heshko.com: Гешко поділився з журналістами емоціями спортсмена року

0

Перший серед буковинців спортсмен року в Україні Іван Гешко сьогодні поділився із земляками-журналістами враженнями від церемонії “Герої спортивного року” та найближчими планами:

– Приємно, що відтепер і на українському рівні з належною помпезністю відзначають героїв спортивного року – як це вже чотири роки роблять на Буковині, – зазначив на сьогоднішній зустрічі з буковинськими журналістами чемпіон світу та Європи з бігу на 1500 м Іван Гешко (“Динамо”, клуб “Біола”, офіційний партнер – ГТК “Буковина”), якого в столичному Жовтневому палаці нагородили, як кращого спортсмена України 2006 року. – Номінація “Кращий спортсмен року” була головною, тому переможця оголосили наприкінці свята, тож для нас хвилююче очікування було найтривалішим. Звісно, дуже приємно, що “Академія спорту”, до якої увійшли 22 олімпійських чемпіона, назвала кращим саме мене. Адже і інші номінанти (фігуристи Грушина і Гончаров та пловець Лісогор), на мою думку, були гідні цієї нагороди.

Прес-конференція розпочалася з офіціозу: керівник обласного спорту Георгій Мазурашу передав “імениннику” офіційні вітання від голови облдержадміністрації Володимира Куліша (який телефоном вже вітав Івана з видатним успіхом), всіх заступників губернатора, вручив йому пам’ятну адресу з нагоди визнання кращим спортсменом України та ексклюзивний презент із зображенням найгарніших місць Чернівців.

Відповідаючи на запитання журналістів, Іван розповів, що за лаштунками з цим успіхом його привітали і легендарний Сергій Бубка, і Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Віктор Корж, і знані наставники збірної України з футболу Олег Блохін та Андрій Баль, інші відомі особистості. Вже на фуршеті лідер крайового і вітчизняного спорту познайомився із ще двома олімпійцями з Кіцманщини:

– Мене переповнювала гордість за рідний район, коли до мене підійшли олімпійський чемпіон з гандболу Сергій Кушнірюк та відома веслувальниця Марія Данилюк-Омельянович зі словами: “А ми з Витилівки”. Поспілкувалися, згадали добре знайомі нам всім рідні місця. Приємно, що серед учасників свята були і інші буковинці – космонавт Леонід Каденюк, ведучий імпрези Петро Мага. Нагороджували мене легендарні Лариса Латиніна та Валерій Борзов, який десять років жив у Чернівцях. А фінальну пісню написали телеведучий Петро Мага та інший екс-чернівчанин Олег Шак, який тепер працює в команді Павла Зіброва. Серед численних минулорічних успіхів Іван відзначив перемоги на чемпіонаті світу в Москві та на етапі “Золотої ліги” в Парижі, де збирається рекордна для легкоатлетичних змагань кількість глядачів.

Як у депутата Чернівецької міської ради та радника голови облдержадміністрації Володимира Куліша з питань спорту, у Гешка поцікавилися його думками щодо стану футбольного клубу “Буковина”.

– Футбол недарма називають “королем спорту”, це надзвичайно популярна і масова гра, в яку люди грають з дитячого садочка і поки ще можуть ходити. У нас далеко не найбідніше в Україні місто, тож маю надію, що спільними зусиллями все-таки вдасться відродити футбольні традиції. Звісно, не без участі міської та обласної влади. Інша справа, що футбол, гадаю, став останнім часом надто дорогим видовищем. Але треба виходити з наших реалій і все-таки шукати шляхи виправлення становища. Команда у нас, переконений, має бути і тішити глядачів вдалими виступами. А якщо будуть результати, якщо до нас будуть приїжджати відомі команди, тоді, думаю, і вболівальників на трибунах побільшає, а отже легше буде говорити про футбол, як про спортивний бізнес. Щодо найближчих планів, титулований бігун зазначив, що наразі він повністю сконцентрований на підготовці до сезону. Якщо все буде гаразд, перші старти намічені на липень.

Символічно, що наприкінці прес-конференції журналісти “пустили по руках” трофей “Спортсмена року”, адже кожен, хто об’єктивно висвітлює спортивну тематику в ЗМІ, по праву може вважатися співавтором гучних успіхів буковинського спорту.

Григорій ПАСАТ, “МБ”
heshko.com (16/04/2007 14:53)
***

Leave A Reply

Your email address will not be published.