Бойове хрещення вижницької слаломної траси

0

Кубок України та молодіжний чемпіонат України U-23 з веслувального слалому гостював на річці Черемош неподалік від Вижниці. Ці змагання 25-28 квітня 2010 р. стали таким собі бойовим хрещенням для нової буковинської слаломної траси, яку облаштував Дмитро Косенко і яку високо оцінили місцеві та приїжджі спортсмени та фахівці, відзначивши, що іншого подібного вдалого місця для веслувальної слаломної траси вони в Україні не зустрічали. Уже заговорили і про те, що на Буковину можуть «перекочувати» і інші передбачені національні старти. На цій трасі, на думку спеціалістів, наші спортсмени зможуть набагато краще готуватися до міжнародних змагань з цього олімпійського виду спорту.

Деякі приїжджі команди вже озвучили плани залишитися тут на навчально-тренувальному зборі, і взагалі тренуватися на черемошській трасі при першій ліпшій нагоді. А якщо покращити і під’їзди та інфраструктуру, до буковинських Карпат можуть зачастити і зарубіжні веслувальні слаломісти, що нам, звісно, на руку. Новий керманич Вижницької райдержадміністрації Олег Унгурян зазначив, що місцева влада готова всіляко сприяти цьому.

Звітні змагання викликали чималий інтерес не лише у місцевих жителів – практично жодна машина не проїжджала, аби не зупинитися й не поповнити на якийсь час глядацьку аудиторію. Що, зрештою, лише підкреслює перспективність нової слаломної траси.

Повертаючись до самих змагань, зазначимо, що буковинці до п’єдесталу пошани не дотягнули, а в командному заліку призовутрійку утворили представники Вінниці, Києва та Харкова.

Бойове хрещення вижницької слаломної траси. Фото Георгія Мазурашу
Фото Георгія Мазурашу

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Більше фотографій дивіться тут:

http://turnir.com.ua/extremalnyj_sport/galerijas/georgiy/3523?show_thumbs&all_comments=1&picture=1

Leave A Reply

Your email address will not be published.