«Нива» – «Буковина»: проблеми зі складом та гол на останніх хвилинах

Хоча, напередодні виїзної гри чотирнадцятого туру чемпіонату України «Буковина» мала серйозні проблеми з кадрами. Через дискваліфікацію гру повинні були пропустити Олександр Жумига та Тарас Сивка, а Ігор Крашневський лікувався після травми.

0

В сумі в передматчовому протоколі було записано лише 3 запасні гравці. Але це не завадило «буковинцям» „запалити” в першій частині гри. Можна сказати, що тернопільці реально пережили дуже непростий перший тайм.  


Уже в дебюті після штрафного Іванченко м’яч просвистів в небезпечній близькості від воріт. Удару Богдана забракло трохи влучності. На 17 хвилині зустрічі Палагнюк, зібравши навколо себе двох захисників і воротаря, відкинув м’яч вглиб, звідки Александру-Васілє  Мунтян завдав влучного “пострілу” – 0: 1.  Слідом Палагнюк не реалізував найчистіший вихід один на один, перекинувши і воротаря, і свою ціль – ворота.

 

Але «Нива» швидко прийшла в себе. Два моменти поспіль. Скакун „вискочив” перед голкіпером «Буковини», але хороша реакція допомогла залишити ворота „сухими”. А згодом, вже Кисленко не влучив по воротах з забійної позиції.  Втім, настирливість тернопільців спрацювала, коли Сантрапинських довелося валити гравця «Ниви» борцівським методом – видалення.  Але рефері, вже показавши червону картку, після консультації сам же її скасував. Втім, вже через хвилину Кисленко пішов на суперників і в боротьбі з Азаренко заробив пенальті. Влучного удару з одинадцятиметрової позначки завдав Андрій Герт.

 

У другому таймі «Буковина» знову зібралась з силами. Спершу Азаренко і Мунтян могли забивати з меж штрафного майданчику. А на 60 хвилині гри «Буковина» отримала чисельну перевагу. Ігор Кохман в простій ситуації втратив м’яч і „влетів” в Азаренко, залишивши «Ниву» в меншості.  Втім, потрібно відзначити, що «Нива» не зменшила оберти. І через 14 хвилин Мунтян не встиг за Гертом, так що рефері був змушений показати другий „гірчичник”.


Тернопільці при однаково „урізаних” складах не припиняли тиснути і під завісу матчу таки забили переможний гол. Герт виконав навісну передачу з лівого флангу на Кисленко, який головою відправив м’яч у ворота – 2: 1. 

 

«Буковина» з 10 очками залишається в «маловтішній» компанії аутсайдерів.

 

Нива (Тернопіль) – Буковина (Чернівці) – 2: 1

 Голи: Герт, 45 + 3 (пен.), Кисленко, 90 – Мунтян, 17

 Вилучення: Кохман, 60 – Мунтян, 74 (повторні попередження)


16:00.  м Тернопіль.  міський стадіон

 Арбітр: Мирослав Липко (Івано-Франківськ)

Leave A Reply

Your email address will not be published.