Диво: доступних басейнів у Чернівцях немає, а чернівчани – у збірній!

0

Неймовірно, але факт: при тому, що у Чернівцях маємо катастрофічну ситуацію з доступними для широких верств населення басейнами (комунальні – давно не працюють, комерційні – доступні для вузької категорії громадян), в офіційних списках збірної України з плавання на 2019 рік фігурують і прізвища чернівчан!

Це вже анонсувала голова обласної федерації плавання і тренер з цього виду спорту Людмила Сідлецька. І ось тепер доступні затверджений наказом Мінмолодьспорту №5826 склад національної збірної команди України з плавання на 2019 рік, де у чоловічому резерві Стрілецький Олександр Іванович (09.03.2005, І р., н.сп., тренер – Ігор Дулін, він має в активі 3 місце на юнацькій першості України, на 2019 р. «план» – 1-3 місце на національних змаганнях), а в жіночому – Смоліна Дарья Олександрівна (22.05.2006, І р., брас, тренер – Людмила Сідлецька,  має в активі 3 місце на юнацькій першості України, на 2019 р. «план» – 1-3 місце на національних змаганнях) та Шахрай Олена Русланівна (17.02.2006, КМС, брас, Сергій Ксенніков,так само має в активі 3 місце на юнацькій першості України, на 2019 р. «план» – 1-3 місце на національних змаганнях). Молодці, подальших успіхів! І нашій владі – у забезпеченні функціонування у Чернівцях та області комунальних басейнів!

Уявіть собі, які результати могли би ми мати в цьому олімпійському виді (одному з трьох «базових», разом із легкою атлетикою і спортивною гімнастикою), якби у нас працювали комунальні басейни, які були б доступнішими для широких верств населення, адже в наявних комерційних басейнах далеко-далеко не всі можуть собі дозволити плавати…

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

У сусідів комунальний басейн запрацював «для всіх», а у Чернівцях?.. (відео)

***

Чернівецькі плавці успішно розпочали сезон-2019 на Сумщині (фото)

***

 

 

які включені до резерву національної команди.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.