Потрійний успіх «чернівецьких шведів» на Кубку України 2018 у Чернівцях

0

За сумою трьох днів змагань у рамках Кубку України 2018 р. зі спортивного орієнтування, який гостював з 30 червня по 2 липня у Чернівецькій області, перемогу у різних номінаціях святкували одразу троє представників родини буковинського чемпіона світу Юрія Омельченка, який тепер живе у Швеції.

Сам чемпіон світу в спринті (1995 р.), триразовий володар Кубку світу з паркового орієнтування Юрій Омельченко тріумфував у ветеранській категорії Ч-45, його старший син Макс Омельченко був першим у категорії Ч-18 (хоча змагався він у т.ч. зі старшими на два роки суперниками), а молодший Яків Омельченко переміг у групі Ч-12.

Цікаво, що Макс Омельченко у рідному для нього Карслкроне з дитинства займався супер популярним у Швеції хокеєм, в якому подавав надії. Але з часом, мабуть, гени далися взнаки, і він переключився на спортивне орієнтування, яке теж шалено популярне у цій скандинавській країні. А Яків Омельченко трохи займався футболом, але, як зазначає зірковий батько Юрій, він більше тяжіє до індивідуальних видів спорту, тож також тепер займаєтсья спортивним орієнтуванням. І, як бачимо, успішно.

Юрій Омельченко із сім’єю заїхав до рідних Чернівців на днів десять. і спланував поїздку так, аби взяти участь і в національних змаганнях у рідній області.

Інформація про виступ інших буковинців у цих змаганнях буде додана.

Георгій Мазурашу, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

***

***

***

***

Юрій Омельченко про футбол, Швецію і… смажену картоплю

***

Юрій Омельченко: раніше вигравав «на одній нозі», нині з’явилися конкуренти

***

Юрій Омельченко (Yuri Omeltchenko)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.