На Буковині відкрили перший в селі майданчик з штучною травою 48х24 м (відео, фото)

0

Перший в регіоні сільський майданчик з штучною травою розміром 48х24 м урочисто відкрили 8.04.2016 р. у с. Строїнці Новоселицького району.

 

Цей неймовірний спортивний подарунок Строїнцям зробив керівник місцевого 160408-Strointsi-maydanchyk-GM-vyshka-sportbuk.com (10)-voley-miniсільськогосподарського підприємства «Золотий колос» – у минулому депутат Верховної Ради СРСР, цікава особистість і супер авторитетний управлінець Степан Глігор. Побудувати універсальний майданчик з штучною травою, на якому можна займатися міні-футболом, волейболом та тенісом, Степану Савовичу запропонував його внук-любитель спорту. Сам «головний винуватець свята» також в юні роки «світився» у спорті – навіть грав у волейбол з самим Петром Рацею. І тепер, у зрілому віці, Степан Савович, як розказали «по секрету» на відкритті майданчику, практично кожен день починає з зарядки;)

Дата відкриття майданчика була обрана не випадково – 8 квітня 2016 р. Степан Глігор відзначив 75-ліття від дня народження. Ось таке подвійне свято вийшло.

Під час церемонії відкриття нового майданчику, відповідно, і дякували Степану Савовичу за цей чудовий подарунок Строїнцям і Новоселиччині, і вітали з ювілеєм.

Серед почесних гостей на урочистості були присутні, зокрема, легенда буковинського волейболу, перший в нашому краї майстер спорту з цього виду спорту, чемпіон світу серед ветеранів +70 р., Почесний працівник фізкультури і спорту України Петро Раца, Заслужений тренер України, суддя міжнародної категорії з боротьби самбо, Почесний громадянин Новоселиці, керівник РФОК «Колос» Георгій Кіріл, голова райради Дмитро Вакарюк, депутат обласної ради, керівник ТОВ «Роднічок» Іван Семенюк, голова РДА Євгенія Бойко, мер Новоселиці Марія Нікорич (до слова, племінниця ювіляра), заступник голови обласної федерації футболу Сергій Задорожняк, заступник голови обласної ради спортивного товариства «Колос» Дмитро Тівілік, Строїнський сільський голова Мар’ян Кукуряк та інші.

Символічно, що стрічку Степан Глігор перерізав разом зі своїми двома онуками! І з ними ж робив символічний перший удар на початку міні-футбольного турніру, присвяченому відкриттю майданчика (ці змагання будуть традиційними 8 квітня). А перед початком першої волейбольної гри (між двома командами з Новоселицького району) Степан Савович символічно попасувався з волейбольним «метром» Петром Григоровичем.

Цікаво, що у першому міні-футбольному матчі голу з гри так і не забили – місцевий «Золотий Колос» після 0:0 в основний час переміг чернівецьку «Фазенду» лише у серії післяматчевих пенальті. А перший гол з гри забив 15-річний футболіст з новоселицької команди.

Ведучим святкового дійства був, звичайно, Микола Каліструк. Інформаційна підтримка – облцентр «Спорт для всіх» (SportBuk.com).

На відкритті прозвучало, що цей майданчик обійшовся приблизно в 1,5 млн. грн. Розмір ігрової зони, кажуть, 48х24 м. Є трохи проблема, що лінії розташовані дуже близько до фундаменту. Але є запас. І місцеві футболісти зазначили, що незабаром там з’явиться і розмітка стандартного міні-футбольного майданчика 40х20 м, де лінії будуть вже на цілком безпечній відстані від огорожі та фундаменту. Утім, це деталі. Головне, що цей «диво-майданчик» з’явився у Строїнцях! Сподіваємось, це перший, але не останній подібний сучасний майданчик у сілких населених пунктах Буковини!

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО: (галерея буде доповнена)

Відкриття спортивного майданчика з штучною травою в с. Строїнці (Новоселицький район) 8.04.2016 р.

***

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.