heshko.com: На честь ювілею чоловіка Леся Гешко заспівала

0

Кращий спортсмен України 2006 р. і капітан збірної України з легкої атлетики Іван Гешко 19 серпня 2009 р. відсвяткував своє 30-ліття. Урочистість відбулася у ресторані «Чернівці» готелю «Буковина» – офіційного партнера Івана та спортклубу «Гешко». Серед гостей були і керівники області та міста, і рідні, і друзі-спортсмени, в т.ч. 8-разовий чемпіон Європи з кросу Сергій Лебідь.

Святкова імпреза розпочалася на офіційній ноті. Спершу ювіляра привітав заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Борис Баглей, який, крім добрих слів та офіційної подяки, вручив Івану скульптурно-спортивну композицію висотою майже 1 м, що стало найвищим інливідуальним трофеєм, який коли-небудь вручали на Буковині. Секретар Чернівецької міської ради Троян Єремічук нагородив Івана Гешка найціннішою відзнакою столиці Буковини – медаллю «На славу Чернівців».
Вітань було багато – від офіційних до «прикольних». Приміром, директор Чернівецької обласної ШВСМ Сергій Задорожняк жартома запропонував ювіляру індивідуальний план на наступні 50 років, в якому передбачено наступні 10 років бігати так, як попередні 10, ще за 10 років виховати в ролі наставника «нових гешків», а вже наступні 30 років провести в ролі якогось там керівника ШВСМ, облспортуправління чи Міністерства. Цю пропозицію одразу «відпротестував» керівник кафедри фізвиховання Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ Станіслав Ніколенко (який, до речі, свого часу на юнацькому рівні перемагав самого Юрія Сєдих), мовляв, через 10 років він хотів би бачити вже кандидата наук (а Іван є аспірантом Кам’янець-Подільського національного університету) Івана Гешка на чолі кафедри фізвиховання ЧТЕІ КНТЕУ.
Найбільше ювіляра розчулили вітальні слова наставника – заслуженого тренера України Георгія Миронюка, який став для Івана другим татом. Приємно здивували винуватця свята тортом у формі стадіону від спортклубу «Гешко», пісенним презентом від сексапільної шоу-групи «Вікторія» та іншими сюрпризами. Не кажучи вже про майже сенсаційне повернення на сцену дружини Олесі, яка колись співала напівпрофесійно, а тепер подарувала чоловікові зворушливу пісню про кохання.
Сам Іван зізнався, що від дружини Олесі найбільше тепер чекає іншого подарунку – днями вона має народити йому другу дитину (лікарі прогнозують ще одного хлопчика). А як ювіляр найбільше мріє якнайшвидше відновитися від травм і спробувати підкорити олімпійський Лондон-2012.
Найтитулованішйи гість свята – 8-разовий чемпіон Європи з кросу Сергій Лебідь ззаначив, що спеціально приїхав з Дніпропетровська на ювілей друга не лише тому, що Іван – його давній колега і капітан збірної України. Просто, за словами Сергія, коли у людини все добре – друзів «хоч відбавляй», а у Івана тепер через травми не все складається найкращим чином, тому навіть не розмірковував, їхати чи не їхати – однозначно так!
Георгій МАЗУРАШУ

heshko.com (21/08/2009 13:13)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.