег Керчу, який на 79 хв. у зіткненні в середині поля отримав небезпечного удару в голову. Спершу була підозра на перелом «основания» черепа. Але, на щастя, обійшлося меншими проблемами, про що «МБ» розповів лікар команди Валерій Чинчик: «Зі стадіону ми на швидкій поїхали до хмельницької обласної лікарні, де зробили рентген. Виявилося, що у Олега перелом лобної кістки. На місці я придбав необхідні ліки. Уже проконсультувалися з лором. Нічого не потрібно ні вправляти, ні оперувати. Тобто у нього перелом без зміщення. Гемотома розсмокчиться і все зростеться. Днів за десять подивимося, що буде з гемотомою. Через два тижні Олег зможе почати легенько бігати. А за місяць-півтори, сподіваюся, зможе тренуватися вже у загальній групі».

Команда сподівається на «12-го гравця»

Головний герой матчу Степан Маковійчук розказав «МБ» секрет своєї супер активності у звітному поєдинку: «Просто хлопці мене «накручували», що я маю в Хмельницькому відіграти і за попередню домашню гру, яку пропустив через перебір жовтих карток. От я і старався зіграти за два матчі одразу (сміється – авт.). Гол справді вийшов гарним. Напевно, воротар не очікував, що я буду бити у ближній кут, а удар вдався, як кажуть, «міліметровим» – в притирку з штангою. Чи не розслабилися після вилучення суперника? Навіть навпаки. Бо коли команда залишається у меншості, всі стараються грати з подвійною енергією – «і за ого хлопця». Тому ми теж мобілізували свої сили. Головне, що виграли! Сподіваємось тепер на активну підтримку вболівальників у неділю в домашній грі з «Єдністю». Можливо, наш 12-й гравець цього разу буде 12-тисячним!».

Президент клубу Василь Орлецький теж не приховував позитивних емоцій: «Я дуже радий, що команда виграла цей матч, що вже впритул наблизило нас до І ліги. Дуже хотілося би зробити цей вирішальний крок у наступному матчі з «Єдністю», в якому нас влаштує і нічия. Але можете не сумніватися: «Буковина» буде грати на перемогу! Тож запрошуємо шанувальників футболу в неділю о 17.00 на стадіон «Буковина». Не забувайте, що квитки краще придбати завчасно, щоби потім не стояти пів тайму в черзі біля кас».

«Футбольна місія» ДАІ

На матчі у Хмельницькому була присутня поважна вболівальницька торсида з Чернівців. На гру фани добралися не без пригод. У Хотинському районі один з мікроавтобусів з вболівальниками надовго затримався біля поста ДАІ. Довелося втрутитися в ситуацію віце-президенту ФСК «Буковина» Валерію Королянчуку, який переконав небайдужих до футболу «даїшників», що немає серйозних причин для того, аби позбавити команду важливої на виїзді вболівальницької підтримки.

А вже дорогою назад в поле зору хмельницької ДАІ потрапило авто голови ради ФСК «Буковина» Василя Федорюка, який, до слова, посприяв і нашому виїзному репортажу. Дізнавшись, що чернівчани «скривдили» його земляків, офіцер з посмішкою сказав: «Тоді з вас штраф!» Але подивившись ще раз на радар, зрозумів, що перевищення швидкості не тягну на «футбольну помсту» і побажав щасливої дороги і… успіхів у І лізі.

Степан Маковійчук
Степан Маковійчук

Leave A Reply

Your email address will not be published.