heshko.com: Губернатор гарантував потенційним олімпійцям владну підтримку

0
Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Володимир Куліш зустрівся 6 березня 2008 року з буковинськими кандидатами до олімпійської збірної України та їх тренерами, аби особисто поцікавитися, з якими проблемами та труднощами вони стикаються в процесі підготовки до головних змагань чотириріччя і яка допомога потрібна від обласної виконавчої влади. У зустрічі взяли участь єдиний серед буковинців учасник Олімпійських ігор 2000 та 2004 рр. Іван Гешко, який торік знову виконав олімпійський норматив на дистанції 1500 м, тренер потенційного олімпійця Тетяни Дорохової (стрільба з лука) – Світлана Капанадзе, кандидат до олімпійської збірної з легкої атлетики Наталя Лупу, керівник обласного спорту Георгій Мазурашу та начальник управління інформації та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Богдан Онуфрик.

Від Чернівецької області до провідної групи кандидатів на поїздку до олімпійського Пекіну входять Іван Гешко (Чернівці, Кіцмань, офіційний партнер – готельно-туристичний комплекс “Буковина”), який, нагадаємо, є радником голови ОДА з питань спорту, та Тетяна Дорохова (Чернівці). Відповідно, в центрі уваги під час зустрічі перебували саме проблеми, пов’язані з їх підготовкою. Голова обласної державної адміністрації запевнив Івана та наставника Тетяни (яка в ці дні захищає честь держави на чемпіонаті Європи в приміщенні в Італії), що порушені ними проблеми будуть вирішені в найкоротші терміни. На підтвердження сказаного Володимир Іванович на очах у гостей та присутніх представників ЗМІ підписав відповідні доручення (від 06.03.08 №53-К), згідно з якими передбачено надати цільову субвенцію Кіцманському районному бюджету для придбання потрібних матеріалів, обладнання, інвентарю та здійснення необхідних робіт на стадіоні у м. Кіцмані та інших об’єктах, використання яких пов’язане з підготовкою кандидата до олімпійської збірної України Івана Гешка, а також придбання сучасного луку та аксесуарів для Тетяни Дорохової.

У названих дорученнях закцентовано увагу райдержадміністрацій, Чернівецької та Новодністровської міських рад, відповідних підрозділів облдержадміністрації на необхідності забезпечення якнайкращих умов для підготовки всіх кандидатів до олімпійської збірної команди України до офіційних національних та міжнародних змагань.

Крім Івана Гешка та Тетяни Дорохової, кандидатами до олімпійської збірної України серед буковинців є Микола Лабовський (Чернівці, Герцаївський район, легка атлетика, 1500 м), Олександр Друцул (Чернівці, стрільба з лука, як і Дорохова, – учасник зимового чемпіонату Європи-2008), Наталя Лупу (Новоселиця, легка атлетика, 800 м), Севіль Ібрагімова (Чернівці, легка атлетика, естафета 4х100 м), Олена Моток (Сторожинецький район, легка атлетика, стрибки у висоту), Ліна Герасименко (Чернівці, стрільба з лука), Олександр Борисюк (Кіцмань, легка атлетика, 1500 м), Олександр Величко (Кіцмань, легка атлетика, 1500 м, 3000 м з/п). Якщо Україна здобуде олімпійську ліцензію у велоспорті ВМХ, до Пекіна може вирушити і хтось із новоселицьких велосипедистів, які перебувають на лідируючих позиціях в державі.

Голова обласної державної адміністрації наголосив, що заходи, пов’язані з підготовкою та участю названих спортсменів у національних та міжнародних змаганнях, фінансуватимуться з обласного бюджету в першочерговому порядку.

На прощання Володимир Іванович ще раз подякував спортсменам за те, що вони прославляють рідний край та Україну і побажав їм подальших успіхів. А також запросив Тетяну Дорохову (через тренера) до “Будинку з левами” по приїзді з чемпіонату Європи.

(оновлено 11.03.08, 18.43)

Володимир Куліш подарував героям чемпіонату Європи сучасним інвентарем

У вівторок, 11 березня, голова обласної державної адміністрації Володимир Куліш зустрівся з кандидатами до олімпійської збірної України Тетяною Дороховою та Олександром Друцулом, які під час нещодавньої аналогічної зустрічі перебували у Турині на чемпіонаті Європи зі стрільби з лука в приміщенні. Оскільки вояж до Італії виявився для наших спортсменів надзвичайно вдалим, Володимир Іванович спершу привітав Тетяну з індивідуальною перемогою і командним “сріблом”, а Олександра – з першою дорослою нагородою міжнародного гатунку – особистою “бронзою”.

– Це велика честь для всіх нас, що ви досягли таких успіхів, – зазначив Володимир Куліш. – Користуючись нагодою я хотів би вручити Тетяні найвищу місцеву відзнаку – “Буковина”. Гадаю, це лише перший крок до інших перемог. Сподіваюся, ще буде у нас і олімпійське “золото”.

Крім відзнаки “Буковина”, голова обласної державної адміністрації вручив Тетяні Дороховій та Олександру Друцулу умовні чеки на придбання сучасного інвентарю, про що спортсмени клопотали раніше. Щодо забезпечення Дорохової окремим житлом у Чернівцях, Володимир Іванович зазначив, що звернувся з відповідним проханням до Чернівецького міського голови Миколи Федорука і сподівається на позитивну відповідь. І небезпідставно, адже Микола Трохимович вже заявив офіційно, що всі буковинські спортсмени, які увійдуть до олімпійської збірної і потребуватимуть покращення житлово-побутових умов, отримають квартири від Чернівецької міської ради.

Під час зустрічі Володимир Куліш представив і нового офіційного партнера Тетяни Дорохової та Олександра Друцула – торгово-розважальний комплекс “Боянівка”. Директор комплексу Дмитро Равлюк запевнив, що “підшевні” матимуть максимально можливу підтримку у вирішенні тих проблем, які в силу різних обставин не може взяти на себе обласна влада.

– Дякую голові обласної державної адміністрації п. Кулішу та облспортвідділу і п. Мазурашу за підтримку, – сказала після зустрічі заслужений тренер України Світалана Капанадзе, яка тренує Тетяну Дорохову та, разом з Олегом Оспенком – Олександра Друцула. – Постараємося докласти всіх зусиль для якнайкращої підготовки спортсменів та здобуття високих місць на змаганнях найвищого гатунку. – Зустріч з першою особою краю залишила дуже приємні враження, – зізналася Тетяна Дорохова. – Нам гарантували придбання необхідного інвентарю, що дуже важливо в нашому виді спорту. Мене запевнили, що разом з міською владою вирішать моє житлове питання. Спонсор теж пообіцяв максимальну підтримку. Що ще потрібно? Залишається готуватися до змагань і штурмувати наступні висоти.

Михайло ДОБРИЙ, “МБ”

heshko.com (07/03/2008 08:25)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.