Дебати Зеленський – Порошенко можуть відбутися на НСК «Олімпійський»

0

Переможець першого туру президентських виборів 31.03.2019 р. Володимир Зеленський, який у Чернівецькій області набрав навіть більше, ніж по Україні, публічно погодився на пропозицію чинного президента Петра Порошенка (у Чернівецькій області – 3 місце після Володимира Зеленського та Юлії Тимошенко) щодо дебатів.

Петро Порошенко та його прихильники ледь не на перше місце у своїй агітаційній роботі після того, як стали відомі «фіналісти» виборчих перегонів, поставили пункт дебатів, зазначає fakty.cv.ua. Наївно сподіваючись, що в разі умовної перемоги (переможець офіційно не визначається), можливо, зможе якось переломити хід боротьби за «головне крісло країни», в якій Петро Олексійович поки що практично безнадійно програє.

Цікаво, що сам Петро Порошенко на переможних для нього виборах 2014 року відмовився йти на дебати з іншою фавориткою Юлією Тимошенко (яка посіла 2 місце тоді). Зате тепер дуже наполягає на дебатах із шоу-меном Володимиром Зеленським, від якого він у першому турі відстав за народною підтримкою практично удвічі.

Власне, Володимир Зеленський одразу прийняв цей «виклик», коли Петро Порошенко у «виборчу ніч» заявив, що запрошує опонента на дебати. А тепер Володимир Олександрович зробив це оригінальніше, записавши спеціальне відеозвернення до Петра Олексійовича:

***

Володимир Зеленський готовий піти на дебати з опонентом за певних простих умов, які, втім, можуть виявитися «непідйомними» для Петра Порошенка. Дебати, зазначає Володимир Зеленський, мають відбутися на НСК «Олімпійський» (стадіон із найбільшою кількістю глядацьких місць в Україні), перед українським народом, всі телеканали повинні мати право транслювати їх наживо, а перед дебатами кандидати мають пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів, – країні потрібен здоровий президент. І ще… «В знак поваги, як мінімум, до третини громадян України ви повинні сказати, що дебати відбудуться не з маріонеткою Кремля чи Коломойського, не з «ватником», не з «малоросом», не з «бидлом», не з «клоуном», а з кандидатом у президенти України Володимиром Зеленським», – зауважив переможець першого туру виборів.

Відповідь Володимир Зеленський попросив надати протягом 24 годин. З президентської політичної сили вже неофіційно відповіли (вустами народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Марії Іонової), що, мовляв, Петро Порошенко – європеєць, на стадіоні не буде зустрічатись, він буде зустрічатись в телестудії, де мають нормально, професійно відбутись дебати. А на стадіон до Зеленського, мовляв, може прийти президент Федерації футболу України Андрій Павелко і «зіграти у футбол»:) Отже, Петро Порошенко дав зрозуміти, що на такі умови він не готовий, боїться, іншими словами. Звісно, зручніше це робити в студії, де «спеціально підготовлені журналісти» будуть задавати «зручні» для нього запитання.

Про всяк випадок, звісно, можна припустити, не без «натяків зверху», на цю пропозицію Володимира Зеленського відреагували вже і на НСК «Олімпійський», зазначивши, що, мовляв, з ними ніхто не укладав ніяких контрактів і не обговорював такі перспективи – щодо проведення дебатів. Та ж зрозуміло, що якщо Порошенко погодиться на ці умови, всі формальності уладнають. Але ж чинний президент, мабуть, перелякався. Відповідно, і питання його «переваги як головнокомандуючого» опинилось під серйозним знаком запитання. Наш головнокомандуючий може виявитися ще тим боягузом?..

І ще трішки про результати. По Україні після опрацювання 100% бюлетенів Володимир Зеленський набрав 30,24% голосів, Петро Порошенко – 15,95%, Юлія Тимошенко – 13,40%, Юрій Бойко – 11,67%, Анатолій Гриценко – 6,91%, Ігор Смешко – 6,04%, Олег Ляшко – 5,48%, Олександр Вілкул – 4,15%, Руслан Кошулинський – 1,62%, Юрій Тимошенко (якого, як зазначають, виставили, аби відтягнути трохи голосів неуважних – від Юлії Тимошенко) – 0,62%…

У Чернівецькій області кінцеві результати лідерів наступні: Володимир Зеленський – 31,07%, Юлія Тимошенко – 19,67%, Петро Порошенко – 14,09%, Юрій Бойко – 8,99%, Олег Ляшко – 7,54%, Ігор Смешко – 5,24%, Анатолій Гриценко – 5,16%, Руслан Кошулинський – 1,31%, Олександр Вілкул – 1,13%, Юрій Тимошенко – 1,07.

А ось результати трійки лідері у чотирьох буковинських округах: 201 округ (м. Чернівці): Володимир Зеленський набрав 32,64% голосів, Петро Порошенко – 18,67%, Юлія Тимошенко – 13,59%; 202 округ (Вижницький, Кіцманський, Путильський, частина Сторожинецького): Володимир Зеленський – 28,19%, Юлія Тимошенко – 25,63%, Петро Порошенко – 14,14%; 203 округ (Герцаївський, Глибоцький, Новоселицький райони, частина Сторожинецького району, частина Садгірського району м. Чернівців): Володимир Зеленський – 33,86%, Юлія Тимошенко – 19,69%, Юрій Бойко – 14,48%, Петро Порошенко – 10,87%; 204 округ (Новодністровськ, Заставнівський, Кельменецький, Сокирянський, Хотинський райони): Володимир Зеленський – 29,63%, Юлія Тимошенко – 20,11%, Олег Ляшко – 12,89%, Петро Порошенко – 12,11%…

А ось ще думки в контексті дебатів (і не лише):

***

***

***

***

***

***

***

А це про «чистоту виборів» (і тут Петро Порошенко збрехав…):

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.