heshko.com: Гешко роздавав призи в Івано-Франківську

0

Найтитулованішим почесним гостем західноукраїнського фіналу змагань серед школярів в рамках всеукраїнської акції “Крок до здоров’я” під патронатом торговельної марки “Біола”, який гостював в Івано-Франківську, був кращий спортсмен України 2006 р. Іван Гешко.

Звертаючись до учасників та глядачів під час церемонії відкриття, Іван згадав, що колись школярем змагався в тому манежі на “Прикарпатській зимі” і навіть має в своєму активі два рекорди змагань. “Український Іван Грозний” також припустив, що з фіналістів нашого регіону теж цілком можуть вирости майбутні чемпіони, побажав успіхів всім командам, але зізнався, що трішки більше вболіває за земляків-буковинців.

Єдину командну путівку до всеукраїнського фіналу виборювали по одній змішаній шкільній збірній із західних областей, які мірялися силами у віджиманні від підлоги, підтягуванні, човниковому бігу, стрибках у довжину з місця, стрибках через скакалку та піднімання тулупу в сід.

Рідну для Гешка Буковину в Івано-Франківську представляли школярі з Топорівців Новоселицького району. В їх активі перемога в одному з видів програми – у стрибках через скакалку найсильнішою виявилася учениця 5 класу Марія Бриндуляк, яка за хвилину “наскакала” цілик 115 разів. В активі топорівців також другі місця в стрибках у довжину серед юнаків і дівчат та третє місце у човниковому бігу (юнаки). У всіх видах програми, крім згаданих стрибків через скакалку та віджимання від підлоги (де першість вибороли представники Закарпаття), лідерами були господарі змагань. Зрозуміло, іванофранківці були кращими і в загальнокомандному заліку, де на другій та третій позиціях фінішували закарпатці та буковинці.

Переможці та призери отримали заслужені нагороди, але без презентів від ТМ “Біола” не залишився жоден з учасників. Їх разом з Іваном Гешком вручала місцева “зірочка” – заслужений майстер спорту з гімнастики Дарія Згоба. Робити “кроки до здоров’я” школярам разом з прославленими спортсменами “допомагали” і керівники спорту Прикарпаття та Буковини Роман Вірастюк та Георгій Мазурашу.

Після нагородження “цвях програми” Іван Гешко ще довго роздавав інтерв’ю та автографи, а також терпляче фотографувався зі всіма охочими. Під час спілкування з журналістами кіцманський чернівчанин, зокрема, подякував ініціаторам та організаторам акції: “Дуже похвально, коли фірма-виробник соків пропагує не лише свою продукцію, а й здоровий спосіб життя. Я побував на місцевих акціях у Львові, Тернополі, Чернівцях і можу сказати, що рівень підготовки наших школярів мене приємно здивував. Гадаю, нам не варто регулярно з сумом констатувати, що підростаюче покоління – менш розвинуте, ніж попередні. Краще звернути більше уваги на створення належних умов для занять фізичною культурою і спортом та активніше працювати в напрямку організації секційної роботи в школах, залучення найбільш здібних школярів до занять в спортивних школах. Впевнений, у нашого спорту є майбутнє, ми ще не раз святкуватимемо гучні перемоги співвітчизників на міжнародній арені, фізкультурно-спортивна галузь переживатиме і кращі часи, а отже і серйозні проблеми із здоров’ям нації, які ми відчуваємо зараз, з часом ставатимуть все менш гострими”.

Михайло ДОБРИЙ
heshko.com (04/11/2007 00:47)
***

Leave A Reply

Your email address will not be published.