Василь Митрофанович Безродний відійшов в інший світ…

0

Вночі 3.01.2019 р. в інший світ відійшов знаний і авторитетний фахівець сфери фізичної культури і спорту, майстер спорту СРСР з греко-римської боротьби Василь Митрофанович Безродний…

Олексій Безродний з батьком Василем Митрофановичем

Василь Безродний народився 01.05.1939 р. В юності займався греко-римською боротьбою, мав успіхи у цьому олімпійському виді боротьби, майстер спорту СРСР. Як повідомив SportBuk.com син Олексій, Василь Митрофанович працював тренером з боротьби у товаристві «Спартак» (разом з Данилом Тубеншлаком, який був майстром спорту з трьох видів спорту, він відійшов в інший світ 7.10.2018 р. В США). Працював також в обласному спортивному комітеті (відповідав за боротьбу, важку атлетику, бокс, вузівський спорт). Близько 5-ти років працював спершу інструктором по фізкультурі і спорту, а потім заступником начальника по режиму в СІЗО.

У 1978 році поїхав на Чукотку, де працював на різних посадах, у т.ч. директором місцевого інтернату в м Білібіно Чукотського автономного округа. У 1993 році повернувся до рідних Чернівців. Того ж року почав працював викладачем фізвиховання у будівельному технікумі, де згодом став керівником фізвиховання і очолював цей напрям багато років, у т.ч. вже після виходу на пенсію. Також багато років був керівником методоб’єднання викладачів фізвиховання вузів І-ІІ р.а. (технікуми, коледжі).

Як тренер, виховав низку майстрів спорту. Серед його вихованців – багаторічний директор ДЮСШ №2 Євген Слободян (нещодавно також відійшов в інший світ), Віктор Купчинський (останнім часом живе в США і навіть входить до тренерського штабу жіночої збірної цієї країни), начальник регіонального відділення Комітету фізичного виховання та спорту МОНУ Корнелій Жукотинський та інші.

Василь Митрофанович користувався заслуженим авторитетом серед колег по спортивному цеху. Був людиною веселої вдачі, завжди спілкувався на позитиві, любив пожартувати. А ще він завжди намагався допомагати іншим людям – практично, або порадами, добрим словом.

Син Василя Митрофановича – Олексій Безродний багато років працює в обласній ДЮСШ (заступник директора по вихованій роботі).

Останнім часом Василь Митрофанович важко хворів, був прикутим до ліжка… В інший світ відійшов близько 5 ранку 3 січня 2019 р.

Прощання попередньо заплановане на 4 січня – з 10:20 на вул. Кобилянської, 20.

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.