Лупу з Чернівецької до Житомирської області не переходила, це непорозуміння

0

Інформація про те, що нібито титулована бігунка Наталія Лупу з 1 січня 2016 року має бути переведена з Чернівецької до Житомирської області є помилковою, оскільки інформація ФЛАУ про погодження від буковинської федерації не відповідають дійсності.

150317-Lupu-pres-sportbuk.com (19)-vyshyvanka-

Голова Чернівецької обласної федерації легкої атлетики Валерій Чинуш та його зірковий заступник Іван Гешко повідомили SportBuk.com, що ніяких таких погоджень вони не підписували.

Валерій Чинуш зауважив, що вдома титуловану бігунку підтримують, як можуть, і вже не один рік намагаються вирішити і житлову проблему: «Питання про перехід Наталки з нашої до Житомирської області ми могли би розглядати, якби колеги з Житомира, приміром, забезпечили би її квартирою там. Але вже, а не на словах про перспективи. Бо перспективи є і у нас. І це питання вже роки обговорюється з владою. Сподіваємось на позитивне вирішення. Наразі Наталка до нас не зверталась з проханням дозволити їй перейти до іншої області. Колись йшла мова про консолідований залік, на що ми погодились. Але про повний перехід питання навіть не обговорювалось. Припускаю, що ФЛАУ допустила якусь помилку у цьому питанні. Можливо, механічно щось не так зрозуміли. Думаю, це виправлять у робочому порядку».

У свою чергу, Іван Гешко теж здивувався такій інформації і зауважив, що ніякі питання переходу Наталки Лупу до іншої області у буковинській федерації не обговорювались: «Наразі не бачу ніяких серйозних причин для того, щоби відпускати спортсменку такого рівня до іншої області. А ось житлове проблему Наталки Лупу та інших наших олімпійців, безумовно, треба вирішувати. Все-таки до 2012 р. всі буковинські олімпійці отримували житло у Чернівцях! Цю традицію треба відродити, не сумніваюсь у цьому. І сподіваюсь, що до вирішення цього питання долучиться і обласна влада. Як депутат обласної ради, буду піднімати цю тему. Є механізми вирішення житлових проблем спільними зусиллями обласної та міської влади, і це було б нормально. Колись навіть були близькими до виділення грошей з обласного бюджету на вирішення житлово-побутових проблем висококласних спортсменів. Тоді не вистачило політичної волі. Треба повертатися до цієї теми і демонструвати підтримку олімпійців не на словах, а на ділі».

Сама Наталія Лупу (4.11.87, ШВСМ, СК «Гешко», «Колос»/«Динамо», Анатолій Якимчук, Володимир Степанов, офіційний партнер – готель «Буковина») нині перебуває на навчально-тренувальному зборі у Португалії. Свого часу вона зазначала, що написала було заяву про перехід до Житомирської обласної федерації легкої атлетики. Але сама не розібралась було у цьому питанні, і вже за декілька днів попросила рідну Чернівецьку федерацію не підписувати ніяких погоджень, якщо такі документи надійдуть. Вона підтвердила, що не має наміру переходити до Житомирської обласної федерації легкої атлетики. І наголосила, що вона точно не перейшла би без згоди Івана Гешка та Валерія Чинуша – не лише як керівників федерації, а й як людей, які підтримують її багато років.

Отож, очевидно мова все-таки про якусь помилку, непорозуміння, яке у ФЛАУ мають вирішити у робочому порядку.

А ось рішення виконкому, в якому йдеться, зокрема, і про цей перехід:

Рішення Виконкому ФЛАУ, який відбувся в Луцьку 20 листопада 2015 року

20 листопада в Луцьку відбулося засідання Виконкому Федерації легкої атлетики України, під час якого були прийняті наступні рішення.

За результатами розгляду питань щодо порушення антидопінгового законодавства Виконком ФЛАУ ухвалив рішення:

дискваліфікувати Тетяну Шмирко на чотири роки відповідно до п. 32.2 (b) та п. 40.6 Правил ІААФ та відсторонити від участі у спортивних змаганнях, починаючи з 30.09.2015 року по 29.09.2019 року. Анулювати всі результати спортсменки, показані на змаганнях в період з 26.08.2011 року по 30.09.2015 року;

дискваліфікувати Олександра Шелеста на чотири роки відповідно до п. 40.2 Правил ІААФ та відсторонити від участі у спортивних змаганнях, починаючи з 13.07.2015 року по 12.07.2019 року. Анулювати всі результати спортсмена, встановлені на змаганнях в період з 09.06.2015 року по 13.07.2015 року.

Присутні заслухали звіт члену Виконкому Олександра Величка про стан підготовки легкоатлетів України до Олімпійських ігор-2016 за результатами наради Президента ФЛАУ, членів Виконкому ФЛАУ та тренерського штабу. Пан Величко повідомив, що наразі складено список з 77-и кандидатів на участь в Олімпійських іграх-2016. Це стільки ж, скільки було перед Лондоном-2012. В Ріо-2016 планується участь українських легкоатлетів в 34 дисциплінах та здобуття ними від трьох (за умови, що дві з них – золоті) до восьми нагород. Наразі олімпійські нормативи виконало 48 українських легкоатлетів. Також було вказано на деякі помилки в роботі при підготовці до Олімпійських ігор-2016 і на шляхи їх виправлення.

Члени Виконкому ФЛАУ затвердили кількісні склади офіційних делегацій національної збірної України з легкої атлетики:

на Кубок Європи з метань, який відбудеться 12-13 березня 2016 року у м. Арад (Румунія) – 24 особи: 16 спортсменів (по одному в кожній дисципліні – ядро, диск, молот, спис – у чотирьох категоріях: чоловіки, жінки, чоловіки-молодь, жінки-молодь) та 8 офіційних осіб;

на чемпіонат світу з легкої атлетики в приміщенні, який відбудеться 17-20 березня 2016 року в м. Портленд (США) – 25 осіб: 18 спортсменів та 7 офіційних осіб.

Було затверджено персональний склад офіційної делегації національної збірної команди України для участі у XXII SPAR чемпіонаті Європи з легкої атлетики з кросу 13 грудня 2015 року у м. Єр (Франція).

Члени Виконкому ФЛАУ ознайомилися та обговорили проект критеріїв та умов відбору до складу національних збірних команд України для участі в офіційних міжнародних змаганнях 2016 року з легкої атлетики. Після тривалих дискусій було прийняте рішення допрацювати проект та виставити на офіційний сайт ФЛАУ для обговорення.

Присутні заслухали доповідь члена Комісії атлетів Назара Коваленка про результати анкетування атлетів щодо умов проведення навчально-тренувальних зборів у жовтні місяці поточного року. Учасники засідання обговорили, які позиції (харчування, умови відновлення спортсменів, умови проживання, тощо) на яких базах слід покращити. Також відзначили приємний факт, що під час усіх навчально-тренувальних зборах психологічний стан в команді отримав найвищу оцінку від атлетів.

З урахуванням заяв атлетів та за погодженням з територіальними ФЛА Виконком ФЛАУ надав дозвіл на зміну територіального представництва з 01 січня 2016 року Наталії Лупу з ФЛА Чернівецької області на ФЛА Житомирської області, а Данилу Даниленку, Олені Вегнер та Олегу Вегнер – з ФЛА Донецької області на ФЛА Волинської області.

Виконком ФЛАУ розглянув відповідні звернення та вирішив: враховуючи обставини, що склалися, висунути Смелика Сергія Володимировича на здобуття стипендії Президента України для видатних спортсменів та тренерів України з олімпійських видів спорту (як виключення) за зайняте 3 місце на Чемпіонаті Європи 2014 року та порушити відповідне клопотання перед Міністерством молоді та спорту; порушити клопотання перед Міністерством молоді та спорту та внести кандидатуру Філіпової Валентини Іванівни на присвоєння спортивного звання «Заслужений тренер України».

uaf.org.ua

***

Наталка Лупу визнана кращою в Україні за підсумками жовтня 2015

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.