В Садгорі вчетверте відбувся Меморіал Володимира Прегара з дзюдо

0

18 травня, в суботу, у спортивному залі чернівецької ЗОШ №31, що в Садгірському районі, відбулася Відкрита Першість ДЮСШ №4 м. Чернівці з боротьби дзюдо, присвячена пам’яті МС СРСР з дзюдо Володимира Прегара. Меморіал проводиться вже четвертий рік поспіль і встиг стати популярним у всіх прихильників цього виду спорту.

Володимир Прегар був одним із кращих дзюдоїстів Чернівецької області за часів СРСР. Видатний спортсмен, вчитель фізичної культури, потім директор і тренер ДЮСШ №4 м. Чернівці, більше 20-ти років свого життя він віддав улюбленому спорту і приємно, що сьогодні, вірніше, протягом вже чотирьох років, його памяті присвячується турнір у рідному місті.

Цього разу Меморіал зібрав понад 150 учасників з шести районів Чернівецької області. На садгірське татамі завітали представники Кіцманського, Сокирянського, Сторожинецького, Вижницького районів і дві команди з Чернівців. Протягом цілого дня змагань відбулося понад 1000 сутичок у різних вікових і вагових категоріях, і всі переможці у своїх категоріях здобули не тільки медалі й грамоти, а й пам’ятні кубки. Приємно, що до забезпечення змагань призами долучилося й Управління освіти Чернівецької міської ради.

«Приємно бачити таку велику кількість юних спортсменів на змаганнях, – каже представник батьківського комітету секції дзюдо ДЮСШ №4. – Це – дуже важливо, адже ці діти вже не вештатимуться вулицями й не вживатимуть нічого поганого. Спорт став їхнім життям і до цього ми всі мусимо йти, якщо хочемо мати здорову й успішну націю».

Ще раз підтвердила високий рівень підготовки своїх вихованців чернівецька ДЮСШ №4 – організатор змагань. Садгірці представили на турнірі команду з 35-и учасників, 7 з яких стали переможцями у своїх категоріях, а ще 16 здобули «срібні» й «бронзові» медалі.

«Звичайно, за допомогою таких змагань ми намагаємося популяризувати дзюдо на Буковині, – зазначив головний організатор змагань, директор ДЮСШ №4 Валентин Прегар, і, водночас, син, який продовжує справу батька. – Окрім того, що спортсмени отримують необхідну змагальну практику, вони ще й вивчають історію цього виду спорту в нашому краї».

АЛЬБЕРТ-“ДЖУНІОР” КОМАРІ, A3 Boxing Media Production

Leave A Reply

Your email address will not be published.