heshko.com: Гешкові прооперували травмовану ногу

0

Чемпіон Європи (2005 р.) та світу (2006 р.) з бігу на 1500 м Іван Гешко, який ще з пекінської Олімпіади-2008 не може ніяк відновитися після травм, змушений був «лягти під ніж». Останнім часом його турбувала стопа. Столичні медики порекомендували хірургічне втручання. Кращого спортсмена України 2006 р. Прооперували 9 жовтня в київській клініці доктора Лінька. А вже на другий день він вийшов з лікарні і вирушив на відновлювальний збір до Євпаторії.

Нагадаємо, що на Олімпіаді в Пекіні Іван Гешко був заявлений, але не вийшов на старт забігу на 1500 м через проблеми із спиною. Він консультувався і лікувався у багатьох фахівців в Україні і за кордоном. Зрештою, травми ніби залишилися було позаду. Але вже проблеми зі стопою декілька разів завадили Іванові Гешку повернутися на змагальну арену, коли він набрав було непоганої форми і планував стартувати.

Обстеження у Чернівецькому діагностичному центрі мали позитивний характер – мовляв, на знімках немає жодних змін, які вказували би на серйозні проблеми. Але стопа продовжувала боліти, що унеможливлювало нормальний тренувальний процес. Тоді Івану порадили обстежитися у Києві. Тут результати вже були інакшими – «Білій грозі чорного континенту» (як назвали Гешка після численних перемог над африканськими стаєрами) порадили вдатися до хірургічного втручання.

Хірурга Володимира Новікова порадили колеги по олімпійській збірній (до речі, нещодавно він оперував іншого буковинського стаєра Миколу Лабовського – http://turnir.com.ua/lehkaja_atletika/23072009-labovskij_pered_zmagannjmi_mene_zbila_mas). Знаного бігуна прооперували в одній із столичних клінік. За декілька годин він відійшов від наркозу. А другого дня виписався з лікарні і вирушив на відновлювальний збір до Євпаторії. Як пояснив сам Іван: «Наступна перев’язка через три дні, то чого я маю сидіти в лікарні, якщо перев’язати ногу можуть і в Євпаторії».

Інформації про прогнозований час відновлення після операції наразі немає. Але сподіваємося, що Іван якнайшвидше зможе знову повноцінно тренуватися і, зрештою, повенутися на змагальну бігову доріжку, чого ми йому і бажаємо!

http://turnir.com.ua

«Факти»

ЧЕМПИОНУ МИРА И ЕВРОПЫ ПО БЕГУ ИВАНУ ГЕШКО В КИЕВСКОЙ КЛИНИКЕ СДЕЛАЛИ ОПЕРАЦИЮ НА НОГЕ

Известному украинскому легкоатлету Ивану Гешко пришлось перенести хирургическое вмешательство. Операцию на травмированной еще летом пяточной кости чемпиону мира и Европы в беге на 1500 метров сделали 9 октября в знаменитой столичной клинике доктора Линько. Операция прошла успешно, и уже на следующий день Иван Гешко отправился на восстановительный сбор в Евпаторию.

– В последнее время травмы меня просто замучили, – рассказал “ФАКТАМ” по телефону из Евпатории Иван Гешко. – Из-за проблем со спиной вынужден был сняться с забега на Олимпийских играх 2008 года. Летом на тренировке повредил ступню. Из-за больших нагрузок на пяточной кости образовался нарост. Из-за сильной боли тренироваться было просто невозможно. Обратился за консультацией к известному хирургу Владимиру Новикову, специализирующемуся на специфических спортивных травмах. Это ученик доктора Ярослава Линько, в клинике которого мне делали операцию. Врач рекомендовал не тянуть время и срочно “почистить” пяточную кость.

Операция длилась полчаса. Через несколько часов я отошел от наркоза. А вечером следующего дня уже отправился поездом в Евпаторию. Через несколько дней мне снимут швы. Пока хожу с палочкой, потихоньку могу наступать на больную ногу.

– Прогнозы медиков благоприятные? Сможешь заниматься бегом?

– Ну конечно! Через месяц надеюсь приступить к полноценным тренировкам. Я еще не сказал своего последнего слова в спорте. В моей коллекции ведь нет еще олимпийской медали! Собираюсь покорить Лондон-2012.

– Чем радует тебя и твою супругу Олесю ваш сынишка?

– Вы имеете в виду нашего первого сына Тарасика? 12 октября ему исполнилось два годика. Такой шустрый пацан, угнаться за ним невозможно. А 8.09.09 у нас родился второй сын. Совсем чуть-чуть не дотянула Олесенька до даты 09.09.09 (смеется). Александр – настоящий богатырь, родился весом 4 кг 50 г и ростом 57 см.

– Поздравляем с пополнением, а заодно и с прошедшим юбилеем. Ведь 19 августа тебе 30 лет исполнилось.

– Спасибо! День рождения отпраздновали в одном из ресторанов Черновцов. Среди гостей были руководство области и города, родные, друзья, в том числе восьмикратный чемпион Европы Сергей Лебедь. Подарили много подарков, среди которых метровая скульптура с моим изображением и торт в форме стадиона. Но самым приятным сюрпризом стало для меня исполнение Олесей песни о любви.

http://facts.kiev.ua/

heshko.com (18/10/2009 11:25)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.